Nederlandenes Institut for Kunsthistorie

Den fælles indgang til Nederlandenes Institut for Kunsthistorie og de øvrige naboinstitutioner LM, NMI og KB

Nederlandenes Institut for Kunsthistorie (nederlandsk: Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) er kunsthistorisk bibliotek og dokumentationscenter i Haag i Holland.

Biblioteket ligger i et større bygningskompleks ved Den Haag Centraal railway station som nabo til Nationaal Archief (nationalarkiverne), Nederlands Letterkundig Museum (litteraturmuseum), Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, Nederlands Muziek Instituut og Koninklijke Bibliotheek (Hollands kgl. Bibliotek).

Det kunsthistoriske bibliotek er hjemsted for verdens største kunsthistoriske center med speciale i dokumentation, arkivalier og bøger om Vestens kunst fra den senere del af middelalderen og frem til nutiden. Der er offentlig adgang til kunstcentret og det tilknyttede bibliotek, og derudover er dele af arkivalierne digitaliseret med adgang via institutionens website.

Den kunsthistoriske centers hovedformål er at indsamle, kategorisere og give adgang til kunsthistorisk forskning, først og fremmest i relation til de klassiske hollandske kunstnere..

Eksterne henvisninger

Koordinater: 52°04′53.76″N 04°19′39″Ø / 52.0816000°N 4.32750°Ø / 52.0816000; 4.32750

Medier brugt på denne side

Koninklijke Bibliotheek.jpg
Forfatter/Opretter: Vera de Kok, Licens: CC BY-SA 3.0
the royal library in The Hague