2023-Toronto FC15(0)
Landshold
2016Norge U/212(0)
2018–Norge5(1)
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga og er opdateret den 30. november 2021.

† Kampe (mål).

Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Sigurd Rosted (født 22. juli 1994 i Oslo) er en norsk professionel fodboldspiller som spiller for den canadiske klub Toronto FC og for det Norske fodboldlandshold

Beskrevet som en Midterforsvarer med ro og forudseenhed i sit spil. Er stærk i hovedstødsdueller både offensivt og defensivt. Er ikke bange for at tage ansvar på og udenfor banen.[2] Rosted begyndte sin karriere i hjemlandet Norge inden han i 2018 skiftede til Belgiske Gent halvandet år senere i 2019 skiftede Rosted til Brøndby IF.[3]

Klub Karriere

Ungdom

Rosted spillede ungdomsfodbold Hasle-Løren og Kjelsås

Sarpsborg

Den 27. Januar 2015 underskrev Rosted en tre årig kontrakt med Sarpsborg 08. Før han underskrev, var han blevet diagnosticeret med Bechterews sygdom,[4] en type gigt, der hovedsageligt påvirker ryggen, men medicin tillod ham at spille professionelt. Rosted fik sin professionelle debut den 27 september 2015 mod Odds BK.[5][6] Rosted spillede 60 kampe for Sarpsborg 08 og scorede 7 mål. Han spillede hele kampen da Sarpsborg tabte 3-2 til Lillestrøm Sportsklubb i den Norske Pokalturnering i 2017.[7]

Gent

Den 7. januar 2018 underskrev Rosted en tre og et halvt års aftale med den belgiske første division A-side Gent og kostede omkring 10 millioner kr.[8] Den 24. januar fik han sin Gent-debut mod Royal Antwerp i første division A som erstatning i en 1–1 uafgjort, idet han spillede de sidste 45 minutter i stedet for Nana Asare. Han sluttede sæsonen 2017-18 med 8 optrædener for klubben.

Den følgende sæson etablerede Rosted sig som en starter i Gent første hold, spillede 38 kampe og scorede 6 mål i alle konkurrencer. Mod slutningen af sæsonen så han imidlertid mindre spilletid, da Timothy Derijck blev foretrukket i midten af forsvaret.

Brøndby

2019-2020

Den 27. august 2019 flyttede Rosted til Danmark for at slutte sig til Superliga-klubben Brøndby IF på en fire-årig aftale for et uoplyst gebyr,[3] rapporteret at være omkring € 750.000. Ifølge Transfermarkt.[9] Han debuterede for klubben den 1. september og spillede 90 minutter, da Brøndby tabte 1–0 på udebane for FC Midtjylland i Superligaen.[10] Rosted befandt sig snart som en regelmæssig start i det første hold, hvor han etablerede et partnerskab i det centrale forsvar med andre sommerunderskrivelser, Andreas Maxsø.[11]

Rosted scorede sit første mål for klubben den 7. juni 2020 i et 3-2 tab mod AC Horsens, et hovedstød i det 64. minut. I sin første sæson for Brøndby spillede han 26 kampe i alt, hvor han scorede et mål.[12]

2020-2021

Rosted havde en stærk start på sæsonen 2020-21 og scorede en sidste minuts vinder i en 3-2 hjemmesejr over Nordsjælland.[13] Han fortsatte sin form i derbyet mod FCK og markerede den kontroversielle tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek.[14] Rosted scorede derefter igen den 2. oktober i en 1–2 ude-sejr over Randers FC, en 14. minuts hovedstød efter hjørnespark fra Jesper Lindstrøm, da han blev kåret til kampens mand af fans bagefter.[15] Hans forestillinger bidrog stærkt til, at Brøndby havde en ubesejret start på sæsonen efter fire kampe; klubbens bedste start i Superligaen i 15 år.[16] Men måtte se mange af kampene fra bænken resten af sæsonen da Hjörtur Hermannsson blev foretrukket.

Landsholdskarriere

I 2017 blev Rosted udtaget til det Norske landshold for første gang i sin karriere, som erstatning for den skadede Tore Reginiussen inden venskabskampen mod Sverige den 13 juni.[17] Han spillede sin første internationale kamp den 26. marts 2018 i en venskabskamp mod Albanien hvor han blev skiftet ind i det 63. minut istedet for Håvard Nordtveit og scorede det eneste mål i en 1-0 sejr.[18]