Peter Ingemann (musiker)

Confusion colour.svg Ikke at forveksle med Peter Ingemann (journalist).
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Peter Ingemann
Peter Ingemann.JPG
Information
Født6. november 1943 (78 år)
Gävle, Sverige
StatsborgerDanmark Rediger på Wikidata
BeskæftigelseSanger, filmproducent, komponist Rediger på Wikidata
Aktive år1960'erne -
Associeret medRøde Mor, Kim Larsen, Kim Larsen & Bellami
Instrumenter
El-bas
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Peter Ingemann i Aarhus 2018
Foto Hreinn Gudlaugsson

Peter Ingemann (født 6. november 1943) er en dansk bassist og sanger.

Spillede i 60'erne, mens han var under uddannelse til revisor, bl.a. i gruppen UFO, og mere opsigtsvækkende i powertrioen Young Flowers. Han indledte efter opløsningen af Young Flowers, et samarbejde med Niels Skousen i Skousen og Ingemann, var derefter med i Musikpatruljen sammen med Claus Clement Pedersen alias ”Tømrerclaus”. Han indspillede en LP sammen med bl.a. Henrik Strube under navnet No Name, inden han i 1973 blev medlem af Røde Mor, og tre år senere dannede fusionsgruppen Drops. Han var manden bag brancheorganisationen Musik & Lys. Han spillede bl.a. også på Troels Triers soloplader, og med Erik Grip. Han var med på Kim Larsens Midt om Natten, og blev efterfølgende fast keyboardspiller i Larsens gruppe, Bellami.

Han har siden midten af 1970'erne brugt mere tid på sit borgerlige job som revisor for bl.a. en lang række musikere, end på musik. Han kan dog indimellem opleves live. I 1990'erne af og til med Niels Skousen, men oftere med trioen Dream City, der er blevet kaldt "90'ernes Young Flowers". Ken Gudman, Peter Ingemann og Peer Frost var samlet som Gudman All Stars på caféen "Drop Inn" i København 4. februar 2002. Herefter har Peter Ingemann jævnligt optrådt på Drop Inn, hvor han sammen med vennen Stig Møller (Steppeulvene) fremfører klassiske hits af bl.a. Steppeulvene, Young Flowers, Skousen & Ingemann, samt fra Stig Møllers solokarriere.

I 2007 har han optrådt i Røde Mor ved koncerter på bl.a. Skanderborg Festival. Ingemann og Peer Frost Johansson gendannede i 2013 Young Flowers efter mere end 40 års pause med Søren Berlev på trommer i stedet for afdøde Ken Gudman. [1]

Filmografi

Følgende film har Peter Ingemann haft en finger med i enten som producer, producent, musik, manuskript eller som medvirkende.[2]

Referencer

Eksterne henvisninger

Medier brugt på denne side

Peter-Ingemann DSC03219.jpg
Forfatter/Opretter: Hreinn Gudlaugsson, Licens: CC BY-SA 4.0
Peter Ingemann in Aarhus, Denmark 2018
Peter Ingemann.JPG
Forfatter/Opretter: Danielle dk, Licens: CC BY-SA 3.0
Danish musician Peter Ingemann taken at Skanderborg Festival 2007, Denmark