Danmarks fodboldlandshold

Disambig bordered fade.svgDenne artikel omhandler Danmarks herrefodboldlandshold, se også Danmarks kvindefodboldlandshold.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Danmark
Shirt badge/Association crest
Kælenavn(e)Danish Dynamite
De Rød-Hvide
Olsen-banden
ForbundDansk Boldspil-Union (DBU)
Kontinentalt forbundUEFA (Europa)
LandstrænerKasper Hjulmand
AnførerSimon Kjær
Flest landskampePeter Schmeichel (129)
TopscorerPoul "Tist" Nielsen (52)
Jon Dahl Tomasson (52)
HjemmebaneParken
FIFA-kodeDEN
Kit left arm den21h.png
Spilledragt
Kit body den21h.png
Kit right arm den21h.png
Spilledragt
Kit shorts den21h.png
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebanefarver
Kit left arm den21h.png
Spilledragt
Kit body den21a.png
Kit right arm den21h.png
Spilledragt
Kit shorts den21a.png
Spilledragt
Spilledragt
Udebanefarver
FIFA-rangering
Nuværende9 (januar 2022)
Højeste3 (maj 1997, august 1997)
Laveste51 (april 2017)
Elo-rangering
Nuværende10 (januar 2022)
Højeste1 (april 1914, April 1920)
Laveste65 (maj 1967)
Første kamp
Flag of Denmark.svg Danmark 9–0 Frankrig B Flag of France.svg
(London, England; 19. oktober 1908)
Største sejr
Flag of Denmark.svg Danmark 17–1 Frankrig A Flag of France.svg
(London, England; 22. oktober 1908)
Største nederlag
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland 8-0 Danmark Flag of Denmark.svg
(Breslau, Tyskland; 16. maj 1937)
Verdensmesterskabet
Deltagelser5 (Første gang i 1986)
Bedste resultatKvartfinale, 1998
EM
Deltagelser9 (Første gang i 1964)
Bedste resultatMestre, 1992
Confederations Cup
Deltagelser1 (Første gang i 1995)
Bedste resultatMestre, 1995

Danmarks herre-fodboldlandshold eller herre-landsholdet er et hold under Dansk Boldspil-Union (DBU), udvalgt blandt alle danske herre-fodboldspillere til at repræsentere Danmark i internationale fodboldturneringer arrangeret af FIFA og UEFA samt i venskabskampe mod andre nationale fodboldforbunds udvalgte hold.

Historie 1908-1983

Eigil Nielsen i det danske mål mod Sverige i OL semifinalen 1948 på Wembley

Den første danske herrefodboldlandskamp blev spillet 19. oktober 1908 under de Olympiske Lege i London. Danmark slog Frankrigs andethold 9-0 i turneringens kvartfinale. Danmark besejrede derpå det franske førstehold med hele 17-1, og den danske angriber Sophus Nielsen scorede 10 mål. Danmark vandt sølv både i 1908 og i 1912.

Det danske landshold bestod i mange år udelukkende af amatørspillere, og de olympiske lege blev hovedfokus i de første mange år, hvor hele nationen i mange år fulgte Gunnar "Nu" Hansens radioreportager fra holdets kampe. Holdet blev også udtaget af en udtagelseskomite. I 1948 vandt Danmark bronze ved OL i London, mens det blev til sølv ved OL i Rom i 1960. VM og EM var uden for holdets rækkevidde, bortset fra EM i1964, hvor holdet som følge af et utroligt lodtrækningsheld kvalificerede sig til slutrunden. I kvalifikationen mødte Danmark efter tur Malta, Albanien og Luxembourg. Slutrunden bestod blot af fire hold, og Danmark var dermed automatisk i semifinalen. Her blev det til nederlag mod Sovjetunionen med 3-0, og i bronzekampen tabte Danmark til Ungarn med 3-1 efter forlænget spilletid.

I 1921 blev Carl "Skomager" Hansen som den første dansker professionel i udlandet, da han skiftede fra Boldklubben 1903 til Rangers FC. Forskellige profiler på de danske OL-hold som fx Jørgen Sørensen og Carl Aage Præst blev ligeledes professionelle i udlandet. Da DBU ikke ville benytte professionelle fodboldspillere på landsholdet, betød det, at en lang række af dansk fodbolds bedste spillere, som fx Harald Nielsen, kun spillede relativt få landskampe, og at landsholdet konstant blev åreladet. Når spillere som Ulrik le Fevre og Johnny Hansen blev gode i den danske første division eller på landsholdet, blev de købt af udenlandske klubber og kunne herefter ikke længere spille for Danmark. Landsholdets resultater var derfor middelmådige frem til 1971, hvor DBU ophævede udelukkelsen af professionelle spillere.

