5.Sverige Sverige
6.Rusland Rusland
7.Schweiz Schweiz
8.Norge Norge

VM i ishockey for kvinder 1997 var det 4. VM i ishockey for kvinder. Mesterskabet blev arrangeret af IIHF og blev afviklet i Canada i perioden 31. marts6. april 1997 med deltagelse af otte hold. Kampene blev spillet i syv forskellige byer i Ontario, men hovedværtsbyen var Kitchener, hvor finalerne og placeringskampene blev afviklet.

Medaljevinderne var de samme som ved de foregående tre mesterskaber. Guldet gik til værtslandet Canada, mens USA vandt sølv og Finland bronze.

Ud over VM-medaljer spillede holdene endvidere om fem pladser ved den første olympiske ishockeyturnering for kvinder ved vinter-OL i Nagano året efter.

Resultater

Mesterskabet blev spillet i syv forskellige arenaer i syv forskellige byer i Canada.

Turneringen havde deltagelse af otte hold:

De otte hold spillede først en indledende runde i to grupper med fire hold. De to bedste hold fra hver gruppe gik videre til finalerunden om placeringerne 1-4, mens de to lavest placerede hold i hver grupper fortsatte i placeringsrunden om 5. – 8.-pladsen.

Indledende runde

De otte hold spillede i den indledende runde i to grupper med fire hold. De to bedste fra hver gruppe gik videre til semifinalerne, mens de øvrige fire hold gik videre til nedrykningsrunden.

Placeringsrunde

De fire hold, der sluttede på tredje- eller fjerdepladsen i grupperne i den indledende runde, spillede om 5. – 8.-pladsen.

Finaler

De fire hold, der sluttede på første- eller andenpladsen i grupperne i den indledende runde, spillede i semifinalerne, bronzekampen og finalen om guld-, sølv- og bronzemedaljer.