5.Sverige Sverige
6.Norge Norge
7.Schweiz Schweiz
8.Tyskland Tyskland

VM i ishockey for kvinder 1994 var det tredje VM i ishockey for kvinder. Mesterskabet blev arrangeret af IIHF og afviklet i Lake Placid, USA i perioden 11. april17. 1994 med deltagelse af otte hold.

Medaljevinderne var de samme som ved de foregående to mesterskaber. Guldet gik til de forsvarende mestre fra Canada, som i finalen vandt 6-3 over USA. Og bronzemedaljerne gik for tredje gang i træk til Finland, som besejrede Kina med 8-1 i bronzekampen.

Resultater

Turneringen havde deltagelse af otte hold:

De otte hold spillede først en indledende runde i to grupper med fire hold. De to bedste hold fra hver gruppe gik videre til finalerunden om placeringerne 1-4, mens de to lavest placerede hold i hver grupper fortsatte i placeringsrunden om 5. – 8.-pladsen.

Kvalifikation (Asien)

I den asiatiske kvalifikation, som blev afviklet den 11.12. marts 1994 i Obihiro no Mori i Japan, spillede Japan og Kina om én ledig plads ved VM i USA. Kina vandt begge kampene mellem de to hold og kvalificerede sig dermed til VM.

DatoKampRes.Perioder
11.3.Japan - Kina2-60-2, 1-1, 1-3
12.3.Japan - Kina1-71-4, 0-0, 0-3

Indledende runde

De otte hold spillede i den indledende runde i to grupper med fire hold. De to bedste fra hver gruppe gik videre til semifinalerne, mens de øvrige fire hold gik videre til placeringsrunden.

Placeringsrunde

De fire hold, der sluttede på tredje- eller fjerdepladsen i grupperne i den indledende runde, spillede om 5. – 8.-pladsen.

Finaler

De fire hold, der sluttede på første- eller andenpladsen i grupperne i den indledende runde, spillede i semifinalerne, bronzekampen og finalen om guld-, sølv- og bronzemedaljer.