Florence Lawrence
- For alternative betydninger, se Florence (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Florence)
Florence Lawrence (2. januar 1886 – 28. december 1938) var en canadisk opfinder, men dog mest kendt for at være skuespiller i stumfilm. Hun er ofte omtalt som "den første filmstjerne". Da hun var på toppen, blev hun kaldt som "Biografpigen" og "Pigen med de tusinde ansigter". Lawrence medvirkede i mere end 270 film for mange forskellige filmselskaber.
Barndom
Hun er født Florence Annie Bridgwood i Hamilton, Ontario i Canada. Hun var datter af Charlotte A. Bridgwood, en vaudevilleskuespiller med kunstnernavnet Lotta Lawrence, som var den kvindelige stjerne og direktør for Lawrence Dramatic Company. Hendes far hed George Bridgwood (født i Staffordshire, England, død 1898i Hamilton). Florences efternavn blev ændret til moderens kunstnernavn, da hun var fire. Efter faderens død flyttede Florence med sin mor og sine to ældre brødre fra Hamilton til Buffalo i New York. Her gik Florence i de lokale skoler og lærte blandt andet sportsgrene som ridning og skøjteløb.
Efter sin eksamen fra skolen sluttede Florence sig til sit mors teaterselskab. Men selskabet blev opløst efter en række uenigheder mellem dets medlemmer, og Lawrence og hendes mor flyttede i 1906 til New York City.
Kildehenvisninger
- Biografi Arkiveret 2. februar 2014 hos Wayback Machine af Ralph Lucas på northernstars.ca
Eksterne henvisninger
- Florence Lawrence på Internet Movie Database (engelsk)
- Florence Lawrence på Svensk Filmdatabas (svensk)
- Florence Lawrence på AlloCiné (fransk)
- Florence Lawrence på AllMovie (engelsk)
- Florence Lawrence Arkiveret 18. december 2010 hos Wayback Machine på northernstars.ca
- Florence Lawrence på Find a Grave (engelsk)
Spire Denne canadiske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |
|
Medier brugt på denne side
Forfatter/Opretter: Ysangkok, Licens: LGPL
Combination of Flag of Canada.svg and Mplayer.svg.
Bioscope actress Florence Lawrence, c. 1908.