VM i fodbold 2006

VM i fodbold 2006
2006 FIFA World Cup
FIFA Fußball-Weltmeisterschaft
Turneringsdetaljer
Værtsnation(er)Tyskland Tyskland
Dato(er)9. juni – 9. juli (31 dage)
Antal hold32 (fra 6 forbund)
Stadion(er)12 (i 12 værtsbyer)
Endelige placeringer
Vinder Italien Italien
Andenplads Frankrig Frankrig
Tredjeplads Tyskland Tyskland
FjerdepladsPortugal Portugal
Turneringsstatistik
Antal kampe64
Antal scoringer147  (2.3 pr. kamp)
Tilskuere3.359.439  (52.491 pr. kamp)
Topscorer(e)Tyskland Miroslav Klose
(5 mål)
Bedste spillerFrankrig Zinedine Zidane
Forrige sæsonVM i fodbold 2002
Næste sæsonVM i fodbold 2010
Infoboks sidst opdateret: 4. Feb 2020.
Fodboldglobus i Berlin.

VM i fodbold 2006 (officielt 2006 FIFA World Cup) blev afviklet i Tyskland i perioden 9. juni9. juli 2006. Mesterskabet var den 18. VM-slutrunde gennem tiden, og verdensmesterskabet blev vundet af Italien, der vandt over Frankrig i finalen.

Inden mesterskabet blev de forsvarende mestre fra Brasilien af eksperter og bookmakere anset for store favoritter til at genvinde mesterskabet. I anden række blev traditionelt store fodboldlande som Italien, England, Argentina og værtslandet Tyskland nævnt som mindre favoritter.

Op til turneringen var der meget spekulation om den engelske stjerneangriber Wayne Rooney. Rooney brækkede en mellemfodknogle den 29. april i Manchester Uniteds kamp mod Chelsea, og det var tvivlsomt om han ville nå at blive klar til VM. Efter en scanning den 7. juni viste at skaden var helet, kunne han indtræde i turneringen i Englands anden kamp mod Trinidad og Tobago den 15. juni.

Tildeling af værtskab

Tyskland vandt værtskabet den 7. juli 2000 ved at slå de øvrige ansøgere: England, Brasilien, Marokko og Sydafrika i en dramatisk afstemning ved FIFA-mødet i Zürich. Inden afstemningen havde Brasilien dog trukket sit kandidatur, så der kun var fire lande tilbage at stemme om for de 24 stemmeberettigede. Der blev brug for tre afstemningsrunder, og Tyskland endte med at vinde værtskabet på grund af en usædvanlig blank stemme.

Afstemningsresultater
LandeStemmer
1. runde2. runde3. runde
Tyskland Tyskland101112
Sydafrika Sydafrika61111
England England52-
Marokko Marokko2--

I første runde blev Marokko siet fra, og i anden runde blev England valgt fra. Den endelige afstemning stod herefter mellem Tyskland og Sydafrika, og tyskerne vandt overraskende afstemningen med 12 stemmer mod 11. Sydafrika havde ellers været favoritter, men Jack Dempsey, FIFA-eksekutivkomitemedlem fra New Zealand, der var blevet beordret af Oceania Football Confederation til at stemme på Sydafrika, besluttede i sidste øjeblik at stemme blankt. Hvis han havde stemt for Sydafrika, havde stillingen været 12-12, og dermed ville FIFA-formand Sepp Blatter have skullet afgøre det, og det var en udbredt opfattelse, at han foretrak Sydafrika. Dempsey var en af otte eksekutivkomitemedlemmer, der aftenen før afstemningen havde modtaget en fax fra redaktørerne af det tyske satiriske magasin Titanic, hvori han blev lovet et kukur og en Schwarzwald-skinke, hvis han stemte for Tyskland. Efterfølgende udtalte han, at presset fra begge sider, inklusive et "forsøg på at bestikke ham", var blevet for meget.

