Mousehouse

Mousehouse var Danmarks første multimediecenter og siden et af landets førende internetbureauer[1], stiftet i 1992 af Caroline Søeborg Ahlefeldt.[2]

Historie

Mousehouse blev oprindeligt startet som en forening under kultur- og iværksætterprojektet Frontløberne i Århus.[3] Efterfølgende startede man selskabet mousehouseProduction ApS som var ejet af Foreningen Mousehouse. I 1997 blev foreningen opløst og et nyt selskab stiftet i navnet MouseHouse A/S med ledelse, nøglemedarbejdere og bestyrelse som aktionærer. Mousehouse A/S overtog alle medarbejdere fra mousehouseProduction ApS og betalte den gæld som foreningen Mousehouse havde oparbejdet. Caroline Søeborg Ahlefeldt kontrollerede sammen med ledelsen i det nye selskab, David Junge og Thomas Adamsen, majoriteten i det nye selskab. Virksomheden var førende i Danmark indenfor design og udvikling af Internetsider og CD-rom produktion for større danske firmaer såsom Codan, BG Bank, Tivoli med flere.[3]

Salg

I 1999 blev Mousehouse solgt til den tidligere SAS-chef Jan Carlzon fra svenske Linné Group,[3] for et større to-cifret millionbeløb.[2][3] Herefter ændredes navnet til Cell Network.[3] Samme år opkøbte Cell Network også det norske bureau New Media Science og i 2000 fusionerede Cell Network med Mandator, og fortsatte sit opkøb af internetbureauer i bl.a. Tyskland og Frankrig.

Konkurs

Den danske del af Cell Network gik konkurs i 2003[4]. Den internationale del af Cell Network skiftede umiddelbart herefter sit navn (tilbage) til Mandator. I 2007 købte Fujitsu Services Mandator, som på dette tidspunkt beskæftigede ca. 560 medarbejdere.

Referencer

  1. ^ Hun lagde sit liv om - og fik stress igen - Personlig udvikling | www.b.dk
  2. ^ a b Ritzau (1999-10-19). "MouseHouse solgt til Jan Carlzon". NPInvestorDK. Hentet 2016-04-12.
  3. ^ a b c d e Ritzau (1999-10-19). "MouseHouse solgt til Jan Carlzon". Børsen. Hentet 2016-04-12.
  4. ^ Lyset slukket for Mousehouse - Computerworld
DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Factory DNK.svg
Forfatter/Opretter: Gr1st, Licens: CC BY-SA 3.0
Icon of a factory with an Danish flag.