Loyalitet

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Nuvola apps kdict.svgOrdbogslignende artikel
Dette opslag fungerer mere som et opslag i en ordbog end som en artikel i en encyklopædi. Du kan evt. modificere artiklen, således at den passer bedre ind, eller flytte den til den tilsvarende artikel i den danske Wikiordbog – husk at formatere artiklen, så den passer ind i Wikiordbogen og at kopiere denne sides historik til diskussionssiden på Wiktionary.

Loyalitet er en pligt til at vise troskab og støtte, der skyldes eller frit engageres af folk eller statsborgere, overfor deres stat eller monark.

USA

27. juli 1868 på dagen hvor den 14. ændring af USA's forfatning blev gennemført af kongressen i USA. Der blev det bekendtgjort i forordet i Expatriation Act at retten til expatriation er en naturlig og uundværlig ret for alle folk, som er uundværlig for at folk kan glæde sig over deres leverettigheder, frihed og stræben efter lykke. Enhver naturligt født statsborger af et andet land, som også er amerikansk statsborger og enhver naturlig født amerikansk statsborger, som også har dobbeltstatsborgerskab, skylder at vise dobbelt loyalitet til henholdsvis USA og statsborgens hjemland.

Referencer

PolitikSpire
Denne artikel om politik og ideologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Nuvola apps kdict.svg
Forfatter/Opretter: , Licens: LGPL
Derived from three images from the Nuvola icon theme for KDE 3.x