Internationale racingfarver (motorsport)

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Fransk Bugatti Type 35 C (1926)

Fra begyndelsen af organiserede motorsportsbegivenheder, i begyndelsen af 1900'erne, indtil slutningen af 1960'erne, inden kommercielle sponsorater blev almindeligt anvendt, blev biler i internationale motorsport konkurrencer malet i standardiserede racingfarver, der angav oprindelseslandet for bilen eller føreren. Disse var ofte ret forskellige fra de nationale farver, der blev brugt i andre sportsgrene eller i politik.

Historie

1900'erne

Italienske Itala Tipo 11 (1925)

Farverne har deres oprindelse i de nationale hold, der konkurrerede i Gordon Bennett Cup, som blev afholdt årligt i 1900-1905. Grev Eliot Zborowski, far til mellemkrigs motorsportslegenden Louis Zborowski, foreslog, at de nationale deltagere tildeles forskellige farver. I den første Gordon Bennett Cup i 1900 blev følgende farver tildelt: Blå til Frankrig, Gul til Belgien, Hvid til Tyskland og rød til De Forenede Stater. Italien benyttede ikke den berømte 'Rosso Corsa', før en rød Fiat vandt Frankrigs Grand Prix i 1907.

Da Storbritannien først deltog i løbet i 1902, måtte de vælge en anden farve end dets nationale farver i rød, hvid og blå, da disse allerede var tildelt. Selwyn Edges vindende Napier i 1902 blev malet olivengrøn, og grøn var allerede brugt som en passende farve til lokomotiver og maskiner, hvor Storbritannien havde været førende i verden i løbet af det forrige århundrede. Da Storbritannien var vært for Gordon Bennett Cup 1903 året efter, på en lukket bane i Athy i Irland, valgte briterne 'Shamrock green', som senere udviklede sig til forskellige nuancer af ' Britisk Racing Green '.

1920'erne - 1960'erne

Den tyske 'Blitzen Benz (1909)

Farverne blev videreført i mellemkrigstiden i Grand Prix-motorsport og AiACr (forløberen for FIA) havde lister over farverne. De franske Bugatti'er malet i Bleu de France og italienske Alfa Romeo'er, malet i Rosso Corsa vandt mange løb, mens de britiske Bentleyer, malet i British Racing Green dominerede Le Mans Grand Prix d'Endurance indtil 1930.

I 1930'erne anvendte Mercedes-Benz og Auto Union holdene ikke den traditionelle tyske hvide maling, og deres blanke metalplader gav anledning til udtrykket 'Sølvpilene'. En myte kom frem i 1930'erne om, at Mercedes ikke anvendte maling på grund af behovet for at være under den maksimale vægtgrænse på 750 kg, dog konkurrerede de første 'Sølvpile' i 1932, inden vægtgrænsen blev indført i 1934. Datidens moderne flydesign brugte allerede polerede og umalede aluminiumspaneler i denne periode, og det velhavende motorsportsmiljø ville også have været klar over, at hvid og sølv i Heraldik er den samme farve eller 'tinktur', beskrevet som 'Argent'. På lignende måde kaldes gul og guld begge 'Or'.

Amerikansk Shelby Daytona (1964).

Efterkrigsfarverne blev defineret med hensyn til karosseri, motorhjelm, chassis, nummer og deres baggrunde (se diagrammer nedenfor). Da designet af racerbilerne på et tidspunkt ikke længere var synligt, blev chassisfarven vist på forskellige måder, f.eks. de parallelle blå striber fra Cunningham-teamet og andre amerikanske hold i 1950'erne. Porsche i 1950'erne og 1960'erne bevarede også sølvfarven, selvom andre tyske hold i 1960'erne (som BMW) vendte tilbage til den hvide maling.

I denne periode blev farven ikke bestemt af det land, hvor bilen blev fremstillet, og heller ikke af førerens nationalitet, men af det hold, som racerbilen repræsenterede, f.eks. kørte Stirling Moss tre løb i løbet af 1954-sæsonen i en britisk racinggrøn Maserati 250F, fordi den italienske bil blev tilmeldt af de britiske hold Equipe Moss og AEMoss . Denne generelle regel blev imidlertid ikke strengt opretholdt. For eksempel brugte Australske Jack Brabham og New Zealandske Bruce McLaren, som begge baserede[1] og licenserede deres hold i Storbritannien, farveskemaer på deres tidlige biler, der ikke var baseret på nationale farvetemaer (nemlig Brabham BT3, McLaren M2B, McLaren M4B og McLaren M5A biler).

