Kongeriget Danmarks ambassader

På kortet ovenfor ses alle danske nuværende og tidligere ambassader. Kortet kan dog være ufuldstændigt. Bemærk i øvrigt, at mange ambassader varetager de diplomatiske relationer til flere lande end blot det, som ambassaden er placeret i.

Kongeriget Danmark har 67 ambassader, 16 generalkonsulater, 7 innovationskontorer, 6 multilaterale repræsentationer, 3 repræsentationskontorer og 1 handelskontor i udlandet.[1] De største ambassader ligger i Washington DC og Berlin. De danske ambassaders hovedopgaver er at varetage udenrigspolitiske og økonomiske interesser for Kongeriget Danmark, forvalte udviklingsbistand, hjælpe nødstedte danske statsborgere i udlandet og udbrede kendskabet til Danmark, Grønland, Færøerne og dansk, grønlandsk samt færøsk kultur.

Opgaver

Varetagelse af Kongeriget Danmarks udenrigspolitiske og økonomiske interesser

Ambassaderne fremmer danske politiske og økonomiske interesser ved at analysere og vurdere opholdslandenes indenrigs- og udenrigspolitiske forhold. De danske beslutningstagere benytter disse analyser og vurderinger, når de skal træffe beslutninger af betydning for Kongeriget Danmark og for opholdslandet. Ambassaderne udarbejder analyserne på baggrund af et indgående kendskab til opholdslandets forhold. Et kendskab som ambassaderne blandt andet har gennem fortrolige kontakter til landets politikere og myndigheder.

Kongelig Dansk ambassade i Reykjavík, Island

Hvad der kan være relevant for ambassaderne at analysere afhænger af, om der for eksempel er tale om et EU-land eller et udviklingsland. I EU-landene følges holdningerne til EU-samarbejdet meget tæt. Det kan være er konkret emne, hvor KongerigetDanmark har særlige interesser i at sikre et bestemt resultat under forhandlingerne. Eller det kan være opholdslandets holdning til den fremtidige udvikling af EU-samarbejdet.

I andre lande kan analyserne og vurderingerne omhandle eksempelvis den sikkerhedspolitiske situation, om der er fare for terrorisme, og om opholdslandet respekterer menneskerettigheder og demokrati. Analyserne omfatter også fattigdom og en eventuel flygtningesituation. Endelig bedømmer ambassaderne mulighederne for handelssamarbejde.

For at fremme danske interesser forsøger ambassaderne også at påvirke meningsdannelsen i opholdslandet, når landets myndigheder skal træffe politiske beslutninger af interesse for Kongeriget Danmark. Gennem kontakt til opholdslandets politikere, embedsmænd, organisationer og medier kan ambassaderne påvirke opholdslandets stillingtagen til et emne, der behandles i eksempelvis EU eller FN.

Forvaltning af dansk udviklingsbistand

Ambassaderne i udviklingslandene gennemfører og styrker kvaliteten af den danske udviklingsbistand. De sikrer, at de enkelte udviklingsprogrammer og -projekter gennemføres som planlagt, og ambassaderne fører kontrol med, at der udarbejdes rapporter over arbejdet, bliver aflagt regnskab og foretaget ekstern revision af brugen af midlerne.

Kongeriget Danmark stiller visse betingelser for bistanden. Danmark kræver for eksempel god regeringsførelse i modtagerlandene. Altså at regeringen leder landet på en acceptabel måde. Ambassaderne er Kongeriget Danmarks forlængede arm i arbejdet med at støtte modtagerlandenes bestræbelser med at lave reformer inden for områder som uddannelse og sundhed og med at styrke erhvervslivets rolle i den økonomiske udvikling. At bekæmpe fattigdom, afhjælpe miljøproblemer, hjælpe flygtninge i deres nærområder og at fremme demokrati og respekt for menneskerettigheder har også høj dansk prioritet.

Ambassaderne er i løbende dialog med opholdslandenes myndigheder for at give udviklingsbistanden gennemslagskraft. Ambassadernes daglige samarbejde med myndighederne sikrer, at udviklingsbistanden slår igennem i modtagerlandenes egen politik og forvaltning, hvor den virkelig gør nytte.

Fremme af dansk eksport og udenlandske investeringer i Kongeriget Danmark

Uddybende Uddybende artikel: Danmarks Eksportråd

Det sker ved at rådgive og samarbejde med danske virksomheder for at sælge danske varer i udlandet og for at etablere danske virksomheder i udlandet. Repræsentationerne udarbejder blandt andet markeds- og konkurrenceoplysninger og undersøger afsætningsmulighederne i opholdslandet. Ambassaderne arrangerer besøgsprogrammer for danske virksomheder, som ved selvsyn ønsker at undersøge det lokale marked. Derudover promoverer ambassaderne Danmark til udenlandske investorer for at få udenlandske virksomheder til at investere i Kongeriget Danmark.

