Public service

Public service er en betegnelse for en uafhængig radio- og tv-virksomhed, som er "i offentlighedens tjeneste". Institutionens rammer er politisk og lovgivningsmæssigt reguleret, mens selve programvirksomheden og prioriteringerne inden for disse rammer foretages af mediets egen ledelse. Hovedindkomstkilden er som regel en løbende afgift (licens) på licenspligtige apparater, såsom radio, tv computer, smartphone og tablet.

Danmark

Reglerne for medielicens i Danmark er vedtaget af Folketinget, og står beskrevet i Kulturministeriets Bekendtgørelse om medielicens.

Public service loven § 10:

CitatDen samlede public service- virksomhed skal via TV, radio og internet o.lign. sikre den danske befolkning et bredt udbud af programmer og tjenester omfattende nyhedsformidling, oplysning, undervisning, kunst og underholdning. Der skal i udbuddet tilstræbes kvalitet, alsidighed og mangfoldighed. Ved programlægning skal der lægges afgørende vægt på hensynet til informations- og ytringsfriheden. Ved informationsformidlingen skal der lægges vægt på saglighed og upartiskhed. Programvirksomheden skal sikre befolkningen adgang til væsentlig samfundsinformation og debat. Der skal endvidere lægges vægt på dansk sprog og dansk kultur. Programvirksomheden skal endvidere afspejle bredden i produktion af kunst og kultur og give programtilbud, som reflekterer mangfoldigheden af kulturinteresser i det danske samfund.Citat

Public service-virksomheder

Eksterne kilder/henvisninger

Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Ambox important.svg
Exclamation mark for ambox use
DanishView.svg
Based on - made in Inkscape.
Newspaper template.svg
Forfatter/Opretter: , Licens: LGPL
newspaper stub
Wikitext.svg
wiki written in wikitext, for template use