Freedom House

Lande-rang i Freedom House's 2017-rapport

Freedom House er en amerikansk NGO, der blandt andet måler demokrati, herunder måltes i 2017 65 landes Internet- overvågning. Målingerne har en maksimal score på 100, hvor der måles for forhindringer i adgang til Nettet, begrænsninger af indhold, og krænkelser af brugerrettigheder. Af de 65 lande der blev vurderet i målingen, betegnedes 32 lande som værende i generelt fald siden 2016-opgørelsen.[1]

Nøgle-punkter fra Freedom House's 2017-opgørelse lyder:

  • Online manipulation og disinformation-taktik spillede en væsentlig rolle i valg i mindst 18 lande i løbet af det sidste år (2016/2017), herunder USA.
  • Disinformation-taktik bidrog til et syvende år i træk af det samlede fald i internetfrihed, ligesom en stigning i forstyrrelser på mobile internettjenester, og stigninger i fysiske og tekniske angreb på menneskerettighedsforkæmpere og uafhængige medier.
  • Et rekord stort antal regeringer har begrænset mobil Internet service af politiske eller sikkerhedsmæssige grunde, ofte i områder, der er befolket af etniske eller religiøse minoriteter.
  • For tredje år i træk var Kina verdens værste misbruger af internetfrihed, efterfulgt af Syrien og Etiopien.

Eksterne henvisninger og noter

PolitikSpire
Denne artikel om politik og ideologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Medier brugt på denne side

2017 Freedom House world map.png
Forfatter/Opretter: User:MaGioZal, Licens: CC BY-SA 4.0
Country ratings from Freedom House’s Freedom in the World 2017 survey, concerning the state of world freedom in 2016.[1]