Sponsoreringstid - fra 1968

I foråret 1968 blev sponsorater, som allerede var blevet brugt i USA i nogle år, også tilladt i international racing. Team Gunston, et sydafrikansk privathold, var det første Formel 1-team, der malede deres biler i deres sponsorers farver, da de tilmeldte en privat Brabham med John Love som kører, malet i farverne på Gunston-cigaretter, i det sydafrikanske Grand Prix i 1968.[2] I det næste løb, det spanske Grand Prix fra 1968, blev Team Lotus det første fabriksteam, der fulgte dette eksempel, med Graham Hills Lotus 49B som blev tilmeldt i de røde, guld-og hvide farver i Imperial Tobacco's Gold Leaf-mærke. Britiske Racing Green forsvandt snart fra bilerne på de britiske hold.

FIA holdt op med at benytte de gamle farver i de fleste racerdiscipliner i 1970'erne.

Samtidig brug

De traditionelle farver bruges stadig af bilproducenter og hold, der ønsker at fremhæve deres racetraditioner, især af italienske, britiske og tyske producenter.

Rosso Corsa benyttes stadig af de italienske bilproducenter Ferrari og Alfa Romeo.

Siden 1990'erne er andre traditionelle farver dukket op igen, såsom de britiske racinggrønne Formel 1-biler fra Jaguar Racing og Aston Martin- sportsvogne og den hvide Formel 1-racer fra BMW Sauber . Tyske producenter som Mercedes-Benz og Audi (Auto Union) brugte sølvmaling, da de vendte tilbage til international racing i 1990'erne. Mange konceptbiler følger de traditionelle farveskemaer, og mange amatørkører foretrækker dem også.

Sponsoraftaler respekterer ofte de traditionelle farver. For eksempel har Ferrari haft store sponsorer, der også bruger røde farver, f.eks. Marlboro og Santander. I modsætning hertil, da tobaksfirmaet West sponsorerede McLaren i 1990'erne og 2000'erne, brugte de ikke deres egne farver, men sølvfarven fra Mercedes. I en omvendt situation har Subaru fortsat med at bruge blå og gule farver efter at deres '555'-sponsoraftale sluttede.

Nogle bilproducenter bruger farver, der er forskellige fra det traditionelle farveskema. For eksempel har Citroën traditionelt brugt rød, Renault og Opel har brugt gul og sort, og Volkswagen har brugt blå og hvid.

Nations Cup, som som blev kørt 19901998, var en mærkeserie, hvor ca. 20 nationale hold var repræsenteret.[3]

Den årlige A1 Grand Prix-serie, som blev kørt 20052009 blev kørt med nationale hold, der kørte identiske biler med forskellige farvekombinationer. Oprindeligt var de fleste farvekombinationer baseret på de respektive nationers flag.[4] Nogle hold med forskellige traditionelle sportsfarver har efterfølgende skiftet farver, f.eks. 'A1 Team Australia'[5] og 'A1 Team India'.[6] De gamle nationale racingfarver var ikke så populære blandt disse hold.

Japansk Honda RA272 (1965)

Hondas Type-R biler sælges i 'Championship White' (Honda farvekode NH0), der svarer til den originale hvide, der prydede Hondas første Formel 1 bil (Honda RA272) kørt af Richie Ginther, der sikrede Hondas første Formel 1 sejr i det Mexicanske Grand Prix, 1965 .

Historiske farver

Større konkurrenter

Nedenstående farvekombinationer har holdt sig igennem tiderne og er også almindeligt kendt uden for international Grand Prix racing.