Ambassaderne opbygger netværk mellem danske og udenlandske handels- og interesseorganisationer. Endelig er en vigtig del af eksportarbejdet at finde nye forretningsområder og påbegynde projekter, der kan føre til forretningsmuligheder.

Hjælpe nødstedte danske statsborgere i udlandet

En vigtig og stor del af arbejdet for en ambassade er at behandle visumansøgninger og ansøgninger om opholdstilladelse fra udenlandske statsborgere. I 2005 behandledes 75.500 visumansøgninger og 13.686 ansøgninger om opholdstilladelse. Danske ambassader har en særlig opgave med at bidrage til Udenrigsministeriets rejsevejledninger med oplysninger om risiko på grund af krig, terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer mv.

Ambassaderne hjælper nødstedte danske statsborgere i udlandet. Danske rejsende kan f.eks. blive udsat for tyveri, overfald, tab af dokumenter, ulykker, sygdom, naturkatastrofer, uroligheder eller dødsfald. I de senere år har det drejet sig om 80-100 personer. Hjælpen kan f.eks. bestå i besøg i fængslet, overførsel af penge eller kontakt til myndigheder og advokater.

Udbredelse af kendskabet til Kongeriget Danmark og til dansk, grønlandsk samt færøsk kultur

Ambassaderne udbreder kendskabet til Kongeriget Danmark og til dansk, grønlandsk og færøsk kultur ved at:

 • give generel information om Kongeriget Danmark til offentligheden og medierne i opholdslandet
 • arrangere danske kulturelle begivenheder i opholdslandet
 • finde sponsorer til kulturarrangementer med dansk deltagelse
 • formidle kontakt mellem danske og udenlandske kultur- og uddannelsesinstitutioner
 • fremme udenlandsk turisme i Kongeriget Danmark.

Udførelse af logistiske opgaver

Ambassaderne står for at organisere besøg af medlemmer af det danske kongehus, danske, grønlandske og færøske ministre, folketingsudvalg og andre politikere, organisationer og journalister.

Nye ambassader 2007

Lande med danske ambassader.

I 2007 blev der på finansloven bevilget midler til oprettelse af nye ambassader som konsekvens af en af Udenrigsministeriet foretaget analyse af globaliseringens konsekvenser for udenrigstjenesten. De nye ambassader omfatter følgende lande: Argentina (Buenos Aires, genåbning), Australien (Canberra, genåbning), Jordan (Amman), Libanon (Beirut, opgradering fra ambassadekontor), Marokko (Rabat, genåbning), samt et handelskontor i Qatar (Doha).

Liste

Dette er en liste over danske ambassader i udlandet. Danmark har 67 ambassader i udlandet, og det diplomatiske netværk i flere vestlige lande afspejler en moderne strategi for at maksimere effektiviteten og relevansen.[2]

Europa

LandByMissionAnsvar forBilledeRef
Belgien BelgienBruxellesAmbassade[3]
Bulgarien BulgarienSofiaAmbassade[4]
Estland EstlandTallinnAmbassade
[5]
Finland FinlandHelsinkiAmbassade
[6]
Frankrig FrankrigParisAmbassade
Land:
[7][8]
Grækenland GrækenlandAthenAmbassade
Land:
[9]
Island IslandReykjavíkAmbassade
[10]
Irland IrlandDublinAmbassade[11]
Italien ItalienRomAmbassade
Lande:
International organisationer:
 • Food and Agriculture Organization
 • International Fund for Agricultural Development
 • World Food Programme
[12]
Kroatien KroatienZagrebAmbassade
[13]
Letland LetlandRigaAmbassade
[14]
Litauen LitauenVilniusAmbassade
[15]
Nederlandene NederlandeneHaagAmbassade
[16]
Norge NorgeOsloAmbassade
[17]
Polen PolenWarszawaAmbassade
[18]
Portugal PortugalLissabonAmbassade
[19]
Rumænien RumænienBukarestAmbassade
Land:
[20]
Rusland RuslandMoskvaAmbassade
[21]
Serbien SerbiaBeogradAmbassade[22]
Spanien SpanienMadridAmbassade
Land:
[23]
Sverige SverigeStockholmAmbassade
[24]
Storbritannien StorbritannienLondonAmbassade
[25]
Tjekkiet TjekkietPragAmbassade
Tyskland TysklandBerlinAmbassade
[26]
FlensborgGeneralkonsulat[26]
HamborgGeneralkonsulat
[26]
MünchenGeneralkonsulat[26]
Ukraine UkraineKyivAmbassade
[27]
Ungarn UngarnBudapestAmbassade
[28]
Østrig ØstrigWienAmbassade
Internationale organisationer:
[29]

