Nykøbing Falster Omfartsvej

Nykøbing Falster Omfartsvej
E55
Basisdata
Samlet længde:5,8 km
Region:Sjælland
Årsdøgnstrafik[1]:3.484-5.067 (2016)[1] [2]

Nykøbing Falster Omfartsvej er en omfartsvej der gå øst om Nykøbing Falster, vejen er en del af Europavej E55 og går fra Skovalléen og til Gedser Landevej. Omfartsvejen er en 2-sporet landevej, og er i alt 5,8 km lang.

Vejen bliver lavet, da der er meget tæt trafik på en nuværende E55 igennem i Nykøbing Falster ved banegårdskrydset, da færgetrækket til og fra Gedser skal igennem her.

Omfartsvejen starter i det nordlige Nykøbing Falster og føres under Sydbanen jernbane mellem København og Nykøbing Falster. Derefter går den i en bue øst om byen, hvor den passerer Grønsundvej i et tilslutningsanlæg med frakørsel til Nykøbing F Ø. Fra Grønsundvej føres vejen videre, til den rammer den nuværende Gedser Landevej syd for Nykøbing Falster.

Omfartsvejen åbnede for trafik den 15. november 2014.

Kilder

  1. ^ Trafik på målestationervej08.vd.dk
  2. ^ Skov Madsen, Morten (26. november 2016). "Flere bilister vælger omfartsvejen". Lolland-Falsters Folketidende. Hentet 18. juli 2017.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.

Medier brugt på denne side

Awatcornertower01.JPG
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
Odczyt z laty.svg
(c) Herr Kriss at polsk Wikipedia, CC BY-SA 3.0
Odczyt z łaty geodezyjnej
Kryds1.svg
Forfatter/Opretter: Vrenak, Licens: CC BY-SA 4.0
vejkrydsskilt, uden destinationer