Four-in-hand
Four-in-hand knot er en metode til at binde et slips og regnes for den originale slipseknude.[1] Den er også kendt under navnet simple knot eller schoolboy knot som følge af dens simpelhed og stil. Navnet kommer givetvis fra Four-in-Hand Club i London, som begyndte at bære slips, hvilket gjorde det populært. Knuden er smal på den ene side, let asymmetrisk og bruges til mange forskellige lejligheder.[2] Knuden er en af de tre tilladte metoder til at binde slipset, som indgår i United States Navys uniformer, hvor de to andre er halv-Windsor og Windsor.[3]
Knuden
Four-in-hand knuden bliver bundet ved at placere slipset omkring halsen og krydse den brede ende ind over den tynde. Den brede ende bliver herefter foldet bagom den smalle ende og ud på den anden side. Derefter bliver den brede ende lagt horisontalt over den smalle ende på forsiden, og foldet om bagved og bragt frem igen bagfra over knuden og ned igennem den horisontale del, hvorefter knuden strammes. Knuden strammes ved at hive i den smalle ende, indtil den rammer kraven på skjorten.[2]
Ved brug af notationen fra The 85 Ways to Tie a Tie af Thomas Fink og Yong Mao bindes four-in-hand således:
- Li Ro Li Co T.
Onassisknuden
En variant af four-in-hand knuden med den lange ende af slippet lagt bagom og over den nyligt bundne knude blev brugt af Aristotle Onassis, som gjorde den populær i visse kredse i en kort periode. Fink og Mao kalder denne variant Knot 2on; og bindes med notationen Li Ro Li Co T Ri Co.
Se også
- Orientalsk knude – en mindre kendt, men lidt simplere knude
- Halv Windsor – en mere symmetrisk lidt bredere knude
- Windsor – en mere symmetrisk og meget større knude
- Liste over slipseknuder
Referencer
- ^ Grunwald, Torsten (2014). Den velklædte mand. Forlaget Vandkunsten. s. 76. ISBN 978-87-7695-362-1.
{{cite book}}
:|access-date=
kræver at|url=
også er angivet (hjælp) - ^ a b Roetzel, Bernhard (1999). En Rigtig Gentleman. Vol. 1. Könemann. s. 83. ISBN 3-8290-2027-9.
{{cite book}}
:|access-date=
kræver at|url=
også er angivet (hjælp) - ^ "U. S. Navy Uniform Regulations §3501.37". Navy Personnel Command. Arkiveret fra originalen 18. juni 2013. Hentet 25. februar 2013.
Eksterne henvisninger
Wikibooks har en bog, der er relateret til denne artikel: |
- Neckties på Curlie (som bygger videre på Open Directory Project)
|
Medier brugt på denne side
Forfatter/Opretter: “Keith S Brown (Ksbrown)”, Licens: CC BY-SA 2.5
Four-In-Hand knot in a blue, patterned, silk tie.