Nordamerika

LandByMissionAnsvar forBilledeRef
Canada CanadaOttawaAmbassade[30]
TorontoGeneralkonsulat[30]
Mexico MexicoMexico CityAmbassade
[31]
USA United StatesWashington DCAmbassade
(c) Slowking4, CC BY 3.0
[32][33]
ChicagoGeneralkonsulat[32]
HoustonGeneralkonsulat[32]
New YorkGeneralkonsulat[32]
Palo AltoGeneralkonsulat
[32]
Silicon ValleyOffice of Denmark's Tech Ambassador[32]

Sydamerika

LandByMissionAnsvar forBilledeRef
Brasilien BrasilienBrasíliaAmbassade
Lande:
[34]
São PauloGeneralkonsulat[34]
Chile ChileSantiagoAmbassade
Lande:
[35]
Colombia ColombiaBogotáAmbassade[36]

Afrika

LandByMissionAnsvarlig forBilledeRef
Algeriet AlgerietAlgierAmbassade
Land:
[37]
Burkina Faso Burkina FasoOuagadougouAmbassade
Land:
[38]
Egypten EgyptenCairoAmbassade[39]
Etiopien EtiopienAddis AbabaAmbassade
Internationale organisationer:
 • Afrikanske Union
 • FN's Økonomiske Kommission for Afrika
 • Mellemstatslig myndighed for udvikling
[40]
Ghana GhanaAccraAmbassade[41]
Kenya KenyaNairobiAmbassade
Internationale organisationer:
[42]
Mali MaliBamakoAmbassade
Land:
[43]
Marokko MarokkoRabatAmbassade[43]
Nigeria NigeriaAbujaAmbassade
[44]
LagosGeneralkonsulat[44]
Somalia SomaliaMogadishuRepræsentationskontor[45]
Sydafrika SydafrikaPretoriaAmbassade
Internationale organisationer:
[46]
Tanzania TanzaniaDar es SalaamAmbassade[47][48][49]
Uganda UgandaKampalaAmbassade[50]

Asien

LandByMissionAnsvarlig forBilledeRef
Bangladesh BangladeshDhakaAmbassade[51]
Filippinerne FilippinerneManilaAmbassade
Land:
[52]
Forenede Arabiske Emirater Forenede Arabiske EmiraterAbu DhabiAmbassade
Land:
[53]
DubaiGeneralkonsulat[53]
Georgien GeorgienTbilisiAmbassade
Land:
[54]
Indien IndienNew DelhiAmbassade[55]
BangaloreGeneralkonsulat[55]
Indonesien IndonesienJakartaAmbassade
International organisation:
[56]
Iran IranTehranAmbassade[57]
Irak IrakBaghdadAmbassade[58]
Israel IsraelTel AvivAmbassade[59]
Japan JapanTokyoAmbassade
[60]
Kina KinaBeijingAmbassade
Land:
[61]
GuangzhouGeneralkonsulat[61]
ShanghaiGeneralkonsulat[61]
Libanon LibanonBeirutAmbassade
Land:
[62][63]
Burma MyanmarRangoonAmbassade[64]
Pakistan PakistanIslamabadAmbassade[65]
Palæstina PalæstinaRamallahRepræsentationskontor[66]
Saudi-Arabien Saudi-ArabienRiyadhAmbassade[67]
Singapore SingaporeSingaporeAmbassade
Land:
[68][69]
Sydkorea SydkoreaSeoulAmbassade[70]
Syrien SyrienDamaskusAmbassade
Republikken Kina TaiwanTaipeiHandelskontor
[71]
Thailand ThailandBangkokAmbassade
Land:
[72]
Tyrkiet TyrkietAnkaraAmbassade[73]
IstanbulGeneralkonsulat[73]
Forenede Arabiske Emirater Forenede Arabiske EmiraterAbu DhabiAmbassade
Land:
[53]
DubaiGeneralkonsulat[53]
Vietnam VietnamHanoiAmbassade
Land:
[74]

Oceanien

LandByMissionAnsvar forBilledeRef
Australien AustralienCanberraAmbassade
Lande:
[75]
SydneyGeneralkonsulat[75]

Multilaterale organisationer

Lukkede ambassader

Afrika

LandByMissionÅr lukketBilledeRef
Malawi MalawiLilongweAmbassade2002[82]

Mellem- og Sydamerika

LandByMissionÅr lukketBilledeRef
Argentina ArgentinaBuenos AiresAmbassade2022
[83][84]
Nicaragua NicaraguaManaguaAmbassadeUnknown[85]

Asien

LandByMissionÅr lukketBilledeRef
Afghanistan AfghanistanKabulAmbassade2021[86]
Kina KinaChongqingGeneralkonsulat2021[87]
Hong KongGeneralkonsulat2012[88]
Japan JapanNagoyaGeneralkonsulat1993
Jordan JordanAmmanAmbassade2010[85]
Malaysia MalaysiaKuala LumpurAmbassade2021[89]
Nepal NepalKathmanduAmbassade2017[90]

