Udforskning af Månen

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Mergefrom.svgSammenskrivningsforslag
Artiklen Ubemandet udforskning af Månen er foreslået føjet ind i Udforskning af Månen. (Siden april 2017)  Diskutér forslaget
Kort begrundelse:  For at undgå, at emnet bliver spredt over for mange artikler.

Den fysiske udforskning af Månen begyndte, da Luna 2, en rumsonde iværksat af Sovjetunionen, rammer Månens overflade den 14. september 1959. Tidligere var udforskning baseret på observationer fra Jorden. Opfindelsen af det optiske teleskop indledte det første hop i kvaliteten af Månens observationer. Galileo Galilei er generelt nævnt som den første person til at bruge et teleskop til astronomiske formål. Efter at have lavet sit eget teleskop i 1609, var bjergene og kratere på Månens overflade blandt de første observationer med det.

I 1969 lykkedes det endeligt NASAs Apollo-program at lande mennesker på Månen. De placerede videnskabelige forsøg og vendte tilbage med sten og data, der tydede på, at Månens sammensætning er meget lig Jordens.

AstronomiSpire
Denne artikel om astronomi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Saturn template.svg
Forfatter/Opretter: Urutseg, Licens: CC BY-SA 3.0
Astronomy stub
Full Moon Luc Viatour.jpg
(c) Luc Viatour, CC BY-SA 3.0
Fuldmåne fotograferet i Hamois, Belgien.