Trivia

Deltagende hold ved VM 2006.
 • VM 2006 blev slutrunden med flest debuterende lande siden det allerførste VM i 1930. Syv lande deltog for første gang: Angola, Elfenbenskysten, Ghana, Serbien & Montenegro, Togo, Trinidad & Tobago og Ukraine.
 • Mesterskabets maskotter var løven Goleo VI og den talende fodbold Pille.
 • Musikgruppen Il Divo og R&B-sangerinden Toni Braxton sang den officielle sang A Time of Our Lives. Det officielle album, der også indeholdt en speciel version af Shakiras nye hit Hips Don't Lie, udkom i maj 2006.
 • Det officielle logo, The Smiling Faces, videreførte bl.a. logoet fra VM i 2002: en stiliseret udgave af VM-pokalen.
 • VM 2006 blev den første VM-slutrunde med et hold, hvis land var ophørt med at eksistere, inden turneringen startede. Serbien og Montenegro blev delt i Serbien og Montenegro en uge inden. Derfor stillede holdets spillere op under et flag, der ikke længere brugtes i deres hjemlande. Holdet bestod næsten udelukkende af serbere, kun Dragoslav Jevrić var født i Montenegro. En anden montenegriner, Mirko Vučinić, blev nødt til at rejse hjem igen på grund af en skade.
 • Åbningskampen blev den mest målrige i VM-historien, da Tyskland slog Costa Rica med 4-2.
 • Togos spillere og træner var tæt på at boykotte deres anden kamp mod Schweiz på grund af uenighed med deres forbund om honoreringen for deltagelsen i VM-slutrunden. Det blev dog ved truslen, men Togo sluttede sidst i sin pulje med nul point og en målscore på 1-6.
 • Ottendedelsfinalen mellem Portgual og Holland endte i noget af en skandale, da begge holdene sluttede med ni mand efter 16 gule og 4 røde kort. Kampen endte 1-0 til Portugal. Efter kampen udtalte FIFAs præsident, Sepp Blatter, sig negativt om kampens dommer, Valentin Ivanov fra Rusland, og sidstnævnte fik ikke flere kampe i turneringen.
 • Med det første mål i Brasiliens 3-0 sejr i ottendedelsfinalen over Ghana blev Ronaldo alletiders mest scorende spiller ved VM-slutrunder. Det var hans 15. mål, og med det overgik han Gerd Müller, der scorede 14 mål i alt.
 • Schweiz tabte i ottendedelsfinale til Ukraine i straffesparkskonkurrence efter 0-0 i såvel ordinær som forlænget spilletid. Da holdet samtidig havde vundet deres pulje med en målscore på 4-0, fik det en rekord som det første hold, der er blevet slået ud af en slutrunde, uden at der er scoret mod dem. Samtidig satte de en anden rekord, nemlig som det første hold, der er har tabt en straffesparkskonkurrence uden selv at have scoret mål, da de tabte 3-0.
 • Zinedine Zidane spillede sin sidste landskamp for Frankrig i finalen. Her tangerede han to rekorder: Han blev fjerde spiller, der scorede i to forskellige VM-finaler, da han også kom på måltavlen i finalen i 1998. De andre tre, der har scoret i to finaler er Pelé, Brasilien i 1958 og 1970, Vava, Brasilien i 1958 og 1962, samt Paul Breitner, Vesttyskland i 1974 og 1982. Desuden blev Zidane den anden spiller, der blev udvist i to forskellige slutrunder. Han fik også rødt kort i indledende runde i 1998. Første spiller, der prøvede det var Rigobert Song fra Cameroon i 1994 og 1998.

Hold

32 hold kvalificerede sig gennem en kvalifikationsturnering til slutrunden. Følgende hold, opdelt efter konføderation, kvalificerede sig til slutrunden:

Europa (UEFA)
Sydamerika (CONMEBOL)
Afrika (CAF)
Asien (AFC)
Nord- og Mellemamerika samt Caribien (CONCACAF)
Oceanien (OFC)

Fra og med 2006 var den forsvarende verdensmester ikke længere automatisk kvalificeret til den næste VM-slutrunde og Brasilien var dermed nødt til at kvalificere sig på lige fod med alle andre lande pånær værtslandet, der fortsat er automatisk deltager.

