Petrokemi

Petrokemisk anlæg i Saudi Arabien

Petrokemi er den gren af kemi, hvor undersøgelser med omdannelser af råolie (petroleum) og naturgas til nyttige produkter og råvarer i form af petrokemikalier anvendes.

Begrebet petrokemi involverer flere indbyrdes forbundne værdier:

  • Den kemigren, hvor undersøgelser af kemien i reaktionerne fra kulbrinteolier og naturgas omdannes til nyttige produkter og råvarer.
  • Den del hvor kemisk teknologi beskriver de processer, der anvendes i industrien til forarbejdning af olie og naturgas – destillation, krakning, reformering, alkylering, isomerisation, dehydrering (herunder oxidation), hydrogenering, hydrering, iltning, nitrering, osv.
  • Kemisk industri (herunder produktion), et fælles træk, der er en dyb kemisk behandling af mange kulbrinter (kun en brøkdel af råolie, naturgas og lignende gasser).

Formålet er at identificere mønstre i dannelsen af komponenterne, sammensætningen og strukturen af petroleums kolloidsystemer, etablering af videnskabelige grundlag til innovative metoder for at øge olieproduktionen. Undersøgelse af mekanismerne i strukturerne samt olies kolloidsystemer til processer ved produktion, transport og behandling af kulbrinter. Fysisk-kemiske grundlag til nye materialer og teknologier, der bruger til at løse miljøproblemer af petrokemi og olieraffinering. Udvikling af GIS i geologi og kemi med olie og teknologi til at snakke på miljøspørgsmål og udvikling indenfor emnet og analyse og miljømæssig vurdering af teknologier til at producere og bruge kemikalier.

KemiSpire
Denne artikel om kemi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Chem template.svg
Chemistry, Chemical Template
TASNEE 001.jpg
Forfatter/Opretter: Secl, Licens: CC BY 3.0
Petrochemical Plant in Saudi Arabia