Slots- og Kulturstyrelsen

Slots- og Kulturstyrelsen
Overblik
TypeStyrelse
Oprettet1. januar 2016
HovedkvarterH.C. Andersens Boulevard 2
1553 København V[1]
Ledelse
LederJesper Hermansen (direktør)[2]
Eksterne henvisninger
Om Slots- og Kulturstyrelsen

Slots- og Kulturstyrelsen er en styrelse af mange enheder under Kulturministeriet dannet 1. januar 2016 ved sammenlægning af Kulturstyrelsen og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

  • Slots- og Kulturstyrelsen vedligeholder og udvikler en række af statens slotte, haver og ejendomme – i alt 800.000 m2 og 500 hektar haveanlæg. En stor del af slottene og haverne er åbne for offentligheden.
  • Slots- og Kulturstyrelsen har ansvaret for fredede bygninger, beskyttede sten- og jorddiger, beskyttede fortidsminder, arkæologiske undersøgelser og står derudover for arbejdet med udpegning af UNESCO Verdensarv i Danmark og rådgivning af kommunerne om bevaring af kulturmiljøer.
  • Slots- og Kulturstyrelsen kvalitetssikrer, yder støtte og bidrager til udviklingen af de danske kulturturinstitutioner, som dækker over biblioteker, folkehøjskoler, museer og en lang række forskellige kunstinstitutioner.
  • Slots- og Kulturstyrelsen arbejder løbende med at udvikle kulturlivet i Danmark og er også involveret i arbejdet med at promovere dansk kultur i udlandet. Derudover har styrelsen ansvaret for konkrete regeringsinitiativer og samarbejdet med kommunerne om kulturaftaler.
  • Slots- og Kulturstyrelsen varetager en lang række opgaver på medieområdet: Tilskud til trykte og netbaserede skrevne medier og til elektroniske medier; tilladelser til at sende radio og tv; behandling af klager over reklamer; statistik om mediebrug; lovgivningsarbejde; reglerne om frit valg af tv-leverandør mm. Styrelsen er sekretariat for både Radio- og tv-nævnet, Medienævnet og Bladpuljens fordelingsudvalg.

Styrelsen fører en fire offentlige databaser over dansk kulturarv. Der er tale om Kunstindeks Danmark, Museernes Samlinger, Fredede og bevaringsværdige bygninger og Fund og Fortidsminder.[3] Dertil kommer to centralregistre, Fund og Fortidsminder og SARA, som museerne bruger til indberetning, og som er lukkede for offentligheden.[4]

I forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser i 2015 blev 62 stillinger fra enhederne Fortidsminder, Fredede og bevaringsværdige bygninger samt Bygningsbevaring flyttet til Nykøbing Falster.[5]

Referencer

  1. ^ 'Kontakt'
  2. ^ 'Organisation'
  3. ^ Kulturarvsdatabaserne (Webside ikke længere tilgængelig)
  4. ^ Museernes centralregistre.
  5. ^ Ny åbner Slots- og Kulturstyrelsens afdeling i Nykøbing Falster Arkiveret 15. december 2017 hos Wayback Machine. Slots- og Kulturstyrelsen. Hentet 14/12-2017.


MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 55°40′41.0″N 12°33′53.1″Ø / 55.678056°N 12.564750°Ø / 55.678056; 12.564750

Medier brugt på denne side

Hammerichsgade 14, 2016-04-09.jpg
Forfatter/Opretter: Finn Årup Nielsen, Licens: CC BY-SA 4.0
H.C. Andersens Boulevard 2, Slots- og Kulturstyrelsen, København, Danmark.