Antal tilskuere8.362
Tilskuergennemsnit2.787 tilskuere pr. kamp
Metal Cup
2019-20 Arrow r.svg

Pokalturneringen i ishockey 2018-19 var den 27. udgave af den danske pokalturnering i ishockey for mandlige klubhold. Turneringen blev arrangeret af Danmarks Ishockey Union og afviklet under navnet Metal Cup på grund af et sponsorat fra Dansk Metal. De første 18 spillerunder af Superisligaen 2018-19 fungerede som kvalifikation til turneringen, således at ligaens fire bedst placerede hold efter to indbyrdes opgør mellem hvert hold kvalificerede sig til turneringen. Kampene blev afviklet som et final 4-stævne den 25. - 26. januar 2019 i Gigantium Isarena, Aalborg.[1]

Turneringen blev vundet af Rungsted Seier Capital, som i finalen besejrede Frederikshavn White Hawks med 3-2 efter undervejs at have været bagud med 0-2 inden tredje periode. Med et minut tilbage af finalen var Rungsted fortsat nede med 1-2, men to mål inden for det sidste minut vendte kampen og afjorde til fordel for nordsjællænderne, og Mattias Persson scorede det afgørende mål med blot 36 sekunder tilbage af kampen.[2][3]

Dermed vandt Rungsted Seier Capital sin anden pokaltitel, idet holdet også havde vundet Metal Cup 2016-17, mens det for holdets moderklub, Rungsted IK, var den femte pokaltitel gennem tiden.

Tylder Fiddler, der scorede Rungsteds udlignende mål til 2-2, blev kåret som pokalfighter.

Format

Turneringen havde deltagelse af de fire bedst placerede hold i Superisligaen 2018-19 efter 18 spillerunder:

Turneringen afvikledes som et final 4-stævne, hvor alle kampene blev spillet i Gigantium Isarena i Aalborg i dagene 25. - 26. januar 2019.

Resultater

Kvalifikation

Da holdende i Superisligaen 2018-19 havde mødt hinanden to gange, gik de fire bedst placerede hold videre til pokalturneringens semifinaler.

14

K: Spillede kampe, V3: Kampe vundet i ordinær spilletid (3 point), V2: Kampe vundet efter overtid/straffeslag (2 point), T1: Kampe tabt efter overtid/straffeslag (1 point),
 T0: Kampe tabt i ordinær spilletid (0 point), Mf: Mål for, Mi: Mål imod, +/-: Måldifference, P: Point

Semifinaler

De fire hold blev parret i to semifinaler ved lodtrækning uden seedning, der blev foretaget den 20. november 2018 i Herlev. Kampene bliver spillet i Gigantium Isarena i Aalborg den 25. januar 2019. De to vindere går videre til finalen.

DatoKl.KampRes.PerioderTilsk.
25. januar16:30Frederikshavn White HawksSønderjyskE2–10-0, 1-1, 1-01.914
20:30Rungsted Seier CapitalAalborg Pirates5–20-0, 2-1, 3-14.212

Finale

Finalen blev afgjort i én kamp, der bliver spillet i Gigantium Isarena i Aalborg.

26. januar14:30Frederikshavn White HawksRungsted Seier Capital2–30-0, 2-0, 0-32.236

Se også

Kilder / eksterne henvisninger

Noter

1. ^ "Faceoff - Metal Liga: Ikke ny is efter overtid og mikrofon på dommerne (13. september 2018)". Arkiveret fra originalen 19. september 2018. Hentet 19. september 2018.
  2. ^ "Faceoff - METAL CUP-DRAMA: Vanvittig vending og Rungsted-triumf! (26. januar 2019)". Arkiveret fra originalen 27. januar 2019. Hentet 26. januar 2019.
  3. ^ Hockeymagasinet - Referat: Rungsted vandt Metal Cup efter en imponerende slutspurt (26. januar 2019)