Dette gav i første omgang en forventning om markante forbedringer af landsholdets præstationer, men resultaterne blev i første omgang ikke meget bedre. Fra 1971 og frem til 1984 lykkedes det ikke det danske landshold at kvalificere sig til EM eller VM i fodbold. Generelt brugte de danske professionelle spillere landsholdssamlingerne som hyggelejre på afstand af deres hårde daglige klubtilværelse. Landstræner Kurt Nielsen (1976-79) lagde heller ikke skjul på sin støtte til det sociale samvær på bekostning af resultaterne.

Denne holdning blev ændret, da Sepp Piontek i 1979 blev landstræner. Den tidligere tyske forsvarsspiller indførte den disciplin og vindermentalitet, der længe havde manglet på det danske herrelandshold. Samtidig slog en ny generation af unge spillere som Preben Elkjær, Søren Lerby, Frank Arnesen og senere Michael Laudrup i begyndelsen af 1980'erne igennem på landsholdet. Holdet viste i glimt klasse, bl.a. da Danmark i 1981 besejrede de senere italienske verdensmestre 3-1 i Parken i kvalifikationen til VM i 1982.

Internationale slutrunder 1984-2018

Et væld af mennesker på Rådhuspladsen i København ser EM-kampen 2004 mellem Danmark og Sverige, kampen sluttede 2-2 og begge hold gik videre, mens Italien med dette resultat blev slået ud.

Det danske herrefodboldlandshold kvalificerede sig til slutrunden om EM i 1984 ved bl.a. at slå England 1-0. Under slutrunden i Frankrig forbløffede Danmark den internationale fodboldverden med kreativt spil og blev først slået ud i semifinalen. Her tabte Danmark efter straffesparkskonkurrence til Spanien. Holdet blev med ét slag ufatteligt populært i hele Danmark, og publikum strømmede til for at se Danmark spille. Den danske roliganbevægelse blev grundlagt i disse år.

Danmark kvalificerede sig også til VM i Mexico to år senere, og holdets slagsang "Re-Sepp-ten" blev en landeplage. Landsholdet vandt sympati over hele verden ved at vinde sin indledende pulje med maksimumpoint med sejr over Skotland, Uruguay og Vesttyskland. I ottendedelsfinalen gik det dog galt, da holdet tabte 5-1 til Spanien.

EM i 1988 blev afdansningsballet for Danish Dynamite-holdet. Selv om Danmark kvalificerede sig til slutrunden i Vesttyskland, tabte holdet alle sine indledende kampe, og slutrunden blev endestationen for flere af 1980'ernes bærende spillere som Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen og Søren Lerby.

I den efterfølgende opbygningsfase missede landsholdet lige akkurat kvalifikationen til VM i 1990, da holdet ude tabte til Rumænien. Også kvalifikationen til EM i 1992 glippede, da holdet sluttede efter Jugoslavien i kvalifikationsgruppen. På grund af krigen i Jugoslavien besluttede det internationale samfund imidlertid at iværksætte en sportslig boykot af Jugoslavien, og Danmark kom med kort varsel med til slutrunden i Sverige som reserve.

Denne sene adgang kom bag på spillere og træner Richard Møller Nielsen, og forventningerne var små. Således udtalte Flemming Povlsen på forhånd ironisk, at han ikke så nogen problemer i at holde 90 minutter: 30 minutter mod hver af modstanderne i den indledende runde![1]. Men stik mod alle lave forventninger resulterede slutrunden i Danmarks første internationale titel nogensinde, da holdet blev Europamester ved at slå Tyskland 2-0 i finalen. Peter Schmeichel, Brian Laudrup, John "Faxe" Jensen og anfører Lars Olsen var nogle af de spillere fra holdet, der vandt EM 92.

Richard Møller Nielsen stod også i spidsen for det hold, der efterfølgende vandt FIFA Confederations Cup 1995, efter at det ikke var lykkedes for landsholdet at kvalificere sig til VM i USA 1994. Da holdet skulle forsvare EM-titlen ved slutrunden i England i 1996, måtte man tage hjem efter de indledende puljekampe – dog efter at man faktisk havde opnået et samlet puljeresultat som i europamesteråret 1992 med én vundet, én uafgjort og én tabt kamp og samlet med en lige målscore.

Ved VM i 1998 i Frankrig viste det danske landshold med svenskeren Bo Johansson som landstræner, at Danmark stadig havde et godt hold. Her opnåede man det bedste danske VM-resultat nogen sinde, da holdet nåede kvartfinalen. En sejr over Nigeria i ottendedelfinalen gav adgang til kvartfinalen, hvor Danmark efter en medrivende kamp blev besejret 3-2 af Brasilien.

Ved EM i 2000 i Belgien/Holland skuffede Danmark igen, da holdet tabte alle sine indledende kampe med samlet 0-8.