Europa

LandByMissionÅr lukketBilledeRef
Albanien AlbanienTiranaAmbassade?[91]
Bosnien-Hercegovina Bosnien og HerzegovinaSarajevoAmbassade2011[85][92]
Cypern CypernNicosiaAmbassade2014[93]
Luxembourg LuxembourgLuxembourg (by)Ambassade2014[93]
Slovakiet SlovakietBratislavaAmbassade2014
[93]
Slovenien SlovenienLjubljanaAmbassade2014[93]
Schweiz SchweizBernAmbassade2014
[93]

Se også

Referencer

 1. ^ "Repræsentationer i udlandet". um.dk. Udenrigsministeriet. 17. oktober 2022. Hentet 15. oktober 2023.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
 2. ^ "Organisation". Arkiveret fra originalen 5. oktober 2011. Hentet 30. september 2011.
 3. ^ "Danmark i Belgien". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 4. ^ "Denmark in Bulgaria". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 5. ^ "Denmark in Estonia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 6. ^ "Danmark i Finland". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 7. ^ "Danmark i Frankrig". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 8. ^ "Denmark". Government of Monaco. Hentet 22. marts 2023.
 9. ^ "Denmark in Greece". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 10. ^ "Danmark i Island". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023. (Webside ikke længere tilgængelig)
 11. ^ "Denmark in Ireland". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 12. ^ "Danmark i Italien". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 13. ^ "Denmark in Bulgaria". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 14. ^ "Denmark in Latvia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023. (Webside ikke længere tilgængelig)
 15. ^ "Denmark in Lithuania". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 16. ^ "Danmark i Nederlandene". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023. (Webside ikke længere tilgængelig)
 17. ^ "Danmark i Norge". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023. (Webside ikke længere tilgængelig)
 18. ^ "Danmark i Polen". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Arkiveret fra originalen 19. juni 2021. Hentet 22. marts 2023.
 19. ^ "Denmark in Portugal". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 20. ^ "Denmark in Romania". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023. (Webside ikke længere tilgængelig)
 21. ^ "Denmark in Russia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 22. ^ "Denmark in Serbia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 23. ^ "Danmark i Spanien". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 24. ^ "Danmark in Sweden". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 25. ^ "Denmark in the United Kingdom". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 26. ^ a b c d "Danmark i Tyskland". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 27. ^ "Denmark in Ukraine". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 28. ^ "Denmark in Hungary". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 29. ^ "Denmark in Austria". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 30. ^ a b "Denmark in Canada". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 31. ^ "Denmark in Mexico". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 32. ^ a b c d e f "Denmark in the USA". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 33. ^ "Permanent Observers". Organization of American States. august 2009. Hentet 13. august 2021.
 34. ^ a b "Danmark i Brasilien". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 35. ^ "Danmark i Colombia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 36. ^ "Danmark i Chile". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 37. ^ "Danmark i Algeriet". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 38. ^ "Danmark i Burkina Faso". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 39. ^ "Denmark in Egypt". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 40. ^ "Denmark in Ethiopia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 41. ^ "Denmark in Ghana". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 42. ^ "Denmark in Kenya". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 43. ^ a b "Danmark i Marokko". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 44. ^ a b "Denmark in Nigeria". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 45. ^ https://somalia.um.dk/en
 46. ^ "Denmark in South Africa". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 47. ^ "Denmark in Tanzania". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 48. ^ ""Prioridades": Dinamarca cerrará sus embajadas en la Argentina y Tanzania" (spansk). 27. august 2021. Hentet 7. august 2022.