De største overraskelser i den europæiske kvalifikation var at VM-bronzevinderne Tyrkiet (slået ud af Schweiz efter playoff), europamestrene Grækenland (slået i puljen af Ukraine og Tyrkiet) og etablerede hold som Danmark (slået i puljen af Ukraine og Tyrkiet), Rusland (slået ud af Portugal) og Belgien (slået ud af Serbien og Montenegro og Spanien) ikke kvalificerede sig. Fra Afrika manglede VM-kvartfinalisterne fra 2002, Senegal (slået ud af Togo) og andre etablerede hold som Sydafrika, Cameroun og Nigeria (slået ud af hhv. Ghana, Elfenbenskysten og Angola). I de andre verdensdele var der ingen større overraskelser.

Det var sidste gang Australien deltog i Oceaniens kvalifikation. Fra og med 1. januar 2006 er landet medlem af AFC og repræsenterer altså i fremtiden Asien.

Bolden

Adidas har i forbindelse med VM lanceret nye Teamgeist-bolde. De nye bolde har en helt ny udformning og er sat sammen af kun 14 stykker stof. Dette betyder at sandsynligheden for at ramme et af «tresømspunkterne» på bolden er reduceret med 60 procent. Den totale længde af sømmene er også blevet reduceret med 15 procent.

Bolden har også en glattere overflade, som skal give spillerne bedre boldkontrol. Bolden er sort og hvid, ligesom de traditionelle tyske landsholdsdragter. Til finalen blev der anvendt en guldfarvet bold, som VM-vinderne har retten til at anvende i kommende kampe frem til næste VM i Sydafrika i 2010.

Resultater

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Kvalifikation

Indledende runde

De 32 hold blev inddelt i 8 grupper á 4 hold, der i den indledende runde spiller alle mod alle. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til ottendedelsfinalerne. Hvis flere hold har lige mange point efter de tre gruppekampe, anvendes følgende kriterier til at afgøre deres indbyrdes placering:

 1. Bedste målforskel i alle gruppekampe
 2. Flest scorede mål i alle gruppekampe
 3. Flest point i de indbyrdes kampe mellem de implicerede hold.
 4. Bedste målforskel i de indbyrdes kampe mellem de implicerede hold.
 5. Flest scorede mål i de indbyrdes kampe mellem de implicerede hold.
 6. Lodtrækning

GRUPPE A

DatoKampRes.By
9.6.Tyskland - Costa Rica4-2München
9.6.Polen - Ecuador0-2Gelsenkirchen
14.6.Tyskland - Polen1-0Dortmund
15.6.Ecuador - Costa Rica3-0Hamburg
20.6.Ecuador - Tyskland0-3Berlin
20.6.Costa Rica - Polen1-2Hannover
Gruppe AKampeMålPoint
Tyskland Tyskland38-29
Ecuador Ecuador35-36
Polen Polen32-43
Costa Rica Costa Rica33-90

GRUPPE B

DatoKampRes.By
10.6.England - Paraguay1-0Frankfurt
10.6.Trinidad & Tobago - Sverige0-0Dortmund
15.6.England - Trinidad & Tobago2-0Nürnberg
15.6.Sverige - Paraguay1-0Berlin
20.6.Sverige - England2-2Köln
20.6.Paraguay - Trinidad & Tobago2-0Kaiserslautern
Gruppe BKampeMålPoint
England England35-27
Sverige Sverige33-25
Paraguay Paraguay32-23
Trinidad og Tobago Trinidad & Tobago30-41

GRUPPE C

DatoKampRes.By
10.6.Argentina - Elfenbenskysten2-1Hamburg
11.6.Serbien & Montenegro - Holland0-1Leipzig
16.6.Argentina - Serbien & Mont.6-0Gelsenkirchen
16.6.Holland - Elfenbenskysten2-1Stuttgart
21.6.Holland - Argentina0-0Frankfurt
21.6.Elfenbenskyst. - Serbien & Mont.3-2München
Gruppe CKampeMålPoint
Argentina Argentina38-17
Holland Holland33-17
Elfenbenskysten Elfenbenskysten35-63
Serbien og Montenegro Serbien & Montenegro3  2-100

