Ring 2 (Næstved)

Sekundærrute
Basisdata
Længde:23 km
Region:Sjælland
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Ring 2. (Se også artikler, som begynder med Ring 2)

Ring 2 ofte benævnt O2 er en komplet ringvej der løber omkring Næstved.[1]

Vejen består af Ring Nord (rute 54) – Ring Øst O2 – Ring Syd O2 – Vordingborgvej (rute 22) - Vestre Ringvej (rute 22) og ender til sidst i Ring Nord igen.[2]

Ring 2 skal være med til at tage den tunge trafik der ikke har et ærinde i Næstved til at køre uden om, så byen bliver aflastet for meget gennemkørende trafik.

Ringvejen er med til at fordele trafikken ud til de store indfaldsveje, som Køgevej/Landevejen som går mod Næstved Centrum og Sydmotorvejen E55/E47 ved Rønnede, Ny Præstøvej (sekundærrute 265) der går mod Præstø, Vordingborgvej (rute 22) der går mod Vordingborg, Karrebækvej (sekundærrute 265) der går mod Karrebæksminde, og Slagelsevej (rute 22) mod Slagelse.[3]

Næstved Kommune planlage på et tidspunkt den sidste del af ringvejen omkring Næstved. Derfor blev en korridor friholdt mellem Fyrrevænget og Birkevænget i bydelen Appenæs vest for Næstved, til en fremtidig sidste del af Ringen omkring Næstved by. Den sidste del af ringvejen omkring Næstved, skulle gå fra Industrivej/Østre Ringvej/Vestre Ringvej primærrute 22 over Susåen og til Vordingborgvej hvor den skulle tilsluttes Ring Syd.[4]

I september 2017 besluttede et enigt Næstved byråd at en fortsættelse af omfartsvejen fra Vordingborgvej og igennem Appenæs langs Susåen til Vestre Ringvej bliver droppet. Linjeføring stammer tilbage fra 1960erne, hvor der var planer om at anlægge en omfartsvej fra Vordingborgvej igennem Appenæs og vest om Næstved. Linjeføring var langt fremme i 1970erne og var populær hos Vejdirektoratet.[5]

Noter

  1. ^ Alvang, Signe (27. oktober 2017). "Ny ringvej indviet: Har været mere end 50 år undervejs". TV Øst. Hentet 28. oktober 2017. 
  2. ^ Lorentzen, Mogens (28. oktober 2017). "Video: Rundt om Næstved på nye veje". Sjællandske. Hentet 28. oktober 2017. 
  3. ^ Laursen Brock, Ida (27. oktober 2017). "I dag bliver den sidste del af Næstved Omfartsvej indviet". TV Øst. Hentet 28. oktober 2017. 
  4. ^ Ringen omkring Næstved Byjarjo.dk
  5. ^ Lorentzen, Mogens (16. september 2017). "Vej gennem Appenæs er nu definitivt droppet". TV Øst. Hentet 5. oktober 2018. 
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.

Medier brugt på denne side

Odczyt z laty.svg
(c) Herr Kriss at polsk Wikipedia, CC BY-SA 3.0
Odczyt z łaty geodezyjnej
Kryds1.svg
Forfatter/Opretter: Vrenak, Licens: CC BY-SA 4.0
vejkrydsskilt, uden destinationer
By begynder.png
Forfatter/Opretter: Vrenak, Licens: CC BY-SA 4.0
Byskilt, byzone begynder
By slut.png
Forfatter/Opretter: Vrenak, Licens: CC BY-SA 4.0
Byskilt, byzone ophører
Zeichen 336.svg
Sign No. 336 – end of motor road or street