Squash (grøntsag)

Sommersquash.
For alternative betydninger, se Squash (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Squash)
Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Squash, plante med blomst

Squash (også kaldet courgette (fransk) eller zucchini (italiensk), latinsk navn: Cucurbita pepo) er en grøntsag, der er plantens frugter. Der findes i to typer: Sommersquash og vintersquash. Sommersquash har normalt grønne eller gule frugter, men findes også i andre farver[1]. De normale sorter har frugter med en agurkelignende facon, men andre faconer forekommer. Vintersquash har en anden slags skal og en anden smag og kan opbevares betydeligt længere tid[2], men bruges på samme måde som sommersquash.

Squash bruges i den franske grøntsagsret ratatouille. Den er også fin at stege i wok eller skåret i skiver og stegt i olie på panden. Skivet på langs kan squash grilles. Den største squas, man kender til, vejede 65 kilo ved høst. Rekordsquashen var dyrket af Ken Dade, som præsenterede den på den engelske grøntsagsmesse National Amateur Gardening Show[3].

Eksterne henvisninger og kilder

  1. ^ Alstrøm, Astrid (marts 2004). "Er squash, zuchini og courgette samme grønsag?". havenyt.dk. Hentet 2012-03-01.
  2. ^ Towle, Lila (2003-08-29). "Sådan dyrker du squash og vintergræskar". Havenyt.dk. Hentet 2012-03-01.
  3. ^ "Largest marrow -world record set by Ken Dade". www.worldrecordsacademy.org. 2008-09-06. Arkiveret fra originalen 1. marts 2012. Hentet 2012-03-01.
BotanikSpire
Denne botanikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side