GRUPPE D

DatoKampRes.By
11.6.Mexico - Iran3-1Nürnberg
11.6.Angola - Portugal0-1Köln
16.6.Mexico - Angola0-0Hannover
17.6.Portugal - Iran2-0Frankfurt
21.6.Portugal - Mexico2-1Gelsenkirchen
21.6.Iran - Angola1-1Leipzig
Gruppe DKampeMålPoint
Portugal Portugal35-19
Mexico Mexico34-34
Angola Angola31-22
Iran Iran32-61

GRUPPE E

DatoKampRes.By
12.6.Italien - Ghana2-0Hannover
12.6.USA - Tjekkiet0-3Gelsenkirchen
17.6.Italien - USA1-1Kaiserslautern
17.6.Tjekkiet - Ghana0-2Köln
22.6.Tjekkiet - Italien0-2Hamburg
22.6.Ghana - USA2-1Nürnberg
Gruppe EKampeMålPoint
Italien Italien35-17
Ghana Ghana34-36
Tjekkiet Tjekkiet33-43
USA USA32-61

GRUPPE F

DatoKampRes.By
12.6.Australien - Japan3-1Kaiserslautern
13.6.Brasilien - Kroatien1-0Berlin
18.6.Brasilien - Australien2-0München
18.6.Japan - Kroatien0-0Nürnberg
22.6.Japan - Brasilien1-4Dortmund
22.6.Kroatien - Australien2-2Stuttgart
Gruppe FKampeMålPoint
Brasilien Brasilien37-19
Australien Australien35-54
Kroatien Kroatien32-32
Japan Japan32-71

GRUPPE G

DatoKampRes.By
13.6.Frankrig - Schweiz0-0Stuttgart
13.6.Sydkorea - Togo2-1Frankfurt
18.6.Frankrig - Sydkorea1-1Leipzig
19.6.Togo - Schweiz0-2Dortmund
23.6.Togo - Frankrig0-2Köln
23.6.Schweiz - Sydkorea2-0Hannover
Gruppe GKampeMålPoint
Schweiz  Schweiz34-07
Frankrig Frankrig33-15
Sydkorea Sydkorea33-44
Togo Togo31-60

GRUPPE H

DatoKampRes.By
14.6.Spanien - Ukraine4-0Leipzig
14.6.Tunesien - Saudi-Arabien2-2München
19.6.Spanien - Tunesien3-1Stuttgart
19.6.Saudi-Arabien - Ukraine0-4Hamburg
23.6.Saudi-Arabien - Spanien0-1Kaiserslautern
23.6.Ukraine - Tunesien1-0Berlin
Gruppe HKampeMålPoint
Spanien Spanien38-19
Ukraine Ukraine35-46
Tunesien Tunesien33-61
Saudi-Arabien Saudi-Arabien32-71
Kort over Tyskland med VM-værtsbyerne
Det olympiske stadion i Berlin.

