Tysk vin

Vinmarker i Tyskland.

Tysk vin bliver dyrket i 13 tyske vindistrikter. I de fleste dyrkes hvidvin; enkelte distrikter som Ahr og Baden er kendt for rødvin. Det mest kendte tyske hvidvinsmærke er Liebfraumilch. Den er opkaldt efter en vin fra 9 ha. omkring Liebfrauenkirche i Worms i Rheinhessen. I dag er den oprindelige vin sjælden og kostbar, men efterligningerne er meget billige.

Tysk vin er i de sidste 30 år blevet meget forbedret og har nået niveauet fra 1900.[kilde mangler] Druen riesling er hovedhjørnestenen i tysk vin. Mosel, Rheingau og Rhinen er de mest kendte distrikter. Nahe ligger mellem dem. Det mindste distrikt er Hessische Bergstrasse.

Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad eller drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Vineyards at the Rhine bend.jpg
Forfatter/Opretter: Tomas er, Licens: CC BY-SA 3.0
Vineyards at the bend of river Rhine, west of Rüdesheim in Rheingau, Germany. Vineyard sites Berg Schlossberg at lower left, and Berg Roseneck at top right, with the white letters "Rüdesheimer Roseneck". The castle Ehrenfels ruin, just beyond the bend, is also visible.
Bread and wine.svg
Forfatter/Opretter: anonym, Licens: CC0
Bread and Wine