Tysk Auto Union Type C (1936) og Mercedes-Benz W125 (1937), to eksempler på Silberpfeile/sølvpile (1930'erne)
Siamesisk (senere thailandsk) malet ERA R12B Hanuman II (1939)
Britisk Lotus 49 (1968)
Brasiliansk Fittipaldi Automotive F5A (1977)
KodeLandKarossseriNumreMærker / Hold
DTyskland TysklandHvid[7]RødBenz, Mercedes, BMW, Porsche, Audi
Sølv eller metal (Sølvpilene)RødMercedes-Benz, Auto Union, Veritas, Borgward, EMW, Porsche, Audi
FFrankrig FrankrigBlå (Bleu de France)HvidDelage, Bugatti, Talbot, Delahaye, Matra, Panhard, Alpine, Gordini, Peugeot, Ballot, Ligier
GBStorbritannien StorbritannienGrøn (Britisk Racing Green)HvidJaguar, Vanwall, Cooper, Lotus, Brabham, BRM, Bentley, Aston Martin, MG, Caterham
IItalien ItalienRød (Rosso corsa)HvidAlfa Romeo, Maserati, Ferrari, Lancia, Abarth, OSCA, Officine Meccaniche
JJapan JapanHvid med rød "sol"SortHonda, Nissan, Toyota, Super Aguri
USAUSA USAHvide, blå langsgående striber ("Cunningham racing stripes"), blå chassisBlåCunningham, Ford, NART, Shelby, Chaparral, Hendrick
Blå (Imperialblå), hvide langsgående striber, hvidt chassisHvidAAR Eagle, Ford, Shelby, Scarab, Chevrolet, Hendrick

National liste

Følgende farvekombinationer er blevet vedtaget for nedenstående lande på forskellige tidspunkter: [8] [9] [10] [11]

CodeCountryKarosseriKølerhjelmAndre farverNumreIllustreret eksempel
AØstrig ØstrigBlå Sort på hvid
ARGArgentina ArgentinaBlåGulChassis: SortRød på hvid
AUSAustralien AustralienGrønGuldBlåSort
BBelgien BelgienGul Sort
BRBrasilien BrasilienLys gulChassis/hjul: Grøn

Nogle brasilianske biler havde langsgående grønne striber

Sort
BULBulgarien BulgarienGrønHvid Rød på hvid
CCuba CubaGulSort Sort på hvid
CDNCanada CanadaDe traditional farver er British Racing Green med to langsgående hvide striber (4" bred og 6" afstand)Efter at det canadiske flag blev valgt i 1965 blev det populært med røde biler med hvide langsgående striberSort
CHSchweiz SchweizRødHvid Sort
CSTjekkoslovakiet TjekkoslovakietHvidBlå/hvidChassis: RødBlå
DTyskland TysklandHvidMetal, 'Sølvpilene'Rød
DKDanmark DanmarkSølvgråDannebrog på langs af kølerhjelmRød på hvid
ESpanien SpanienRødGulChassis/fjedre: RødSort på gul eller hvid på rød
ETEgypten EgyptenLys violet Rød på hvid
FFrankrig FrankrigBlå Hvid
FINFinland FinlandHvidTre striber på kølerhjelm som danner et latinerkorsSort på hvid
GBStorbritannien StorbritannienGrønDen skotske kører Rob Walker brugte mørk blå med hvid snude og Ecurie Ecosse brugte også den mørke blå; the Arrol Johnston-holdet (pre-1. verdenskrig) brugte en blå skotskternHvid
GRGrækenland GrækenlandLys blåTo hvide langsgående striberSort på hvid
HUngarn UngarnFront: Hvid
Bag: Grøn
Rød Sort
HJKJordan JordanBrun Sort på hvid
IItalien ItalienRød Hvid
IRLIrland IrlandGrønOrange, horisontalt bånd hele vejen rundtHvid
JJapan JapanElfenbenshvidRød cirkel på motorhjelmHvid på sort
LLuxembourg LuxembourgLangsgående tricolore (rød/hvid/blå)Sort på hvid
MASMalaysia MalaysiaGulHvidSort på hvid/sort
MCMonaco MonacoHvidRødt, horisontalt bånd hele vejen rundtSort på hvid
MEXMexico MexicoGuldForskellige designs i kongeblå, ikke kun X på kølerhjelmSort på hvid, ikke rød på hvid
NLHolland HollandOrange Hvid
NZNew Zealand New ZealandGrøn og sølvSort og sølv[12] 
PHIFilippinerne FilippinerneRødBlåRød
PPortugal PortugalRødChassis: HvidHvid
PLPolen PolenHvidChassis: RødRød på hvid
RCHChile ChileRødBlåChassis: HvidBlå/rød eller rød på hvid
RORumænien RumænienNavy blåChassis: RødGul
RUSRusland RuslandGulRød i sovjet-periodenSort
SSverige SverigeBlå bund, gul top, 3 tværgående striber på kølerjhjelmHvid
TThailand ThailandLys blå med gul vandret stribe på karosse og kølerhjelmHjul: lys gulHvid på blå
UUruguay UruguayLys blå med bred rød stribe på den nederste del af kølerhjelmHvid på sort
USAUSA USAHvid med langsgående blå striberChassis: blåBlå på hvid
ZASydafrika SydafrikaGuldGrøn Sort på gul