 49. ^ "Denmark to close Embassy in Tanzania". The Citizen (engelsk). 2021-08-27. Arkiveret fra originalen 15. januar 2022. Hentet 2022-01-15.
 50. ^ "Denmark in Uganda". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 51. ^ "Denmark in Bangladesh". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 52. ^ "Denmark in the Philippines". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 53. ^ a b c d "Denmark in The United Arab Emirates". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 54. ^ "Denmark in Georgia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 55. ^ a b "Denmark in India". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 56. ^ "Denmark in Indonesia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 57. ^ "Denmark in Iran". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 58. ^ https://irak.um.dk/
 59. ^ "Denmark in Israel". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 60. ^ "Denmark in Japan". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 61. ^ a b c "Denmark in China". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 62. ^ "Denmark in Lebanon". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 63. ^ "New Denmark ambassador presents credentials". The Jordan Times. 5. december 2022. Hentet 22. marts 2023.
 64. ^ "Denmark in Myanmar". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 65. ^ "Denmark in Pakistan". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 66. ^ "Representative Office of Denmark, Ramallah". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 67. ^ "Denmark in Saudi Arabia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 68. ^ "Denmark in Singapore". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 69. ^ "Foreign Diplomatic Missions". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 21. marts 2023.
 70. ^ "Denmark in Korea". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 71. ^ "The Trade Council of Denmark, Taipei". Hentet 22. marts 2023.
 72. ^ "Denmark in Thailand". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 73. ^ a b "Denmark in Türkiyë". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 74. ^ "Denmark in Vietnam". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 75. ^ a b "Denmark in Australia". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 76. ^ "Denmark's Permanent Representation to the Council of Europe". Arkiveret fra originalen 14. september 2010. Hentet 30. september 2011.
 77. ^ "Permanent Representation of Denmark to the EU". Arkiveret fra originalen 12. juni 2011. Hentet 29. september 2011.
 78. ^ "Permanent Representation of Denmark to NATO". Arkiveret fra originalen 3. september 2011. Hentet 29. september 2011.
 79. ^ "Permanent Delegation of Denmark to the OECD". Arkiveret fra originalen 23. november 2011. Hentet 29. september 2011.
 80. ^ "Permanent Mission of Denmark to the UN". Arkiveret fra originalen 5. oktober 2011. Hentet 29. september 2011.
 81. ^ "Danish UN Mission Geneva". Arkiveret fra originalen 30. september 2011. Hentet 29. september 2011.
 82. ^ Rebecca Chimjeka (28. november 2016). "Denmark reopens consulate in Malawi after 16 years". mwnation.com. The Nation (Malawi). Hentet 22. marts 2023.
 83. ^ ""Prioridades": Dinamarca cerrará sus embajadas en la Argentina y Tanzania" (spansk). 27. august 2021. Hentet 7. august 2022.
 84. ^ "Danmark i Argentina". Ministry of Foreign Affairs of Denmark. Hentet 22. marts 2023.
 85. ^ a b c "Danish government to close Amman embassy". en.ammonnews.net. Ammon News. 7. juli 2010. Hentet 22. marts 2023.
 86. ^ "Denmark, Norway to shut down embassies in Afghanistan amid Taliban terror". 13. august 2021. Arkiveret fra originalen 9. september 2021. Hentet 9. september 2021.
 87. ^ "The Consulate General in Chongqing to close from December". kina.um.dk. Ministry of Foreign Affairs of Denmark. 18. november 2021. Hentet 21. marts 2023.
 88. ^ "Danish Consulate General in Hong Kong to Close Down". Scandasia. 14. maj 2012. Hentet 15. januar 2022.
 89. ^ "It's a wrap – the Embassy of Denmark in Kuala Lumpur is officially closed". ScandAsia. 2. juni 2021. Hentet 6. oktober 2021.
 90. ^ "Nepal-Denmark Relations". Ministry of Foreign Affairs of Nepal. Ministry of Foreign Affairs of Nepal. Hentet 14. august 2021.
 91. ^ "A transformation, European Council and a promise, the new National stadium, World Bank on Albania's progress, OSCE meeting in Tirana - and what now?". 22. oktober 2019. Hentet 13. september 2021.
 92. ^ "In Bosnia and Herzegovina, embassies have been closed by five countries so far" (serbokroatisk). 072info. 1. august 2014. Hentet 26. august 2021.
 93. ^ a b c d e "Danish ambassador on saying "äddi" to Luxembourg". www.luxtimes.lu/en. Luxembourg Times. 14. juli 2014. Hentet 22. marts 2023.

