Det Latinske Kejserrige

Våben.
Rigets udstrækning.
Slaget om Konstantinopel

Det latinske kejserrige eller Det latinske imperium (latin: Imperium Romaniae) blev oprettet efter det fjerde korstog i 1204, da Konstantinopel, hovedstaden i det byzantinske rige, blev erobret. Det latinske kejserrige havde som mål at få folket til at konvertere fra ortodoks kristendom til katolsk kristendom, og det skabte uro i Konstantinopel. I år 1204 blev Balduin I kejser i Det latinske Kejserrige. Hans første opgave fra paven var at erobre alle de gamle byzantinske territorier. Efter Konstantinopels fald var der oprettet nye stater i flere af disse områder, og alle havde samme mål: at generobre Konstantinopel. Ideen med Det latinske kejserrige var, at de skulle udskifte de ortodokse kejsere med katolske kejsere, så efterfølgeren til Romerriget var katolsk. Riget ophørte i 1261, da kejser Mikael VIII Palaiologos generobrede Konstantinopel.

Religion

Religionen i Det latinske rige var katolsk, men den mest udbredte religion i landet var den ortodokse tro. Ortodoks kristendom blev aldrig gjort ulovlig, fordi landet var optaget af krigene med Bulgarien, Kejserriget Nikæa, Despotatet Epirus og Trapezunt.

Litteratur

Medier brugt på denne side

Byzantium1204.png
Forfatter/Opretter: Jniemenmaa, Licens: CC BY-SA 3.0
Byzantine Empire after the 4th Crusade. The Latin Empire, Empire of Nicaea, Trebizond and Epirus. Borders are very uncertain.
PriseDeConstantinople1204PalmaLeJeune.JPG
The Taking of Constantinople
Blason Empire Latin de Constantinople.svg
Forfatter/Opretter: unknown, Licens: CC BY 3.0