Slutspil


OttendelsfinalerKvartfinalerSemifinalerFinale
              
24. juni (17:00) - München      
   Tyskland 2
30. juni (17:00) – Berlin
   Sverige 0 
   Tyskland (STR) 1 (4)
24. juni (21:00) – Leipzig
    Argentina 1 (2) 
   Argentina (ET) 2
4. juli (21:00) – Dortmund
   Mexico 1 
   Tyskland 0
26. juni (17:00) – Kaiserslautern
    Italien (ET) 2 
   Italien 1
30. juni (21:00) – Hamburg
   Australien 0 
   Italien 3
26. juni (21:00) – Köln
    Ukraine 0 
   Schweiz 0 (0)
9. juli (20:00) – Berlin
   Ukraine (STR) 0 (3) 
   Italien 1 (5)
25. juni (17:00) – Stuttgart
    Frankrig 1 (3)
   England 1
1. juli (17:00) – Gelsenkirchen
   Ecuador 0 
   England 0 (1)
25. juni (21:00) – Nürnberg
    Portugal (STR) 0 (3) 
   Portugal 1
5. juli (21:00) – München
   Holland 0 
   Portugal 0
27. juni (17:00) – Dortmund
    Frankrig 1 Tredjeplads
   Brasilien 3
1. juli (21:00) – Frankfurt8. juli (21:00) – Stuttgart
   Ghana 0 
   Brasilien 0   Tyskland 3
27. juni (21:00) – Hannover
    Frankrig 1    Portugal 1
   Spanien 1
   Frankrig 3 
DatoKampRes.By
Ottendedelsfinaler
R124.6.Tyskland - Sverige2-0München
R224.6.Argentina - Mexico2-1 efs.Leipzig
R325.6.England - Ecuador1-0Stuttgart
R425.6.Portugal - Holland1-0Nürnberg
R526.6.Italien - Australien1-0Kaiserslautern
R626.6.Schweiz - Ukraine0-0 efs.Köln
Ukraine videre efter 3-0 i straffesparkskonkurrence.
R727.6.Brasilien - Ghana3-0Dortmund
R827.6.Spanien - Frankrig1-3Hannover
Kvartfinaler
Q130.6.Tyskland - Argentina1-1 efs.Berlin
Tyskland videre efter 4-2 i straffesparkskonkurrence.
Q230.6.Italien - Ukraine3-0Hamburg
Q31.7.England - Portugal0-0 efs.Gelsenkirchen
Portugal videre efter 3-1 i straffesparkskonkurrence.
Q41.7.Brasilien - Frankrig0-1Frankfurt
Semifinaler
S14.7.Tyskland - Italien0-2 efs.Dortmund
S25.7.Portugal - Frankrig0-1München

Bronzekamp

Tyskland 3 – 1 Portugal
Schweinsteiger Goal 56'Goal 78'
Petit Goal 60' (selvmål)
(Report)Nuno Gomes Goal 88'


Gottlieb-Daimler-Stadion, Stuttgart
Tilskuere: 52.000
Dommer: Toru Kamikawa (Japan)

Finale

Italien 1 – 1 (e.f.s.) Frankrig
Materazzi Goal 19'(Report)Zidane Goal 7' (straffe)


Olympiastadion, Berlin
Tilskuere: 69.000
Dommer: Horacio Elizondo (Argentina)

  Straffesparkskonkurrence 
Pirlo Scorede
Materazzi Scorede
De Rossi Scorede
Del Piero Scorede
Grosso Scorede
5 – 3Scorede Wiltord
Brændte (ramte overligger) Trezeguet
Scorede Abidal
Scorede Sagnol
 

Stadions

12 tyske byer var udvalgt til at være værter for VM-kampene. Stadionerne og deres tilskuerkapacitet (udelukkende siddepladser) er anført nedenfor. Mange af stadionerne har normalt højere kapacitet til Bundesligakampe, hvor en del af pladserne er ståpladser.

Under VM var de fleste stadioner officielt kendt under et nyt navn, eftersom FIFA ikke tillader navnesponsorer for stadionnavne. F.eks. vil Allianz Arena være kendt som FIFA WM-Stadion München.

