Guðrun Sólja Jacobsen

Gudrun i midten
Guðrun synger til koncerten Jóansøkufestivalurin i hjembyen Tvøroyri i juni 2009.

Guðrun Sólja Jacobsen (født 11. juli 1982 i Tórshavn, Færøerne) tilbragte sin barne- og skoletid i TvøroyriSuðuroy.

Guðrun er som de fleste færøske børn opvokset med musik og sang. Hun har optrådt fra hun var 13 år i forbindelse med fester og skoleafslutninger,og som medlem af et lokalt gospelkor, Suðuroyar Gospel Choir. Ved et skolebal i Hvalba opfordrede en opmærksom tilhører hende til at melde sig til den danske fjernsynsudsendelse "Stjerne for en aften". Hendes musikalske gennembrud kom, da hun 20 år gammel vandt DRs sangkonkurrence "Stjerne for en aften" 4. april 2003. Samme år flyttede hun til København. Hun har taget en tre-årig sanglæreruddannelse på Complete Vocal Institute, hun er nu CVT Vocal Coach.[1] I 2012 udgav hun først en single Got that smile again og derefter en EP med titlen The Firts Four.

Hun har blandt andet sunget sangene på Disney´s animationstegnefilm “Klokkeblomst” fra 2008,[2] optrådt på Langelandsfestivalen, Se&Hør Sommerrock turné, DR Slotskoncerter med DR Radio Underholdning Orkesteret, Tivoli med Tivoli´s BigBand.

Udgivelser

 • 11. August 2003 - Quiet Storm - 35.000 solgte[3]
 • 31. Januar 2005 - Wake Up
 • 2012 - Got that smile again (single)
 • 2012 - The First Four, EP

Indsunget sange på Disney tegnefilm

Synger med på disse albums

 • 2003 - Ein stjørna lýsti á nátt
 • 2003 - Stjerne for en aften
 • 2003 - Popp List 2
 • 2004 - Kvinna - udvalgte sange af færøske sangerinder
 • 2005 - Dýrd
 • 2005 - Sól og regn - Stanley Samuelsen
 • 2005 - Stjerne for en aften 2005 - Den sidste mission
 • 2007 - Upp gleðist - Mpiri[4]

Referencer

 1. ^ "Oestrogen.dk, Guðrun: "Jeg synger det hele ud"". Arkiveret fra originalen 6. maj 2013. Hentet 10. januar 2013.
 2. ^ Kvindetid.dk Kvindetid med Guðrun Sólja Jacobsen
 3. ^ Ekstrabladet.dk
 4. ^ Rateyourmusic.com, Guðrun Sólja Jacobsen

Eksterne henvisninger

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi

Medier brugt på denne side

Gudrun-solja-jacobsen.jpg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC-BY-SA-3.0
 • The Faroese popstar Guðrun Sólja Jacobsen (in the middle, right from the flag on the table, sitting and smiling into the camera) just after winning the "Star for an Evening" contest in Danish TV in 2003. Celebration at her school in Vágur, Suðuroy Faroe Islands together with her class and teacher. Guðrun was not only a "Star for an Evening", but became a popular singer since then in Denmark.
Gudrun Solja Jacobsen a Faroese female singer.jpg
Forfatter/Opretter: Eileen Sandá, Licens: CC BY-SA 3.0
Guðrun Sólja Jacobsen er færøsk sanger. Hun vandt konkurencen "Stjerne for en aften", som DR arrangerede. Guðrun vandt konkurencen i 2003 kun 20 år gammel. Guðrun boede i Tvøroyri på Færøerne på det tidspunkt og gik i gymnasiet. Efter at hun havde afsluttet gymnasiet flyttede hun til Danmark. Dette billed blev taget i Guðrun's hjemby Tvøroyri til Jóansøkufestivalurin, som var en musik festival som varede en aften med mange forskellige bands og solister fra Færøerne. Konserten var en støttekonsert hvor overskuddet fra konserten gik til "Projekt Salt", som arbejdede med at samle penge til at renovere Saltsiloen i Drelnes ved Tvøroyri, som er et storslået bygningsværk, men som er en ruin. Planen er at restaurere Saltsiloen til en konsertsal og et kulturhus med forskellige formål, men først og fremmest til kulturelle formål.