Imperial War Museum

The Imperial War Museum set udefra med krigsskibskanoner udstillet

Imperial War Museum er et museum i London, etableret i 1917, som viser konflikter fra det 20. århundrede og senere, især dem hvor Storbritannien har været involveret. Museet indeholder militære køretøjer, våben, krigsminder, et bibliotek, et fotoarkiv og en kunstsamling samt andet krigsrelateret. Museet er delvist subsidieret af regeringen, men er også afhængig af individuelle bidrag.

Museet

Stykke fra Berlinmuren som står udenfor museet.

Genstandene på museet er ikke udelukkende britiske, men inkluderer også andre nationers krige fra den tid, især Frankrig, USA, Tyskland, Italien og Rusland. De store samlinger indeholder over 15.000 malerier, tegninger og skulpturer og over 30.000 plakater.

Udenfor hovedindgangen er monteret to 15" søværnskanoner fra tidligere Royal Navy krigsskibe. Kanonen til venstre stammer fra HMS Ramillies, et krigsskib som tjente fra 1916 til 1941. Kanonen til højre (som set fra museet) var monteret på krigsskibet HMS Resolution, som var i tjeneste fra 1915 til 1938, efterfølgende var det monteret på HMS Roberts, som tog del i D-dag bombardementerne.

Historie

Tysk Jagdpanther udstillet på museet.

Imperial War Museum lå fra sin grundlæggelse i Crystal Palace. Museet blev grundlagt der i 1917 for at hylde dem der var døde i 1. verdenskrig (som endnu ikke var slut). Da Crystal Palace brændte ned 30. november 1936, måtte man finde et nyt sted. Man blev enige om at bruge en bygning i Lambeth. Bygningen, designet af Sydney Smirke, var oprindeligt et sindssygehospital, Bethlem Royal Hospital (eller bare "Bedlam"). I 1939 begyndte museet at inkludere effekter der relaterede til 2. verdenskrig, og i 1953 begyndte den nuværende politik med at inkludere effekter fra alle moderne britiske konflikter.

Besøg på museet

Udsigt over forhallen i museet med udstilling af bl.a. en Spitfire fra 2. verdenskrig

Indgang er gratis, men der kan dog være entre for specielle udstillinger. Donationer accepteres. Museet er åbent dagligt fra 10.00 til 18.00.

Nærmeste Underground stationer

Nærmeste jernbanestationer

Andre afdelinger

Museet har også andre afdelinger i Det Forenede Kongerige:

Placeret i bunkeren som var nervecenteret den britiske indsats under 2. verdenskrig.
Et krigsskib der ligger fortøjet i Themsen.
Et luftfartsmuseum der inkluderer mange militære fly.
Åbnede I 2002 for at også folk fra det nordlige skulle kunne se museets samlinger.

Eksterne henvisninger

Koordinater: 51°29′45″N 0°06′31″V / 51.495831°N 0.108662°V / 51.495831; -0.108662

Medier brugt på denne side

Imperial-war-museum-berlin-wall.redvers.jpg

A fragment of the Berlin wall, at the Imperial War Museum, London.

Previously on en:wikipedia, now moved to Commons. Note that the licence has moved from GDFL to the freer PD-All Rights Disclaimed; and that the image itself has been reprocessed.
IWM Jagdpanther front.jpg
Forfatter/Opretter: ReiAbreu, Licens: CC BY 3.0
Front view of the Jagdpanther in display at the Imperial War Museum in London
Spitfire Imperial War Museum.jpg
Forfatter/Opretter: Florestan, Licens: CC BY 2.5
Spitfire at the London Imperial War Museum