Eksterne henvisninger


Medier brugt på denne side

Gnome globe current event.svg
Forfatter/Opretter: David Vignoni (globe, clock face/ring), Anomie (clock hands), David Göthberg (making the clock red, shadows). Anomie and David G (putting all the parts together)., Licens: LGPL
Globe with clock to represent a "current event"
Clockimportant.svg
Forfatter/Opretter:

The original uploader was Yzmo at engelsk Wikipedia.

Later versions were uploaded by Tene at en.wikipedia., Licens: LGPL
This image is combined from the following two images.
Flag of Finland.svg
Finlands flag
Flag of Croatia.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Portugal.svg
Flag of Portugal, created by Columbano Bordalo Pinheiro (1857–1929), officially adopted by Portuguese government in June 30th 1911 (in use since about November 1910). Color shades matching the RGB values officially reccomended here. (PMS values should be used for direct ink or textile; CMYK for 4-color offset printing on paper; this is an image for screen display, RGB should be used.)
Flag of Austria.svg
Flag of Austria with the red in the Austrian national colours which was official ordered within the Austrian Armed Forces (Bundesheer) in the characteristic “Pantone 032 C” (since May 2018 the Red is ordered in the characteristic “Pantone 186 C”.)
Flag of Albania.svg
Flag of Albania
Flag of Canada (Pantone).svg
Flag of Canada introduced in 1965, using Pantone colors. This design replaced the Canadian Red Ensign design.
Flag of the Dominican Republic.svg
The flag of the Dominican Republic has a centered white cross that extends to the edges. This emblem is similar to the flag design and shows a bible, a cross of gold and 6 Dominican flags. There are branches of olive and palm around the shield and above on the ribbon is the motto "Dios,Patria!, Libertad" ("God, Country, Freedom") and to amiable freedom. The blue is said to stand for liberty, red for the fire and blood of the independence struggle and the white cross symbolized that God has not forgotten his people. "Republica Dominicana". The Dominican flag was designed by Juan Pablo Duarte, father of the national Independence of Dominican Republic. The first dominican flag was sewn by a young lady named Concepción Bona, who lived across the street of El Baluarte, monument where the patriots gathered to fight for the independence, the night of February 27th, 1844. Concepción Bona was helped by her first cousin María de Jesús Pina.
Flag of Haiti.svg
The national and official state flag of Haiti; arms obtained from http://www.webchantier.com/. The civil flag can be found at here.
Flag of Jamaica.svg
Flag of Jamaica. “The sunshine, the land is green, and the people are strong and bold” is the symbolism of the colours of the flag. GOLD represents the natural wealth and beauty of sunlight; GREEN represents hope and agricultural resources; BLACK represents the strength and creativity of the people. The original symbolism, however, was "Hardships there are, but the land is green, and the sun shineth", where BLACK represented the hardships being faced.
Flag of Chile.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Ethiopia.svg
Flag of Ethiopia
Flag of Cote d'Ivoire.svg
Flag of the Ivory Coast, written by Jon Harald Søby, modified by Zscout370. The colors match to what is reported at http://fotw.vexillum.com/flags/ci.html.
Flag of Côte d'Ivoire.svg
Flag of the Ivory Coast, written by Jon Harald Søby, modified by Zscout370. The colors match to what is reported at http://fotw.vexillum.com/flags/ci.html.
Flag of Senegal.svg
Flag of Senegal
Flag of South Africa.svg

Sydafrikas flag

Used color: National flag | South African Government and Pantone Color Picker

     grøn rendered as RGB 000 119 073Pantone 3415 C
     gul rendered as RGB 255 184 028Pantone 1235 C
     rød rendered as RGB 224 060 049Pantone 179 C
     blå rendered as RGB 000 020 137Pantone Reflex Blue C
     hvid rendered as RGB 255 255 255
     sort rendered as RGB 000 000 000
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg
The national flag of the Democratic Republic of the Congo. Created according to the 2006 constitution : Son emblème est le drapeau bleu ciel, orné d’une étoile jaune dans le coin supérieur gauche et traversé en biais d’une bande rouge finement encadrée de jaune. (Its symbol is a sky blue flag, decorated with a yellow star in the upper left corner and crossed in the diagonal by a red strip with thin yellow borders) It seems to be identical, except for a lighter field hue, to the 1966–1971 flag.
Flag of Indonesia.svg
bendera Indonesia
Flag of Malaysia.svg
Flag of Malaysia – Jalur Gemilang (Stripes of Glory)
Flag of Iran.svg
Flag of Iran. The tricolor flag was introduced in 1906, but after the Islamic Revolution of 1979 the Arabic words 'Allahu akbar' ('God is great'), written in the Kufic script of the Qur'an and repeated 22 times, were added to the red and green strips where they border the white central strip and in the middle is the emblem of Iran (which is a stylized Persian alphabet of the Arabic word Allah ("God")).
The official ISIRI standard (translation at FotW) gives two slightly different methods of construction for the flag: a compass-and-straightedge construction used for File:Flag of Iran (official).svg, and a "simplified" construction sheet with rational numbers used for this file.
Flag of Syria.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Thailand.svg
The national flag of Kingdom of Thailand since September 2017; there are total of 3 colours:
 • Red represents the blood spilt to protect Thailand’s independence and often more simply described as representing the nation.
 • White represents the religion of Buddhism, the predominant religion of the nation
 • Blue represents the monarchy of the nation, which is recognised as the centre of Thai hearts.
Flag of Europe.svg
The Flag of Europe is the flag and emblem of the European Union (EU) and Council of Europe (CoE). It consists of a circle of 12 golden (yellow) stars on a blue background. It was created in 1955 by the CoE and adopted by the EU, then the European Communities, in the 1980s.

The CoE and EU are distinct in membership and nature. The CoE is a 47-member international organisation dealing with human rights and rule of law, while the EU is a quasi-federal union of 27 states focused on economic integration and political cooperation. Today, the flag is mostly associated with the latter.

