Miljø

En isbjørn i det arktiske miljø

Miljø betyder "omgivelser" og dækker også vore relationer med dem.

Et arbejdsmiljø består af indeklima, siddestillinger, farven på væggene, om der er grønne planter, om der er kaffemaskine, flinke kollegaer og chefer m.m.. Arbejdsmiljøets er også det psykiske arbejdsmiljø på en arbejdsplads.

I videre forstand gælder det naturmiljøet, naturen som temperaturen, plantedækket, vinden, havstrømme, regnmængde, luftforurening og vandmiljø.

I forbindelse med vor forståelse af naturen og menneskets relationer med den er der omfattende konsekvenser. Det er ofte problemer som luftforurening, vandforurening eller klimaændringer og menneskeskabt klimaforandring: Global opvarmning.

Ordet Miljø bruges i sociale sammenhænge om grupper af mennesker med tilknytning til hinanden f.eks. det autonome miljø, rockermiljøet, narkomiljøet, samt om specielle sociale omgivelser som filosofisk miljø og musikalsk miljø.

Kilder/Henvisninger

Litteratur

  • Miljøministeriet: Natur og miljø 2002, 2002, ISBN 87-7972-718-2

Eksterne henvisninger

BæredygtighedSpire
Denne artikel om bæredygtighed og miljø er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Polar bear (Ursus maritimus) in the drift ice region north of Svalbard.jpg
Forfatter/Opretter: Andreas Weith, Licens: CC BY-SA 4.0
This male Polar bear (Ursus maritimus) just had a fiasco when chasing a bearded seal. Subsequently he was restlessly searching for another prey; jumping from one ice floe to another.