USA's geografi

BlankMap-USA-states.PNG

Washington
Montana
N. Dakota
S. Dakota
Nebraska
Idaho
Wyoming
Colorado
Californien
Nevada
Utah
Florida
Texas
Louisiana
MS
AL
GA
TN
NC
SC
VA
Oklahoma
Arkansas
Missouri
Iowa
MN
IL
IN
OH
MI
WI
KY
WV
DC
MD
DE
PA
NJ
Hawaii
Alaska
Arizona
NY
VT
NH
CT
RI
MA
ME
New
Mexico
Kansas


USA er, målt efter areal, det tredjestørste land i verden efter Rusland og Canada.[1] USA har også den tredje største befolkning. USA's fastland ligger mellem det nordlige Atlanterhav i øst, det nordlige Stillehav i vest, Mexico og den mexicanske Golf i syd og Canada i nord. Staten Alaska grænser også op til Canada med Stillehavet i syd og Ishavet i nord. Vest for Alaska, tværs over Beringstrædet, er Rusland. Staten Hawaii ligger på et arkipelag i Stillehavet sydvest for det nordamerikanske fastland.

USA har meget varierende terrænforhold, specielt i vest. Løvfældende planter og græsjord er meget fremherskende i øst, hvorefter det går over i prærier, nåleskove og Rocky Mountains i vest, og ørkener i sydvest, samt Pacific Northwest som er præget af et meget fugtigt klima. I den nordøstlige del af landet bor en stor del af befolkningen nær de store søer og østkysten.

På grund af sit varierede terræn og klima (alt fra polarklima til tropisk klima) har USA verdens mest forskelligartede plante- og dyreliv.

Referencer

  1. ^ Rank Order – Area. 2. november 2006. CIA World Factbook.


USA's geografiSpire
Denne artikel om USA's geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Medier brugt på denne side

USA Flag Map.svg
(c) Lokal_Profil, CC BY-SA 2.5
Map showing Mainland USA ("lower 48") with a superimposed US flag.
BlankMap-USA-states.PNG
Forfatter/Opretter: user:Zntrip, Licens: GPL
Blank map of US states, based on File:Blank map of the United States.PNG.