Googleplex

Googleplex set fra syd

Googleplex er navnet på Googles hovedkvarter, som er placeret i Silicon Valley i Californien, USA. Googleplex er en fælles betegnelse for en række af Googles bygninger i området, da Google over flere omgange har købt og lejet sig ind i andre bygninger i området pga. pladsmangel. Navnet Googleplex er en sammentrækning af firmanavnet Google og ordet complex pga. bygningernes arkitektoniske udtryk og beliggenhed, og er samtidig en reference til tallet googolplex.

Bygningerne

Oprindeligt bestod den originale Googleplex-bygning af Silicon Graphics tidligere hovedkvarter, men disse bygninger blev hurtigt for trange forhold for Google, der de senere år har udvidet enormt. For at møde pladskravene er tilstødende bygninger købt eller lejet, og samtlige bygninger falder ind under navnet Googleplex. Fælles for bygningerne er at de alle er lave, men fylder arealmæssigt meget.

Til at transportere medarbejderne til og fra arbejde fra San Francisco benyttes "Google-busser", som kan transportere op til 155 medarbejdere ad gangen direkte til de forskellige Googleplex-bygninger.

Eksterne henvisninger

Koordinater: 37°25′19.2″N 122°5′2.4″V / 37.422000°N 122.084000°V / 37.422000; -122.084000

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Medier brugt på denne side

Googleplexsouthsidesecondangle.jpg
Forfatter/Opretter: The original uploader was Coolcaesar at engelsk Wikipedia., Licens: CC BY-SA 3.0
A view of the south side of the Googleplex from Charleston Road. In 2007, Google planted a line of trees to block this view of the Googleplex from Charleston Road.