Referencer

  1. ^ "Case History". Corktree.tripod.com. Hentet 2017-09-07.
  2. ^ "'SA was ahead of the curve' - 50 years of sponsorship in F1". wheels24.co.za. Hentet 4. oktober 2018.
  3. ^ "Archived copy". Arkiveret fra originalen 12. august 2007. Hentet 2007-08-12.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Arkivtitel brugt (link) Fastlines International
  4. ^ "Sporting Regulations". A1 GP. Arkiveret fra originalen 24. maj 2008. Hentet 1. september 2008.
  5. ^ "Australia's new colours". A1 GP. 28. august 2008. Arkiveret fra originalen 31. august 2008. Hentet 1. september 2008.
  6. ^ "A1 Team India brings home 2 points with 9th position in the Feature Race". A1 Team India. 14. oktober 2007. Arkiveret fra originalen 14. marts 2008. Hentet 1. september 2008.
  7. ^ Ahlbom, red. (1948). "Motorsport". Sportens lille jätte (svensk). Stockholm: Natur & Kultur. s. 746.
  8. ^ "International Racing Colours". Arkiveret fra originalen 2. december 2013.
  9. ^ "Racing Colors English". www.modelersite.com. Hentet 4. oktober 2018.
  10. ^ "Vintage FIA Colours". Arkiveret fra originalen 18. februar 2020. Hentet 16. marts 2020.
  11. ^ "Motorsport Memorial - Miscellaneous - Country abbreviations and racing colours".
  12. ^ Doug Nye: "McLaren, The Grand Prix, Can-Am and Indy Cars", page 73

    McLaren - The Cars by model number Arkiveret 17. juni 2007 hos Wayback Machine

Yderligere læsning

  • Davey, Keith Davey (1969). The encyclopaedia of motor racing. Anthony Pritchard. D. McKay Co.

Eksterne links

Medier brugt på denne side

Flag of Austria.svg
Flag of Austria with the red in the Austrian national colours which was official ordered within the Austrian Armed Forces (Bundesheer) in the characteristic “Pantone 032 C” (since May 2018 the Red is ordered in the characteristic “Pantone 186 C”.)
Flag of Canada (Pantone).svg
Flag of Canada introduced in 1965, using Pantone colors. This design replaced the Canadian Red Ensign design.
Flag of Finland.svg
Finlands flag
Flag of Malaysia.svg
Flag of Malaysia – Jalur Gemilang (Stripes of Glory)
Flag of Portugal.svg
Flag of Portugal, created by Columbano Bordalo Pinheiro (1857–1929), officially adopted by Portuguese government in June 30th 1911 (in use since about November 1910). Color shades matching the RGB values officially reccomended here. (PMS values should be used for direct ink or textile; CMYK for 4-color offset printing on paper; this is an image for screen display, RGB should be used.)
Flag of Chile.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Thailand.svg
The national flag of Kingdom of Thailand since September 2017; there are total of 3 colours:
  • Red represents the blood spilt to protect Thailand’s independence and often more simply described as representing the nation.
  • White represents the religion of Buddhism, the predominant religion of the nation
  • Blue represents the monarchy of the nation, which is recognised as the centre of Thai hearts.
Flag of South Africa.svg