ByStadionStadionnavn under VMHjemmeklub(ber)KapacitetBillede
BerlinOlympiastadionOlympiastadionHertha BSC Berlin77.176
DortmundSignal Iduna ParkFIFA WM-Stadion DortmundBorussia Dortmund64.000
(c) Arne Müseler / www.arne-mueseler.com, CC BY-SA 3.0 de
Frankfurt am MainCommerzbank-ArenaFIFA WM-Stadion FrankfurtEintracht Frankfurt50.132
GelsenkirchenVeltins-ArenaFIFA WM-Stadion GelsenkirchenFC Schalke 0453.804
HamburgAOL ArenaFIFA WM-Stadion HamburgHamburger SV51.055
HannoverAWD-ArenaFIFA WM-Stadion HannoverHannover 9644.652
KaiserslauternFritz Walter StadionFritz Walter Stadion1. FC Kaiserslautern46.000
KölnRheinEnergieStadionFIFA WM-Stadion Köln1. FC Köln46.120
LeipzigZentralstadionZentralstadionFC Sachsen Leipzig44.199
MünchenAllianz ArenaFIFA WM-Stadion MünchenBayern München
TSV 1860 München
66.000
NürnbergeasyCredit-StadionFrankenstadion1. FC Nürnberg41.926
StuttgartGottlieb-Daimler-StadionGottlieb-Daimler-StadionVfB Stuttgart54.267
Slutstillingen ifølge Robert Larsens beregningsmetode
NrLandScoreBeregningseksempel for Italien:
01Italien65,79419365%1 Ghana (2-0):49,62135836 * (2+1) / (2+0+E) =31,55048394
02Frankrig62,76829565%2 USA (1-1):45,94310080 * (1+1) / (1+1+E) =19,47450469
03Tyskland61,97268229%3 Tjekkiet (2-0):47,15974363 * (2+1) / (2+0+E) =29,98532856
04Brasilien60,46977636%4 Australien (1-0):49,13789542 * (1+1) / (1+0+E) =26,43043087
05Argentina58,83799555%5 Ukraine (3-0):49,94502910 * (3+1) / (3+0+E) =34,93708816
06Spanien57,78703356%6 Tyskland (2-0):61,97268229 * (2+1) / (2+0+E) =39,40376044
07Portugal56,80447630%7 Frankrig (1-1):62,76829565 * (1+1) / (1+1+E) =26,60642070
08England56,70950761%Sum:208,38801737
09Schweiz55,92801252%
10Ecuador51,47687175%Gennemsnit:208,38801737 / (7+1) =26,04850217
11Holland51,30282715%Normlisering:26,04850217 * 3,132171929 =81,58838730
12Mexico50,96743258%Halvering mod 50:(81,58838730 + 50) / 2 =65,79419365
13Ukraine49,94502910%
14Ghana49,62135836%Modstanderens procentscore ganges med, antal mål Italien scorer +
15Sverige49,53638086%1, og divideres med kampens samlede mål + E (2,718281828...)
16Australien49,13789542%Bemærk! 2-0 mod Tyskland er bedre end 3-0 mod Ukraine.
17Sydkorea48,58262419%Summen af de 7 kampe divideres med antal kampe + 1.
18Elfenbenskysten48,27794932%Alle landes gennemsnit ganges med 3,132171929, for at det samlede
19Tjekkiet47,15974363%gennemsnit bliver 50%. (I en anden turnering vil normaliseringstallet
20Paraguay46,31509101%være noget andet).
21Kroatien46,22640676%Sluttelig halveres tallet mod 50. Dette af hensyn til at egen bedrift
22USA45,94310080%skal veje tungere end modstanderes styrke; samt at udregningerne
23Angola45,49238288%overhovedet kan kalkuleres.
24Polen44,62631926%Grunden til, at der skal lægges 1 henholdsvis E til, er at belønne
25Tunesien44,29160983%målrige kampe, således at 3-3 giver mere end 0-0, at 5-0 giver mere
26Japan43,52017671%end 1-0, selvom holdet har scoret 100% af kampens mål i begge til-
27Iran43,20396411%fælde. Desuden skal det belønnes at spille mange kampe.
28Costa Rica42,98474818%
29Saudi Arabien41,73896132%Mål i forlænget spilletid medregnes, men ikke mål fra
30Togo41,50212815%straffesparkskonkurrencer.
31Trinidad & Tobago40,68380673%
32Serbien40,39121843%

VM's bedste spiller

En afstemning blandt pressens repræsentanter ved turneringen, som foregik før, under og efter finalekampen, gav til resultat, at Zinedine Zidane blev valgt som mesterskabets bedste spiller foran de to italienske spillere Fabio Cannavaro og Andrea Pirlo. Zidane modtog Den gyldne bold som tegn på valget.

