Seest
Seest er en sydvestlig bydel i Kolding og ligger i Seest Sogn. Tidligere var Seest en landsby for sig, men er med tiden vokset sammen med Kolding. Der er ca. 4.400 indbyggere i Seest.
Skolen i Seest er Bakkeskolen, som blev opført i etaper i tidsrummet 1974-1979 som afløser for Seestområdets gamle skoler. Bl.a. Seest gamle skole på Bredevej.
Bydelen blev landskendt på grund af fyrværkeriulykken den 3. november 2004.
En udateret kindtand fra en skovelefant og en flintflække er fundet ved Seest. De er udstillet i Nationalmuseets oldtidssamling.
Sangeren og skuespilleren Kurt Ravn er født i Seest.[1]
Henvisninger
- ^ Rud Kofoed (2. januar 2005). "Kvæstet Kurt Ravn hjem". Ekstra Bladet.
Spire Denne artikel om geografi i Kolding Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |
|
Koordinater: 55°29′1″N 9°26′18″Ø / 55.48361°N 9.43833°Ø
Medier brugt på denne side
Map of Denmark with flag.
Forfatter/Opretter: S.Juhl, Licens: CC BY-SA 3.0
Koldinghus er et kongeslot og en borg, der siden opførelsen i 1200-tallet, har spillet en væsentlig rolle i Danmarks historie: som grænseværn, som kongelig residens og borgen husede den lokale statsadministration. Gennem middelalderen medførte beliggenheden, at Koldinghus blev en af landets største og vigtigste borge.Natten mellem 29. og 30. marts 1808 udbrød der brand. På brandens anden dag styrtede en del af Kæmpetårnet ned og Koldinghus blev efterladt som en ruin. I 1536 besteg Christian 3. (1536-59) den danske trone og sammen med sin dronning Dorothea, startede de en fuldstændig ændring af Koldinghus. Alle middelalderlige forsvarsindretninger blev fjernet og ombyggedes og civilt slot, residens for kongen og hans familie i den vestlige del af riget. Gennem de sidste 100 år har ruinen været restaureret flere gange og er nu kulturhistorisk museum. I begyndelsen af 1930´erne var Kæmpetårnet ved at synke i grus, men det lykkedes at skaffe penge til genopførelse af tårnet. Først i 1970´erne iværksattes den endelige og fuldstændige restaurering af Koldinghus. Restaureringen er gennemført under ledelse af arkitekterne Inger og Johannes Exner.
Forfatter/Opretter: Finn Årup Nielsen, Licens: CC BY-SA 3.0
Fra Nationalmuseet. Deres beskrivelse er "kindtand af skovelefant. Seest, Østjylland. Ikke geologisk dateret."