It was the intention of the CoE that the flag should come to represent Europe as a whole, and since its adoption the membership of the CoE covers nearly the entire continent. This is why the EU adopted the same flag. The flag has been used to represent Europe in sporting events and as a pro-democracy banner outside the Union.
Flag of Slovenia.svg
The flag of Slovenia.
"The construction sheet for the coat of arms and flag of the Republic of Slovenia
is issued in the Official Gazette Uradni list Republike Slovenije #67, 27 October 1994
as the addendum to the Law on the coat of arms and flag."
OSCE flag.svg
White flag with 3:2 proportions, with OSCE logo in the centre.
Bern Beatusstrasse 18 Embassy of Denmark in Switzerland DSC01415.jpg
Forfatter/Opretter: Beat Estermann, Licens: CC BY-SA 3.0
Bern, Beatusstrasse 18. Danish Embassy in Switzerland.
Flag of Namibia.svg
Flag of Namibia
United Nations Environment Programme Logo.svg
United Nations Environment Programme Logo
2010 dh ambassade denemarken.JPG
Forfatter/Opretter: Ziko, Licens: CC BY-SA 3.0
Ambassy of Danmark, the Hague (Netherlands)
Embassy of the Kingdom of Denmark. Previously living home of the opera singer, Anna Báthy. North gate. - Budapest, XII. district. Határőr Way 37.JPG
Forfatter/Opretter: Globetrotter19, Licens: CC BY-SA 3.0
Dán Királyság Nagykövetsége. Korábban Báthy Anna operaénekesnő lakóháza. Északi kapu. - Budapest, XII. kerület. Határőr út 37
Ambassade du Danemark en France, 77 avenue Marceau, Paris 16e.jpg
Forfatter/Opretter: Celette, Licens: CC BY-SA 4.0
Ambassade du Danemark en France, 77 avenue Marceau (Paris 16e).
Prechistensky 9 01.jpg
Forfatter/Opretter: NVO, Licens: CC BY-SA 3.0
Embassy of Denmark in Moscow
Embajada de Dinamarca en Ciudad de México.jpg
Forfatter/Opretter: Aquintero82, Licens: CC BY-SA 4.0
Embassy of Denmark in Mexico City
IFAD logo.jpg
Logo of the International Fund for Agricultural Development
Flag of Burkina Faso.svg
Flag of Burkina Faso
Flag of Montenegro.svg
Montenegros flag (i brug den 13. juli 2004).
Malá Strana Jägerův dům.jpg
Forfatter/Opretter: VitVit, Licens: CC BY-SA 4.0
Praha 1-Malá Strana, Jägerův dům na Maltézském náměstí
Royal Danish Embassy in Japan 2010.jpg
Forfatter/Opretter: Wiiii, Licens: CC BY-SA 3.0
Royal Danish Embassy in Shibuya-ku Tokyo Japan, designed by Fumihiko Maki in 1979.
Chaofu Finance Building.jpg
臺北市松山區敦化北路與民生東路四段路口的僑福建設金融大樓,民生社區西方主出入口的地標。
Residência do embaixador da Dinamarca 03.jpg
Forfatter/Opretter: Joehawkins, Licens: CC BY-SA 4.0
The residence of the danish ambassador in Lisbon.
FAO logo.svg
Logo of the Food and Agriculture Organization
Flag of the Vatican City (2023–present).svg
The Flag of Vatican City State, as per the 2023 w:en:Fundamental Law of Vatican City State, reproducing Annex A which contains the official depiction of this version. See 2023 Fundamental Law of Vatican City State, art. 23, n. 1.
This 2023 flag is very similar to the flag used in the 1929 Fundamental Law of Vatican City State, see here, p. 35. Thus, it is in the public domain.
Flag of Dominica.svg
Forfatter/Opretter: See File history below for details., Licens: CC0
The Flag of Dominica.
Denmark embassy 2.JPG
(c) Slowking4, CC BY 3.0
Danish embassy washington d.c.
Hypoteekkiyhdistys - Embassy of Denmark in Helsinki.jpg
Forfatter/Opretter: Motopark, Licens: CC BY-SA 3.0
Hypoteekkiyhdistyksen toimitalo, Yrjönkatu 9, Helsinki
Olav Kyrres gate 7 - 2009-05-12 at 20-29-45.jpg
Forfatter/Opretter: Kjetil Ree, Licens: CC BY-SA 3.0
Danish embassy, Oslo.
Danish Consulate-General in Palo Alto, CA.jpg
Forfatter/Opretter: Aquintero82, Licens: CC BY-SA 4.0
Consulate-General of Denmark in Palo Alto, CA
Flag of Mauritania.svg
Flag of Mauritania, adopted in 2017. The National Assembly added red stripes to the top and bottom edges to represent “the blood shed by the martyrs of independence”.
Embassy of Denmark in Poland.jpg
Forfatter/Opretter: Darpaw, Licens: CC BY-SA 4.0
Embassy of Denmark in Poland
Iceland-Reykjavik-Danish-Embassy-1.jpg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
Embassy of Denmark in Kyiv.jpg
Embassy of Denmark in Kyiv
Denmark Embassy, Buenos Aires.jpg
Forfatter/Opretter: Gastón Cuello, Licens: CC BY-SA 4.0
Embajada de Dinamarca en Buenos Aires.
Ambassade des pays nordiques (Berlin) (6298294868).jpg
Forfatter/Opretter: Jean-Pierre Dalbéra from Paris, France, Licens: CC BY 2.0

