Det Vilde Vesten

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Billede af Cowboy fra 1887.

Det Vilde Vesten (engelsk: The Wild West) er betegnelsen for en periode mellem 1848 og 1890, hvor erobringen af det vestlige Nordamerika fandt sted. Perioden har efterfølgende medført en række myter, historier og legender, der senere er blevet gengivet i f.eks. westernfilm og tegneserier (Blueberry, Lucky Luke).

Perioden var præget af kampe mellem tilflytterne fra Europa og de indfødte indianere. Der herskede overvejende lovløshed, der dog blev forsøgt holdt nede gennem en primitiv retsorden, der blev håndhævet af en bevæbnet Sheriff. I løbet af 1890'erne var det Vilde Vesten gået over i historien og er stadig en berømt periode i USA's historie.

Museum of Appalachia i Tennessee forefindes et frilandsmuseum, der fremstiller pionererne i Det Vilde Vesten.

Berømte personer

Jesse James
(1847-1882).

Berømte steder

Berømte begivenheder

Populærkultur

Det vilde vesten er et meget populært tema i populærkulturen i form af ikke mindst westernfilmgenren, men også bøger, teaterstykker og musicals som Annie Get Your Gun, tegneserier som Blueberry og Lucky Luke og brætspil som Great Western Trail.

Referencer

USA's historieSpire
Denne artikel om USA's historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
USA's historie

Medier brugt på denne side

Cowboy.jpg
"The Cow Boy", taken near Sturgis, Dakota Territory (now South Dakota)
Mount Rushmore Blue Sky.jpg
Forfatter/Opretter: Etsnider, Licens: CC BY-SA 4.0

This is an image of a place or building that is listed on the National Register of Historic Places in the United States of America. Its reference number is 66000718.

Mount Rushmore National Memorial
Jesse james portrait.jpg
A portrait of Jesse James. The photograph is from the Library of Congress, reproduction number LC-USZ62-3854. According to the LoC, it was taken May 22, 1882, although it has been claimed that this photo is actually from 1876.