Industriland

Verdenskortet af kvartil fra Indekset for Menneskelig Udvikling 2014.     Meget høj      Høj      Mellem      Lav      Ingen data

Et industriland (forkortet iland) er et (økonomisk) udviklet land i form af en suveræn stat, der har stærk, udviklet økonomi og avanceret infrastruktur i forhold til mindre industrialiserede stater (de såkaldte underudviklede lande eller udviklingslande (ulande)). Det mest almindelige kriterium for vurdering af graden af økonomisk udvikling i en stat er bruttonationalproduktet (BNP), indkomst per capita, graden af industrialisering, udbredelsen af infrastruktur og den generelle levestandard.[1] Hvilket kriterium der skal bruges, og hvilke lande, der kan klassificeres som udviklede lande, er genstand for debat.

Udviklede lande har en postindustriel økonomi, der betyder, at servicesektoren udvikler mere værdi end industrisektoren.

Referencer

  1. ^ "Definition på en udviklet økonomi". Investopedia (2010-04-16). Hentet 2013-07-12.
Geografi/geologiSpire
Denne artikel om geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

2014 UN Human Development Report Quartiles.svg
Forfatter/Opretter: , Licens: CC BY-SA 4.0
The United Nations Human Development Index (HDI) rankings for 2014. For full details, see List of countries by Human Development Index (en.wikipedia)
  Very High
  High
  Medium
  Low
  Data unavailable