Statistik
Antal kampe40
Antal mål2.210 (55,25 pr. kamp)
TopscorerGrønland Minik Dahl Høegh (56 mål)

Panamerikamesterskabet i håndbold for mænd 2016 var det 17. panamerikamesterskab for mænd gennem tiden, og slutrunden med deltagelse af tolv hold blev afviklet i arenaen Tecnópolis i Buenos Aires, Argentina i perioden 11. - 19. juni 2016.

Mesterskabet blev vundet af Brasilien, som dermed vandt titlen for tredje gang. I finalen vandt brasilianerne med 28−24 over Chile, som havde kvalificeret sig til mesterskabets finale for første gang nogensinde. Det var endvidere første gang siden 2000, at finalen ikke var et opgør mellem Brasilien og Argentina. Efter at have vundet guld- eller sølvmedaljer ti gange i træk måtte Argentina denne gang nøjes med bronzemedaljerne, som holdet sikrede sig ved at besjre Uruguay i bronzekampen med 29−13. Det var fjerde mesterskab i træk, at de tre pladser på sejrsskamlen blev besat af de tre sydamerikanske nabolande.

Ud over titlen som panamerikamester spillede holdende endvidere om tre ledige pladser ved VM i håndbold 2017 i Frankrig. De tre ledige pladser gik til de tre medaljevindende hold: Brasilien, Chile og Argentina.

Slutrunde

Oprindeligt var Venezuela blevet udpeget som værtsland for mesterskabet, men de måtte frasige sig værtskabet på grund af økonomiske problemer. I stedet blev slutrunden placeret i Argentina, der var vært for mesterskabet for fjerde gang, og ved alle de tre foregående tilfælde var turneringen også blevet spillet i Buenos Aires. Kampene blev afvikles i Tecnópolis, hvor der blev spillet i to haller:

• Estadio del Bicentario (5.000 tilskuerpladser)
  • Estadio de las Américas (1.800 tilskuerpladser)

Hold

Slutrunden havde deltagelse af 12 hold, og oprindeligt havde nedenstående tolv hold kvalificeret sig til mesterskabet.[1]

Inden gruppeinddelingen meldte Venezuela imidlertid afbud og blev erstattet af Mexico. Lodtrækningen til gruppeinddelingen i den indledende runde blev foretaget den 23. april 2016 og resulterede i følgende grupper.[3]

Indledende runde

I hver gruppe spillede holdene en enkeltturnering alle-mod-alle, og de to bedste hold i hver gruppe gik videre til semifinalerne.

Semifinaler og finaler

Semifinalerne havde deltagelse af de fire hold, der sluttede på første- eller andenpladserne i grupperne i den indledende runde.

Placeringskampe

Holdene, der sluttede på tredje- eller fjerdepladserne i grupperne i den indledende runde, spillede placeringskampe om 5.- til 8.-pladsen.

19. juni14:30Grønland - Puerto Rico44–2218–11

Holdene, der sluttede på femtepladserne i grupperne i den indledende runde, spillede placeringskamp om 9.- og 10.-pladsen, mens holdene, der sluttede på sjettepladserne i grupperne i den indledende runde, spillede placeringskamp om 11.- og 12.-pladsen.

arrow l

A raster version of this image is available. It should be used in place of this vector image when superior.

In general, it is better to use a good SVG version.

Bitmap image
Arrow r.svg

arrow r

Flag of Canada (Pantone).svg
Flag of Canada introduced in 1965, using Pantone colors. This design replaced the Canadian Red Ensign design.
Flag of Canada (Pantone, 3-2).svg
Flag of Canada using Pantone colors. Aspect ratio modified for projects that require an aspect ratio of 3:2.
Flag of the United States (3-2 aspect ratio).svg
Flag of the United States. Aspect ratio modified (stretched) for projects that require 3:2 format.
Handball pictogram.svg
Pictograms of Olympic sports - Handball. This is unofficial sample picture. Images of official Olympic pictograms for 1948 Summer Olympics and all Summer Olympics since 1964 can be found in corresponding Official Reports.
Flag of Mexico (3-2).svg
Flag of Mexico. Aspect ratio modified for projects that require an aspect ratio of 3:2.
Flag of Argentina (3-2).svg
Flag of Argentina. Aspect ratio modified for projects that require an aspect ratio of 3:2.
Flag of Paraguay (3-2).svg
3:2 variant of flag of Paraguay