Yad Vashem

Navnehallen indeholder skriftlig vidnesbyrd, som erindrer om de millioner af jøder der forsvandt under Holocaust

Yad Vashem (hebraisk: יד ושם; "Mindesautoriteten for Martyrerne og Heltene fra Holocaust") er Israels officielle mindesmærke for de jødiske ofre for Holocaust, som etableredes i 1953 i henhold til loven om Yad Vashem, vedtaget af Knesset, det israelske parlament.

Oprindelsen af navnet kommer fra et gammel-testamentligt vers fra Bibelen: "For dem sætter jeg hånd og navn (Yad Vashem) på murene i mit hus, som er bedre end sønner og døtre; jeg giver dem et evigt navn, der aldrig slettes ud".[1]

Yad Vashem befinder sig i den vestlige del af Herzlbjerget på Mindebjerget i Jerusalem, og er et 180.000 kvadratmeter stort kompleks med blandt andet Holocaust Historiemuseet, mindesteder, såsom Børnenes Mindesmærke og Mindeshallen, Museet for Holocaust Kunst, skulpturer, udendørs erindringssteder såsom Samfundenes Dal, en synagoge, arkiver, forskningsinstitut, bibliotek, et forlag og pædagogisk center og den Internationale Skole for Holocaust-studier. Ikke-jøder som reddede jøder under Holocaust, med risiko for personlige konsekvenser, æres af Yad Vashem som "Retfærdige blandt nationerne".

Yad Vashem er den næstmest besøgte turistattraktion i Israel, efter Grædemuren, med over 800.000 besøgende i 2009. Der er gratis adgang til Yad Vashem.

Noter

  1. ^ Esajas' Bog 56: 5.

Eksterne henvisninger

Koordinater: 31°46′28″N 35°10′31″Ø / 31.77444°N 35.17528°Ø / 31.77444; 35.17528

MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
IsraelSpire
Denne artikel relateret til Israel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump

Medier brugt på denne side

Yad Vashem Hall of Names by David Shankbone.jpg
Forfatter/Opretter: David Shankbone , Licens: CC-BY-SA-3.0
Yad Vashem Hall of Names
Face-angel.svg
An emoticon looking innocent. For more emoticons in Wikipedia, see en:Wikipedia:Emoticons.