Mittelland

Udsigt over Mittelland

Mittelland, på tysk også Schweizer Mittelland ("Det schweiziske mellemland"), er et lavtliggende landskab i Schweiz. Det består af fladere partier samt en del åse, så højden over havet hovedsagelig ligger mellem 400 og 600 m. Det udgør et af de tre hovedlandskaber i Schweiz og ligger mellem de to andre: de schweiziske Alper i syd og Jurabjergene i nord. Desuden er det afgrænset af de to indsøer Genèvesøen i vest og Bodensøen i øst.

Mittelland udgør kun 30% af arealet i Schweiz, men rummer cirka 65% af befolkningen, altså omkring 5 millioner mennesker. Dette betyder, at Mittelland er tæt befolket med ca. 380 indbyggere pr. km². Landskabet omfatter alle schweiziske byer med mere end 50.000 indbyggere med undtagelse af Basel og Lugano. De vigtigste er Zürich, Genève, Bern og Lausanne.

Spire
Denne artikel om Schweiz' geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi


Koordinater: 47°06′N 7°24′Ø / 47.1°N 7.4°Ø / 47.1; 7.4

Medier brugt på denne side

Švýcarsko-pahýl.svg
Forfatter/Opretter: Дмитрий-5-Аверин, Licens: CC BY-SA 3.0
Flag-map of Switzerland
Swiss Plateau.jpg
Forfatter/Opretter: Bigar, Licens: CC BY-SA 4.0
Picture taken from the Route de Nyon showing the Swiss Plateau with Geneva to the right. Lake Geneva is shown in the middle. The Alps with the Mont Blanc is in the back ground.