VM i ishockey 1950

Verdensmesterskabet i ishockey 1950 var det 17. VM i ishockey gennem tiden, arrangeret af IIHF. For de europæiske hold gjaldt mesterskabet samtidig som det 28. europamesterskab. Turneringen blev spillet i London, Storbritannien i perioden 13.22. marts 1950.

Ni hold deltog i mesterskabet. Først blev der spillet en indledende runde i tre grupper, hvorfra de to bedste i hver gruppe gik videre til finalerunden om 1.-6.pladsen, mens de sidste tre hold spillede videre i placeringsrunden om 7.-9.pladsen

Canada vandt suverænt VM for 13. gang foran USA og Schweiz. Som bedste europæiske nation, vandt Schweiz EM-titlen for fjerde gang. Holdene drog fordel af, at den forsvarende verdensmester, Tjekkoslovakiet, ikke stillede op.

Resultater

Indledende runde

De 9 hold var inddelt i tre grupper. De to bedste fra hver gruppe gik videre til finalerunden, mens treerne fortsatte i placeringsrunden.

Placeringsrunde

De tre hold, der ikke nåede finalerunden, spillede om placeringerne 7-9.

Finalerunde

De to bedste fra hver indledende gruppe gik videre til finalerunden, hvor der blev spillet om placeringerne 1-6.

17.3.Storbritannien - Norge4-31-0, 2-2, 1-1
17.3.Canada - Schweiz11-12-0, 3-1, 6-0
17.3.Sverige - USA2-41-0, 1-2, 0-2
18.3.Schweiz - Norge12-43-3, 6-0, 3-1
18.3.Canada - USA5-00-0, 1-0, 4-0
18.3.Storbritannien - Sverige5-40-0, 1-2, 4-2
20.3.Storbritannien - USA2-32-1, 0-0, 0-2
20.3.Canada - Norge11-13-0, 4-1, 4-0