Kilder / eksterne henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 52°30′53″N 13°14′22″Ø / 52.51472°N 13.23944°Ø / 52.51472; 13.23944

Medier brugt på denne side

Flag of Portugal.svg
Flag of Portugal, created by Columbano Bordalo Pinheiro (1857–1929), officially adopted by Portuguese government in June 30th 1911 (in use since about November 1910). Color shades matching the RGB values officially reccomended here. (PMS values should be used for direct ink or textile; CMYK for 4-color offset printing on paper; this is an image for screen display, RGB should be used.)
Flag of South Africa.svg

Sydafrikas flag

Used color: National flag | South African Government and Pantone Color Picker

     grøn rendered as RGB 000 119 073Pantone 3415 C
     gul rendered as RGB 255 184 028Pantone 1235 C
     rød rendered as RGB 224 060 049Pantone 179 C
     blå rendered as RGB 000 020 137Pantone Reflex Blue C
     hvid rendered as RGB 255 255 255
     sort rendered as RGB 000 000 000
Flag of Croatia.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Serbia and Montenegro (1992–2006).svg
Flag of Serbia and Montenegro, was adopted on 27 April 1992, as flag of Federal Republic of Yugoslavia (1992-2003).
FIFA-Fritz-Walter-Stadion01.JPG
Forfatter/Opretter: User:Kandschwar, Licens: CC BY-SA 3.0
Fritz-Walter-Stadion in Kaiserslautern, vor dem FIFA WM-Spiel Australien gegen Japan
Soccerball shad check.svg
Forfatter/Opretter: Dribblingod, Licens: CC0
Football green check
Flag of Serbia and Montenegro; Flag of Yugoslavia (1992–2003).svg
Flag of Serbia and Montenegro, was adopted on 27 April 1992, as flag of Federal Republic of Yugoslavia (1992-2003).
Berlin Football Globe-night1.JPG
Forfatter/Opretter: Times, Licens: CC BY-SA 3.0
Football Globe of the Fifa World Cup 2006 in Berlin; Worldcup ceremony on the back side of the 'Brandeburg Gate'
080110 schalke arena germany.JPG
Forfatter/Opretter: Friedrich Petersdorff, Licens: CC BY-SA 3.0 de
Veltins-Arena football stadium Gelsenkirchen, Germany. Originally named Arena AufSchalke.
Gold medal.svg
Forfatter/Opretter: B1mbo, Licens: CC BY-SA 2.5
Drawing of a gold medal, based on Olympic rings.svg.
Flag of Cote d'Ivoire.svg
Flag of the Ivory Coast, written by Jon Harald Søby, modified by Zscout370. The colors match to what is reported at http://fotw.vexillum.com/flags/ci.html.
Signal iduna park stadium dortmund 4.jpg
(c) Arne Müseler / www.arne-mueseler.com, CC BY-SA 3.0 de
Westfalenstadion (or Signal-Iduna-Park) is a football stadium in Dortmund, North Rhine-Westphalia, Germany, which is the home of Borussia Dortmund.
Soccerball shade.svg
Forfatter/Opretter: Derived from image:soccer ball.svg, this version made by User:Ed g2s., Licens: CC0
A soccer ball with shade.
AOL-Arena.jpg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
Flag of Iran.svg
Flag of Iran. The tricolor flag was introduced in 1906, but after the Islamic Revolution of 1979 the Arabic words 'Allahu akbar' ('God is great'), written in the Kufic script of the Qur'an and repeated 22 times, were added to the red and green strips where they border the white central strip and in the middle is the emblem of Iran (which is a stylized Persian alphabet of the Arabic word Allah ("God")).
The official ISIRI standard (translation at FotW) gives two slightly different methods of construction for the flag: a compass-and-straightedge construction used for File:Flag of Iran (official).svg, and a "simplified" construction sheet with rational numbers used for this file.
Berlin Olympiastadion nach Umbau.jpg
Forfatter/Opretter: Sandro Schachner, Licens: CC BY-SA 3.0
Berlin's Olympic Stadium after its renovation in 2004/2005
Wm2006.png
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
Allianz Arena 2005-06-10.jpeg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 2.5
Bronze medal.svg
Forfatter/Opretter: B1mbo, Licens: CC BY-SA 2.5
Drawing of a bronze medal, based on Olympic rings.svg.
Frankenstadion 4.JPG
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
Soccerball shade cross.svg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC0
Flag of Trinidad and Tobago.svg
Trinidad og Tobagos flag
Silver medal.svg
Forfatter/Opretter: B1mbo, Licens: CC BY-SA 2.5
Draw of a silver medal, based in Olympic rings.svg.
The joining of the rings is not correct drawn.
RheinEnergieStadion Innenansicht.jpg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0