Lars Harms

Lars Harms
Lars Harms 4.jpeg
Parlamentarisk karriere2000 valgt i landdagen
Personlige detaljer
Født8. november 1964 (57 år)
Husum
Politisk partiSydslesvigsk Vælgerforening
Uddannelseøkonom
Beskæftigelsegruppeformand

Lars Harms (født 8. november 1964 i Husum) er en nordfrisisk politiker, der repræsenterer Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW).

Lars Harms er født og opvokset i Husum, hvor han også tog studentereksamen. Han læste økonomi i Kiel og Koblenz og blev derefter leder af turistkontoret i Heide. Lars Harms har siden 1989 været medlem af Sydslesvigsk Vælgerforening. Samtidig er han medlem af landsstyrelsen for den nordfrisiske kulturforening Friisk Foriining. Siden 1998 har han været kommunerådsmedlem i Koldenbyttel ved Frederiksstad og kredsdagmedlem i Nordfrisland. 2000 blev han for første gang valgt i den slesvig-holstenske landdag. I delstatsparlamentet var han fra 2009 til 2012 SSW-gruppens parlamentariske forretningsfører. Efter at Anke Spoorendonk blev kultur- og justitsminister i juni 2012 overtog Lars Harms posten som gruppeformand.[1] Han er derudover ansvarlig for landdagsgruppens finans-, erhvervs- og trafikpolitikk.

Lars Harms har også udarbejdet friserloven, der fremmer den tysk-frisiske tosprogethed i Nordfrisland. Hans kollegaer i landdagsgruppen er Flemming Meyer og Jette Waldinger-Thiering.

Eksterne henvisninger

Referencer

Medier brugt på denne side

Lars Harms 4.jpeg
Forfatter/Opretter: Lars Harms, Licens: CC BY-SA 4.0
Lars Harms