2.Letland Letland
3.Holland Holland
4.Ungarn Ungarn
5.Mongoliet Mongoliet

Verdensmesterskabet i bandy 2010 var det 30. VM i bandy gennem tiden, og mesterskabet blev arrangeret af Federation of International Bandy. Turneringen blev afviklet i arenaen Sportivnyj Kompleks Krylatskoje i Moskva, Rusland i perioden 24.31. januar 2010. VM var opdelt i en A-turnering med seks hold og en B-turnering med fem hold.

Mesterskabet blev vundet af Sverige, som i finalen vandt 6-5 efter forlænget spilletid over værtslandet Rusland. Stillingen efter ordinær spilletid var 5-5, og kampen blev afgjort af Daniel Mossberg, der scorede det afgørende mål i finalens 110. minut. Det var Sveriges 10. VM-titel gennem tiden, mens Rusland til gengæld vandt sølvmedaljer for 7. gang. Det var endvidere femte gang i træk at VM-finalen var et opgør mellem netop Sverige og Rusland.

Bronzemedaljerne gik for fjerde år i træk til Finland, som besejrede Kasakhstan i bronzekampen med 4-3 efter forlænget spilletid. Stillingen efter ordinær tid var 3-3, og kampen blev afgjort i det 104. minut, hvor Finlands Mikko Aarni scorede til 4-3. Det var fjerde år i træk at Finland besejrede Kasakhstan i VM's bronzekamp.

Antal mål271 (14,26 pr. kamp)
TopscorerRusland Pavel Ryazantsev (14 mål)
Rusland Jevgenij Ivanusjkin (14 mål)

A-VM havde deltagelse af seks hold, som først spillede en indledende runde alle-mod-alle. Kampene blev afviklet over 2 × 45 minutter med efterfølgende straffeslag, hvis kampen endte uafgjort. Sejre gav 2 point, uafgjorte 1 point, mens nederlag gav 0 point. Resultatet af straffeslagskonkurrencer anvendtes kun til at afgøre indbyrdes rangering ved pointlighed mellem to hold.

De fire bedste hold kvalificerede sig til semifinalerne, hvor nr. 1 mødte nr. 4 og nr. 2 spillede mod nr. 3. Taberne af semifinalerne mødtes i bronzekampen, mens vinderne spillede finale om verdensmesterskabet.

Holdet, der sluttede på sidstepladsen i den indledende runde, spillede kvalifikationskamp til næste års A-VM mod vinderen af B-VM.

Antal mål149 (12,42 pr. kamp)

Fem hold spillede først en indledende runde alle-mod-alle. Vinderen af B-VM's indledende runde kvalificerede sig til oprykningskampen mod A-VM's nr. 6. Nr. 2 og 3 spillede placeringskamp om 2.-pladsen, mens nr. 4 og 5 spillede placeringskamp om 4.-pladsen.

Kvalifikation til A-VM 2011

A-VM's nr. 6, USA, og vinderen af B-VM, Canada, mødtes i en kvalifikationskamp om den sidste ledige plads ved næste års A-VM. Kampen blev vundet 9-6 af USA, som dermed sikrede sig endnu et år i A-rækken.

30.1.USA - Canada9-6