Indie rock

Indie rock er ikke en egentlig genre af rock, men er derimod betegnelsen for rock udgivet på et selvstændigt pladselskab. Indie er en forkortelse af det engelske independent (da.: selvstændig).

Musikken i denne genre er ofte alternativ eller beregnet for en mindre målgruppe end mainstream, men det kan også dreje sig om egentlig popmusik, der bare ikke har fanget interesse fra store veletablerede selskaber. I de seneste par år har der været en stadig tendens til at kunstnere og bands søger over i mindre selskaber eller opretter deres egne for at opnå mere kunstnerisk frihed.

I de seneste ti år er der sket en sand eksplosion i antallet af små pladeselskaber, som ikke kun har foregået i rockgenren, men også i genrer som hiphop, heavy metal og elektronisk musik.

Bands

1980-1990

1990-2000

2000-2011

Se også

Eksterne henvisninger

MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

Sonic Youth live 20050707.jpg
Forfatter/Opretter: No machine-readable author provided. Andersju assumed (based on copyright claims)., Licens: CC BY-SA 3.0
Kim Gordon and Thurston Moore of Sonic Youth live at Accelerator, Münchenbryggeriet, Stockholm, Sweden, 2005-07-07. (c) Anders Jensen-Urstad