La façade d'entrée du complexe des Ambassades

Cinq pays scandinaves : Danemark, Suède, Finlande, Islande, Norvège, ont décidé de regrouper leurs Ambassades à Berlin au sein d'un complexe architectural commun ouvert en 1999.

Plusieurs architectes ont collaboré à la conception et à la réalisation des bâtiments. Le concept général a été élaboré par le bureau austro-finlandais Berger § Parkinnen. Une barrière en lamelles de cuivre entoure les édifices.

Berlin en ligne www.berlin-en-ligne.com/monuments_bot_nord.php

site MIMOA

www.mimoa.eu/projects/Germany/Berlin/The%20Embassies%20of...
Flag of Laos.svg
Flag of Laos
Embassy of Switzerland, Abuja.jpg
Forfatter/Opretter: Miłosz Pieńkowski, Licens: CC BY-SA 4.0
Embassy of Switzerland and Denmark, Abuja
Danmarks hus in Stockholm in July 2020 (1 av 3).jpg
Forfatter/Opretter: Frankie Fouganthin, Licens: CC BY-SA 4.0
Danmarks hus in Stockholm in July 2020.
Flag of Brunei.svg
Forfatter/Opretter: Nightstallion, Licens: CC0
Bruneis flag
Flag of Maldives.svg
Flag of Maldives. The colours used are Pantone 186 C for red and Pantone 348 C for green.
Zrinjevac embassies 20091011 0899.JPG
Forfatter/Opretter: Branko Radovanović, Licens: CC BY-SA 3.0
As of 2009, embassies of Brazil and Denmark in Croatia were located at 10 Nikola Šubić Zrinski Square, Zagreb.
Danish Embassy, Hanoi (2).JPG
Forfatter/Opretter: Saftgurka, Licens: CC BY-SA 3.0
Danish Embassy in Hanoi, Vietnam.
United Nations Office on Drugs and Crime Logo.svg
The logo of the United Nations Office on Drugs and Crime
Hamburg Altona DS364n.jpg
Forfatter/Opretter: AltSylt, Licens: CC BY-SA 4.0
Klopstockstraße, Hamburg
Flag of Liechtenstein.svg
Flag of Liechtenstein
International Atomic Energy Agency Logo.svg
The logo of the International Atomic Energy Agency
Flag of São Tomé and Príncipe.svg
Flag of São Tomé and Príncipe
Diplomatic missions of Denmark.png
Map of Danish diplomatic missions
Embassy of Denmark in Tallinn.jpg
Forfatter/Opretter: Avjoska, Licens: CC BY 3.0
Danish embassy in Tallinn, 5 Wismari street
Danish embassy Bratislava October 2006 029.jpg
Forfatter/Opretter: Gryffindor, Licens: CC BY 2.5
This media shows the protected monument with the number 101-145/0 CHMSK/101-145/0,CHMSK/101-145(other) in the Slovak Republic.
Flag of Fiji.svg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC0
Flag of Rwanda.svg
Flag of Rwanda. The flag ratio is 2:3 with the stripes being 2:1:1. Colors are the following officially: Pantone 299 C 2X (blue), RAL 6029 (green), RAL 1023 (yellow) and RAL 1003 (golden yellow). (As of 03/08/2010, the only color used is the Pantone 299 C, which is from here. The rest of the colors are RAL shades from here.)
Embassy of Denmark in Lithuania1.JPG
Forfatter/Opretter: Alma Pater, Licens: CC BY-SA 3.0
Embassy of Denmark in Vilnius (T. Kosciuškos street 36)
Flag of Trinidad and Tobago.svg
Trinidad og Tobagos flag
Danish Embassy, Riga 203029.jpg
Forfatter/Opretter: Niegodzisie, Licens: CC BY-SA 4.0
Danish Embassy, Riga
Flag of Papua New Guinea.svg
Flag of Papua New Guinea
Colours: Pantone 186 C for red and 116 C for yellow
UNIDO Logo.svg
Logo for the United Nations Industrial Development Organization.
Embassy of Denmark (London, UK - June 2008).jpg
(c) ​Wikipedia user Barney Jenkins, CC BY-SA 3.0
Embassy of Denmark in London, taken by Barney Jenkins in June, 2008. The white-blue-red flag represents the Faroe Islands, an autonomous Danish region.