Reggae

Bob Marley – den nok mest kendte reggaemusiker.

Reggae er en rytmisk musikgenre udviklet i Jamaica sidst i 1960'erne primært fra ska og rocksteady. Reggae rummer roots reggae, dub og dancehall, som begyndte i 1970'erne. Musikken karakteriseres rytmisk ved et underbetonet ét-slag og kraftig betonede to- og fire-slag. Ofte er der i Reggae en slag/markering på mellemslagene som fx 1 og 2 og 3. Reggae er ofte tæt forbundet med rastafarireligionen, men reggae handler om andet end Jah. Det kan f.eks. være imod penge.

Oprindelse

Reggaes oprindelse er bl.a. i traditionel afrikansk musik, caribisk musik og amerikansk rhythm and blues

Reggaens største navn er Bob Marley, men andre kendte reggae-musikere er Sean Paul, Barrington Levy, Prince Buster, Buju Banton, Burning Spear, Mad Professor, Shabba Ranks, Ras Michael, Shaggy og Peter Tosh.

Af danske navne kan Tredie Tilstand, Bass and Trouble, Slo Down og Bliglad nævnes, ligesom Natasja, Lil' Kaka, Gnags, Tøsedrengene, Blunt, Bikstok Røgsystem og Von Dü i høj grad er inspireret af reggae.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Eksterne henvisninger


MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Bob-Marley-in-Concert Zurich 05-30-80.jpg
Forfatter/Opretter: Ueli Frey, Licens: CC BY-SA 3.0
Bob Marley live in concert in Zurich, Switzerland, on May 30, 1980 at the Hallenstadium