Sydafrikas flag

Used color: National flag | South African Government and Pantone Color Picker

     grøn rendered as RGB 000 119 073Pantone 3415 C
     gul rendered as RGB 255 184 028Pantone 1235 C
     rød rendered as RGB 224 060 049Pantone 179 C
     blå rendered as RGB 000 020 137Pantone Reflex Blue C
     hvid rendered as RGB 255 255 255
     sort rendered as RGB 000 000 000
ERA R12B Hanuman II.jpg
Forfatter/Opretter: John Harwood, Licens: CC BY 2.0
Prince Bira of Siam's English Racing Automobiles R12B racing car, "Hanuman II", pictured in the national racing colours of Siam (later Thailand) of pale blue with yellow chassis and wheels. This photo appears to have been taken at a historic race meeting some time in the 1980s. In the late 1930s Prince Bira and his cousin Prince Chula of Siam owned three ERA cars. Hanuman was their third, and the first to wear the blue-and-yellow of Siam in place of Prince Bira's earlier single colour "Bira Blue" scheme. All were run by their Whitemouse Garage racing team, whose emblem can be seen on Hanuman II, just ahead of the cockpit opening and adjacent to this car's distinctive raised 'Hanuman' emblem in silver. R12B was rebuilt as a C-Type car in 1937, and renumbered R12C, prior to being sold to Chula and Bira who named it "Hanuman". However, following a major accident in 1939 the car was rebuilt again and reverted to a B-Type chassis. It was thus renumbered back to R12B, and in light of this major rebuild Bira renamed the car "Hanuman II". As of 2007 this car is the property of the King of Thailand. This car is not to be confused with R12C Hanuman, which was built in the 1980s using the damaged C-Type chassis and discarded parts from the post-accident rebuild that formed Hanuman II.
Auto racing color E.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Spanish racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color A.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Austrian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color T.png
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
2006 SAG - F1 Honda RA272 1965 -01.JPG
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY-SA 3.0
Auto racing color D.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of German racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color IRL.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Irish racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color BUL.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Bulgarian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color FIN.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Finnish racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color ET.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Egyptian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color AUS.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Australian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color U.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Uruguayan racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color BR.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Brazilian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Bugatti Typ 35C Grand Prix Racer 1926.jpg
Forfatter/Opretter: Lars-Göran Lindgren Sweden, Licens: CC BY-SA 3.0
Bugatti Type 35C Grand Prix Racer 1926
Auto racing color B.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Belgian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Lotus 49-1.JPG
Forfatter/Opretter: Deep silence (Mikaël Restoux), Licens: CC BY-SA 3.0
F1 Lotus 49 (early version)
Auto racing color ZA.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of South African racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color F.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of French racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color NZ.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of New Zealand racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color 2 PL.png
Forfatter/Opretter: Jsobral, Licens: CC BY-SA 3.0
Polish auto racing color
Auto racing color 2 CS.png
Forfatter/Opretter: Jsobral, Licens: CC BY-SA 3.0
Czechoslovak auto racing color
Auto racing color GB.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of British racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color C.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Cuban racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color H.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Hungarian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color CDN.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Canadian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color J.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Japanese racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color NL.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Dutch racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color MC.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Monégasque racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color P 2.png
Forfatter/Opretter: Jsobral, Licens: CC BY-SA 3.0
Auto racing color HJK.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Jordanian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color 2 RCH.png
Forfatter/Opretter: Jsobral, Licens: CC BY-SA 3.0
Chile auto racing color
Auto racing color I.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Italian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color USA.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of U.S. racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color CH.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Swiss racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color MAS.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Malaysian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
1925 Itala Tipo 11.jpg
Forfatter/Opretter: tomislav medak, Licens: CC BY-SA 2.0
1925 Itala II V12 1050 cc L'evoluzione dell'automobile
Auto racing color ARG.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Argentinian racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing colors MC.png
Forfatter/Opretter: Kyuzoaoi, Licens: CC BY-SA 3.0
International autoracing colors for Monaco. Based on User:Kazral's http://en.wikipedia.org/wiki/File:Auto_racing_color_I.png.
Auto racing color S.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Swedish racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Goodwood2007-010 Autounion & Mercedes Silberpfeile.jpg

Goodwood Festival of Speed 2007 -

Auto Union and Mercedes silver arrows prepare for start
Blitzen Benz racing car.jpg
Forfatter/Opretter: Stephen Hanafin, Licens: CC BY-SA 2.0
Mercedes-Benz "Blitzen Benz" racing car
Rpracingcolors.png
Forfatter/Opretter: Kyuzoaoi, Licens: CC BY-SA 3.0
This is an example of Philippine Auto Racing Colors. The information is based from http://basementgeographer.blogspot.ca/2012/03/international-racing-colours.html#!/2012/03/international-racing-colours.html. The basis is a drawing by User:Kazral named http://en.wikipedia.org/wiki/File:Auto_racing_color_I.png.
Auto racing color DK.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Danish racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color GR.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Greek racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.
Auto racing color L.png
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Kzaral~commonswiki assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Illustrated example of Luxembourg racing color. Drawn by Kzaral. The shape roughly based on this GFDL image.