Wheel

Forsiden af første nummer af Wheel, som blev til midtersider ved foldning af bladet - kreeret af tegneren Peder Bundgaard og fotografen Jan Persson.
Bagsiden af Wheel nr. 1 som blev til forside og bagside ved en foldning af bladet - kreeret af tegneren Peder Bundgaard og fotografen Jan Persson

Wheel var et tidsskrift om rockmusik, eller som man kaldte det dengang beatmusik, udkom kun en kort periode en gang om måneden fra første nummer i august 1968 frem til engang i 1970 med i alt 14 numre. Emner i bladet var hovedsagelig artikler om den progressive beatmusik som bl.a. Grateful Dead, The Doors, Frank Zappa og Bob Dylan. Men også emner som billedkunst, digtning, politik og film var i bladet.

Redaktionen bestod af blandt andet Erik Kramshøj, Peder Bundgaard, Birger Møller[1] og Jan Sneum[2] Også aktivisten Jan Michaelsen skrev i tidsskriftet. .

Navnet Wheel fandt Birger Møller på, det kan symboliserer flere ting blandt andet plader der drejer rundt og livets hjul. Wheel har desuden hentydninger til Creams udgivelse Wheels of Fire og The Bands nummer This Wheel's On Fire fra LPen Music From Big Pink begge udgivelser fra samme år som bladet startede.[1]

Referencer

  1. ^ a b Peder Bundgaard: Lykkens Pamfil. Dansk Rock i 60'erne, 1998. ISBN 87-21-00862-0, side 168
  2. ^ Dansk Rockleksikon, ISBN 87-567-6525-8, side 412


Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Wheel nr 1.JPG
Forfatter/Opretter: fotograf Jan Persson og tegner Peder Bundgaard, Licens: Attribution
da:Wheel et tidsskrift om rockmusik. Wheel nr. 1, 1968
Wheel nr 1 bagside.JPG
Forfatter/Opretter: fotograf Jan Persson og tegner Peder Bundgaard, Licens: Attribution
da:Wheel et tidsskrift om rockmusik.
Newspaper template.svg
Forfatter/Opretter: , Licens: LGPL
newspaper stub