Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen, 2016-12-13.jpg
Indgang til Erhvervsstyrelsen ved Langelinie Allé 17
Virksomhedsinformation
SelskabsformStatslig administrativ enhed Rediger på Wikidata
Grundlagt1. april 1964 Rediger på Wikidata
HovedsædeLangelinie Allé, Danmark Rediger på Wikidata
Organisation
Antal ansatte
750±250 Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer10150817 Rediger på Wikidata
OpenCorporatesdk/10150817 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Erhvervsstyrelsen er en styrelse under Erhvervsministeriet.

Styrelsen blev dannet den 1. januar 2012 ved en sammenlægning af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, med dele fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, samt It- og Telestyrelsen.[1]

Arbejdsområderne er erhvervsudvikling og -regulering, samt virksomhedsregistrering. 1. november 2017 afløste Katrine Winding Betina Hagerup som direktør for styrelsen.[2][3]

Fra 2011 til 2015 varetog styrelsen også opgaver vedrørende tele- og internetregulering, men de opgaver blev i 2015 flyttet til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Ændringer i 2015

Da Miljø- og Fødevareministeriet blev oprettet den 28. juni 2015, afgav det hidtidige miljøministerium en række planlægningsopgaver til ’’Erhvervsstyrelsen’’ under Erhvervs- og Vækstministeriet. Det drejede sig bl.a. om rammene for et områdes fysiske udvikling (planloven), men også om sommerhuse, campering og kolonihaver.

Samtidigt blev de socialøkonomiske virksomheder overflyttede fra Social- og Indenrigsministeriet til Erhvervsstyrelsen.

Desuden fik Erhvervsstyrelsen nogle opgaver fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Dog blev selve boligpolitikken overtaget af andre ministerier.

Til gengæld afgav Erhvervsstyrelsen en række områder til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Det drejede sig bl.a. om tele- og internetregulering, herunder elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (teleloven) samt om spredning af radio- og TV- signaler (masteloven). [4]

Datalæk hos Erhvervsstyrelsen

D. 29 januar 2021 rapporterede Erhvervsstyrelsen om et data læk med over 150.000 danske CPR numre og beskyttede adresser[5]. Erhvervsstyrelsen gav ved en fejl alle med API-adgang til cvr.dk adgang til de personfølsomme oplysninger, og i 48 timer fra d. 27 januar til d. 29 januar var de personlige informationer offentlige tilgængelige. Erhvervsstyrelsen havde ikke umiddelbart en løsning på problemet, og valgte, at lukke hele deres hjemmeside cvr.dk ned i flere dage for at komme problemet til bunds. Sagen er overdraget til Datatilsynet som har bedt Erhvervsstyrelsen om mere information samt informationer om hvor længe dataene fra tilgængelig og hvilke metoder de vil tage i brug for, at det ikke sker igen.

Erhvervsstyrelsen blev opmærksom på problemet da en anonym virksomhed tippede dem d. 29 januar. Der gik uge før Erhvervsstyrelsen sendte en pressemeddelelse ud[6] med konsekvenser om bruddet samt foranstaltninger for at afhjælpe bruddet.

Kilder

  1. ^ "Erhvervs og Vækstministeriet fornyer sin organisation". Arkiveret fra originalen 8. april 2014. Hentet 3. januar 2012.
  2. ^ "Betina Hagerup udnævnt til direktør for Erhvervsstyrelsen". Arkiveret fra originalen 8. april 2014. Hentet 3. januar 2012.
  3. ^ Erhvervsstyrelsen henter ny direktør i egne rækker Arkiveret 14. august 2018 hos Wayback Machine Katrine Skov Sørensen på altinget.dk, 24. oktober 2017
  4. ^ "Kongelig resolution af 28. juni 2015" (PDF). Statsministeriet. 28. juni 2015. Arkiveret (PDF) fra originalen 2. juli 2015. Hentet 29. december 2016.
  5. ^ https://www.privacysharks.com/150000-danish-social-security-numbers-and-protected-addresses-leaked/
  6. ^ https://erhvervsstyrelsen.dk/offentlig-underretning-om-brud-paa-persondatasikkerheden

Eksterne henvisninger og kilder

MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.

Medier brugt på denne side

Odczyt z laty.svg
(c) Herr Kriss at polsk Wikipedia, CC BY-SA 3.0
Odczyt z łaty geodezyjnej
Erhvervsstyrelsen, 2016-12-13.jpg
Forfatter/Opretter: Finn Årup Nielsen, Licens: CC BY-SA 4.0
Entrance to the Danish Business Authority at Langelinie Allé 17.