4.Letland Letland
5.Holland Holland
6.Mongoliet Mongoliet
7.Ungarn Ungarn

Verdensmesterskabet i bandy 2009 var det 29. VM i bandy gennem tiden, og mesterskabet blev arrangeret af Federation of International Bandy. Turneringen blev afviklet i Sverige, i og omkring byen Västerås, i perioden 18.25. januar 2009. VM var opdelt i en A-turnering med seks hold og en B-turnering med syv hold.

Mesterskabet blev vundet af Sverige for 9. gang efter finalesejr over de forsvarende verdensmestre fra Rusland på 6-1. Det var Sveriges første VM-titel siden 2005, og ved de mellemliggende tre mesterskaber havde Sverige hver gang tabt til Rusland i finalen. Bronzemedaljerne gik for fjerde år i træk til Finland, som besejrede Kasakhstan med 7-5 i bronzekampen.

Antal mål225 (11,84 pr. kamp)
TopscorerSverige Joakim Hedqvist (14 mål)
Rusland Jevgenij Ivanusjkin (14 mål)

A-VM havde deltagelse af seks hold, som først spillede en indledende runde alle-mod-alle. Kampene afvikledes over 2 × 45 minutter med efterfølgende straffeslag, hvis kampen endte uafgjort. Sejre gav 2 point, uafgjorte 1 point, mens nederlag gav 0 point. Resultatet af straffeslagskonkurrencer anvendtes kun til at afgøre indbyrdes rangering ved pointlighed mellem to hold.

De fire bedste hold kvalificerede sig til semifinalerne, hvor nr. 1 mødte nr. 4 og nr. 2 spillede mod nr. 3. Taberne af semifinalerne mødtes i bronzekampen, mens vinderne spillede finale om verdensmesterskabet.

Holdet, der sluttede på sidstepladsen i den indledende runde, spillede kvalifikationskamp til næste års VM mod vinderen af B-VM.

Finalekampe

Semifinaler og finaler blev afviklet indendørs i ABB Arena i Västerås.

Antal mål200 (8,33 pr. kamp)
TopscorerCanada Brandon Ellement (14 mål)
USA Jon Keseley (14 mål)

B-VM havde deltagelse af syv hold, som først spillede en indledende runde alle-mod-alle. Kampene afvikledes over 2 × 30 minutter med efterfølgende straffeslag, hvis kampen endte uafgjort. Sejre gav 2 point, uafgjorte 1 point, mens nederlag gav 0 point. Resultatet af straffeslagskonkurrencer anvendtes kun til at afgøre indbyrdes rangering ved pointlighed mellem to hold.

Vinderen af B-VM's gruppespil kvalificerede sig til en oprykningskamp til A-gruppen mod nr. 6 fra A-VM. De resterende seks hold spillede placeringskampe om deres endelige placering ved B-VM.

Kvalifikation til A-VM 2010

A-VM's nr. 6, Hviderusland, og vinderen af B-VM, USA, mødtes i en kvalifikationskamp om den sidste ledige plads ved næste års A-VM. Kampen blev vundet 3-1 af Hviderusland, som dermed sikrede sig endnu en sæson i A-gruppen.

25.1.Hviderusland - USA3-1

Kilder / eksterne henvisninger

Medier brugt på denne side

Flag of Finland.svg
Finlands flag
Flag of Canada (Pantone).svg
Flag of Canada introduced in 1965, using Pantone colors. This design replaced the Canadian Red Ensign design.
Arrow l.svg

arrow l

A raster version of this image is available. It should be used in place of this vector image when superior.

In general, it is better to use a good SVG version.

Bitmap image
Arrow r.svg

arrow r

Flag of the United States (3-2 aspect ratio).svg
Flag of the United States. Aspect ratio modified (stretched) for projects that require 3:2 format.