Pladeselskab

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Et pladeselskab er et firma som koordinerer produktion, distribution og promotion af musik. Navnet er et levn fra dengang al musik kom i LP-form.

Historie

Før i tiden var det essentielt for et nystartet band at blive opdaget af et pladeselskab da prisen for at producere albums og få det ud til butikkerne var høj. Men nu til dags har internettet samt billigere produktionsomkostninger gjort det muligt for kunstnere selv at producere, distribuere og promovere deres musik. Af samme grund har mange musikere lavet deres egne pladeselskaber så de selv kan styre processerne og ikke ligge under for et stort pladeselskab.

Pladeselskaber og musikstudierSpire
Denne artikel om pladeselskaber og musikstudier er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik

Medier brugt på denne side

45rpm.jpg
Forfatter/Opretter: User Dpbsmith on en.wikipedia, Licens: CC BY-SA 3.0
45 rpm record The image is a picture of a 45 rpm record from the mid-1950s The record label contains no copyright notice of any kind. It contains a notice, "MGM--Device of Lion's Head--Reg. U. S. Pat. Off." In the picture, the element, though recognizable, is small and of low quality and I do not think its use as an illustration of a 45 rpm record in an encyclopedia article can be considered infringing.