Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet i Bergen
Museumspladsen med statue af grundlæggeren af "Bergens Museum", Wilhelm Frimann Koren Christie.
Generelle informationer
TypeKulturhistorie
Grundlagt2005
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Universitetsmuseet i Bergen, oprindeligt Bergens museum, er et museum i Bergen, Norge, der består af De kulturhistoriske samlingene, Seksjon for ytre kulturminnevern, De naturhistoriske samlingene med Muséhagen, og Arboretet og Botanisk hage i Milde. Museet var en vigtig del af grundlaget for etableringen af Universitetet i Bergen i 1946, og er nu en integreret del af universitetet. Det er store museale samlinger inden kultur- og naturhistorie samlet ved institutionen. Flerfaglig forskning og formidling har hele tiden havde høj prioritet. Som landsdelsmuseum i Vestlandet skal Bergens Museum fungere som et regionalt kompetence- og formidlingscenter for andre museer, skoletjenesten, politiske miljø, erhvervsliv og publikum.

Eksterne henvisninger

MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump

Koordinater: 60°23′15″N 5°19′18″Ø / 60.3876°N 5.3216°Ø / 60.3876; 5.3216

Medier brugt på denne side

Bergen-University-modf.jpg
Forfatter/Opretter: Original by Floflo, edited by Aqwis, Licens: CC BY-SA 2.5
Bergen Museum, a part of The University of Bergen. The sculpture of Wilhelm Frimann Koren Christie in front of the building is by Christopher Borch.