Whitechapel

Whitechapel kunstgalleri.
Den gamle biblioteksbygning.

Whitechapel er et område i det centrale London, ret øst for Londons gamle bymur, og en af Londons første forsteder. Området har navn efter et lille kapel – St Mary Matfelon[1] – bygget en gang i middelalderen i nærheden af dagens Aldgate East undergrundsstation. Kapellet var bygget i hvid sten og gik på folkemunde under navnet White Chapel. Whitechapel er en del af bydelen Tower Hamlets og har heller aldrig været nogen administrativ enhed, men kan afgrænses mod nord af Old Montagu Street, mod øst ad Brady Street og Cavell Street og mod syd af Cable Street.

Ældre tid

Mod sluttingen af 1500-tallet var Whitechapel og områderne rundt omkring i færd med at blive Londons beskidte østkant, mens udviklingen i Westminster trak den velstående del af befolkningen vestover. Whitechapel og østkanten tiltrak sig virksomheder som stampeværk, slagterier, garverier, bryggerier og støberier, iberegnet klokkestøberiet Whitechapel Bell Foundry,[2] som fortsat eksisterer. Whitechapel Bell Foundry har støbt klokkerne i Big Ben og Frihedsklokken i Philadelphia.[3]

Noter

  1. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 21. november 2008. Hentet 6. april 2015.
  2. ^ Save The Whitechapel Bell Foundry | Spitalfields Life
  3. ^ Whitechapel Bell Foundry Museum London

Se også

Eksterne lænker


Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

51°30′59″N 0°04′09″V / 51.5164°N 0.0692°V / 51.5164; -0.0692

Medier brugt på denne side

Whitechapel art gallery 1.jpg
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Tarquin Binary~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 2.5
The Whitechapel Art Gallery, Whitechapel High Street, Tower Hamlets, London (closed for refurbishment).
Whitechapel public library 1.jpg
Forfatter/Opretter: Tarquin Binary, Licens: CC BY-SA 2.5
Whitechapel Public Library, Whitechapel High Street, Tower Hamlets, London (closed for refurbishment). 28 November 2005. Photographer: Fin Fahey.