Marshall Amplification

Marshall Amplification
Marshall logo.svg
MarshallStack Slayer.jpg
Jeff Hannemans 18 Marshall-kabinetter ved en Slayer-koncert på Tuska Open Air, 2008.
Virksomhedsinformation
BrancheInstrument-forstærkere
GrundlagtLondon, Storbritannien (1960)
GrundlæggerJim Marshall
HovedsædeBletchley, Milton Keynes, Storbritannien
Eksterne henvisninger
www.marshallamps.com
OpenCorporatesgb/00805676 Rediger på Wikidata

Marshall Amplification (også kendt som Marshall Amps) er en britisk virksomhed, der producerer guitar- og basforstærkere. Mange af deres forstærkere er rørforstærkere, men har også billigere transistor-modeller.


Historie

Begyndelsen

I 1960 åbnede Jim Marshall en trommebutik i London. Her gav han trommeundervisning, og hans elever kom nogle gange sammen med deres guitarister, bl.a. Pete Townshend og Ritchie Blackmore.[1] Guitaristerne syntes at Marshall skulle udvide sit sortiment til også at omfatte guitarer og forstærkere. I starten var han skeptisk, men endte med at følge opfordringen.

Produktion af forstærkere

Nogle af guitaristerne, der handlede i Jim Marshalls butik, begyndte at fortælle om, hvordan der ikke var nogen forstærkere, som producerede den lyd de ville have. Hverken Marshall eller hans reperatør vidste noget om forstærkerdesign, så Dudley Craven, der arbejdede for EMI, blev ansat til at udforme den forstærker guitaristerne ønskede.[1]. I 1962, da de første fem prototyper var blevet kasseret, lykkedes det at designe en forstærker Marhshall var tilfreds med. Det samme var guitaristerne – den første dag blev der bestilt 23 forstærkere. Blandt køberne var Blackmore, Townshend og Big Jim Sullivan.

Eric Clapton plejede at øve i Marshalls musikbutik, og han spurgte Marshall , om han kunne lave en combo-forstærker, der var lettere at transportere. Dette resulterede i Bluesbreaker-forstærkeren.[1]

En anden guitarist, der besøgte Jim Marshalls butik, var Jimi Hendrix, som havde hørt forstærkeren på Ronnie Scott's Jazz Club. Da Hendrix kom ind i butikken, var det første han sagde, at han skulle bruge Marshall-forstærkere. Først troede Marshall, at hans besøgende var en af de guitarister, der ville have noget uden at betale.[1] Han tog dog fejl, for Hendrix ville betale fuld pris for forstærkerne; hans eneste krav var verdensomspædende service.

Referencer

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
  1. ^ a b c d "Premierguitar, Interview med Jim Marshall". Arkiveret fra originalen 13. december 2010. Hentet 9. juli 2010.
MusikinstrumentSpire
Denne artikel om et musikinstrument er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik

Medier brugt på denne side

MarshallStack Slayer.jpg
Forfatter/Opretter: Jaakonam, Licens: CC BY-SA 3.0
A 3 x 6 stack of Marshall guitar cabinets (the setup of Jeff Hanneman from Slayer) on the Tuska open air metal festival main stage in 2008
Marshall logo.svg
Company logo Marshall Amplification
Saxophone-icon.svg
Forfatter/Opretter: Lukipuk, Licens: CC BY-SA 4.0
Saxophone icon