Dansk Atletik Forbund

Dansk Atletik Forbund
Idrættens Hus (2007).jpg
Hovedkontoret i Idrættens Hus.
Generelle informationer
TypeFrivillig organisation Rediger på Wikidata
InteresseAtletik
HjemstedIdrættens Hus
Danmark Brøndby, Danmark
Grundlagt1907 (1907)
FormandKarsten Munkvad
Medlemmer40.040 (2015)
Eksterne henvisninger
www.dansk-atletik.dk
CVR-nummer46217128 Rediger på Wikidata

Dansk Atletik Forbund officielt forkortet DAF – med undertitlen ”Atletik & Motion”. Internationalt er navnet Danish Athletic Federation. DAF er hovedorganisation for atletik i Danmark.

Forbundet er medlem af International Association of Athletics Federation IAAF og European Athletic Association EAA samt Dansk Idræts Forbund DIF.

Kapgang blev i 2003 en integreret del af Dansk Atletik Forbund, efter i cirka 50 år at have været et selvstændigt forbund (Dansk Gang Forbund).

Forbundet arrangerer udover danske mesterskaber hvert år en vinterturnering i løb og et holdmesterskab i atletik; Danmarksturneringen i atletik.

DAFs formål

  • at fremme atletik i form af elite-, bredde- og motionsaktiviteter i Danmark og varetage alle opgaver i forbindelse hermed.
  • at give DAFs klubber og deres medlemmer aktivitetstilbud og service, der gør det attraktivt at være medlem.

DAF er øverste myndighed for dansk atletik, som forbundet repræsenterer over for myndigheder og offentligheden i såvel udland som hjemland.

Dansk Atletik Forbund's formænd

Eksterne henvisninger

Medier brugt på denne side

Idrættens Hus (2007).jpg
Forfatter/Opretter: Froztbyte, Licens: CC BY-SA 3.0
Idrættens Hus er et hotel-, konference og kontorkompleks med sportsfaciliteter. Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark og mange andre forbund har hovedkontor i Idrættens Hus i Brøndby, København. Set fra den sydvestlige side, ved siden af Brøndby Stadion.