Trongisvágsfjørður

Trongisvágsfjørður.
Foto: Eileen Sandá

Trongisvágsfjørður (dansk: Trangisvåg Fjord), også kaldet Tvøráfjørður, er en fjord på østkysten af SuðuroyFærøerne. Fjorden strækker omtrent 7 km fra sydøst mod nordvest. Ved indløbet af fjorden ligger Tjaldavíkshólmur.

Trongisvágsfjørður har fåe navn efter bygden Trongisvágur inderst i fjorden. Andre bygder langs fjorden er Tvøroyri, Froðba og Ørðavíkarlíð. Ørðavík ligger i en vig med samme navn på sydsiden af fjorden.

Trongisvágsfjørður har vært brugt som landingssted for vandfly. Wolfgang von Gronau landede på fjorden fire gange i 1920-erne og 1930-erne. Charles Lindbergh og hans hustru Anne Morrow landede her i 1933.[1]

Referencer

  1. ^ Arge, Jógvan (2010). Føroyar í flogsøguni – frá Charles Lindbergh til Erlu Kongsdóttir (færøsk). Forlagið Tjarnardeild. 


Koordinater: 61°32′41″N 6°47′39″V / 61.5447°N 6.7942°V / 61.5447; -6.7942

Medier brugt på denne side

Trongisvagsfjordur and Tvoroyri Faroe Islands.JPG
Forfatter/Opretter: Eileen Sandá, Licens: CC BY-SA 3.0
Trongisvágsfjørður er den længste fjord på Suderø (Suðuroy), Færøerne. Tvøroyri er den største bygd som ligger ved fjorden, den er på den nordlige side af fjorden. Trongisvágur ligger inde i bugten. Froðba ligger også på den nordlige side af fjorden længst mod øst. Froðba ses ikke på dette billede. En del af Tvøroyri ses, samt en del af Trongisvágur. Krambatangi er færgelejet, hvor Smyril lægger til kaj. Krambatangi ses på billedet. Drelnes er stedet hvor den gamle Saltsilo er, Drelnes var færgeleje før 2005 da den nye færge kom, og nyt færgeleje blev lavet lidt længere mod øst.