Herefter overtog de to gamle landsholdsanførere Morten Olsen og Michael Laudrup ledelsen af landsholdet som hhv. landstræner og assistenttræner. Det lykkedes at vinde kvalifikation til VM i 2002 i Japan/Sydkorea, og holdet nåede her ottendedelsfinalen ved bl.a. at besejre de regerende verdensmestre fra Frankrig i den indledende pulje. I ottendedelsfinalen tabte holdet dog klart 3-0 til England.

Det lykkedes også Morten Olsens tropper at sikre Danmark en plads ved EM-slutrunden i 2004 i Portugal. Her blev kvartfinalen endestationen, da holdet blev slået 3-0 af Tjekkiet.

Det lykkedes ikke Danmark at kvalificere sig til VM i 2006 i Tyskland, da holdet sluttede på tredjepladsen i kvalifikationspuljen efter Ukraine og Tyrkiet, og holdet måtte også undvære deltagelse i EM i 2008 efter blandt andet at have tabt kampen mod Sverige i Parken på en skrivebordsafgørelse efter en tilskuers indtrængen på banen.

Efter to mislykkede kvalifikationer var kritikken af landsholdet hård, og mange krævede Morten Olsens afgang. Men Dansk Boldspil-Union holdt fast i landstræneren, og under Olsens ledelse kvalificerede Danmark sig til VM 2010, efter en 1-0 sejr over Sverige 10. oktober 2009. Sejrsmålet blev scoret af AGF's Jakob Poulsen i det 79. minut.

Ved VM 2010 var Danmark i gruppe med Japan, Cameroun og Holland. Danmark lagde ud med at tabe 2-0 til Holland, bl.a. på et selvmål af Daniel Agger, da bolden ramte ham i ryggen på vej mod målet. I anden gruppekamp slog Danmark Cameroun 2-1 hvilket muliggjorde videre avancement – kravet var en sejr over Japan, men efter en skuffende præstation tabte Danmark 3-1, og måtte således for første gang se sig elimineret fra en VM-slutrunde allerede i den indledende runde.

I 2012 havde Danmark kvalificeret sig til EM for første gang siden 2004 ved at toppe sin kvalifikations gruppe foran blandt andet Portugal, som danskerne formåede at slå med 2-1 i Parken. Til slutrunden blev Danmark trukket i en svær gruppe bestående af Tyskland, Portugal og Holland. Trods en 1-0 sejr mod Holland i den første kamp og 2 mål scoret mod Portugal i den anden, måtte Danmark se sig slået i de to resterende kampe og endte på 3. Pladsen i deres gruppe.

VM 2014 blev uden dansk deltagelse efter at Danmark endte bag Italien ved kvalifikationen, og da Danmark ikke havde skrabet nok point sammen (10 point) endte de som det værste andenpladshold, og deltog derfor ikke i playoff runden med de otte bedste toer.

Kvalifikationen til EM 2016 endte igen i skuffelse da man sluttede bag Portugal og Albanien hvilket betød at Danmark skulle ud i playoff kamp som blev mod Sverige. Sverige endte med at vinde 4-3 over de to kampe (2-1, 2-2) og Danmark havde derfor ikke nået en slutrunde for anden gang i træk. Efterfølgende stoppede Morten Olsen som landstræner efter 15 år på posten.

DBU ansatte i slutningen af 2015 daværende Malmö FF træner Åge Hereide som landsholdstræner. Den nye æra for dansk landsholdsfodbold fik dog langt fra den perfekte start, især efter nederlag på 1-0 til Montenegro i Parken var der stor kritik af landsholdet og spillestilen, og der var en frygt for en gentagelse af kvalifikationen til EM 16'. Heldigvis begyndte Danmark at spille godt igen, og med en kolossal 4-0 sejr over Polen (gruppens førerhold) og andre gode resultater blev andenpladsen en realitet. Efter sejr i playoff kampen mod Irland med hele 5-1 i Dublin så var Danmark klar til sin første slutrunde i 3 forsøg. til VM 2018 i Rusland fik Danmark en fornuftig gruppe bestående af Frankrig, Peru og Australien. Det blev til en andenplads efter en sejr på 1-0 over Peru, og så to uafgjorte mod australierne (1-1) og franskmændene (0-0). I 1/8 dels finalen ventede Kroatien som man spillede 1-1 med efter ordinær spilletid. Kroatien endte dog med avancementet da de vandt i straffesparks konkurrencen med 3-2.

Kvalifikation til EM 2020

PosHoldKVUTM+M-MFPKvalifikationSchweizDanmarkIrlandGeorgienGibraltar
1Flag of Switzerland.svg Schweiz8521196+1317Kvalifikation til slutrunden3–32–01–04–0
2Flag of Denmark.svg Danmark8440236+17161–01–15–16–0
3Flag of Ireland.svg Irland (A)834175+2131–11–11–02–0
4Flag of Georgia.svg Georgien (A)8224711−480–20–00–03–0
5Flag of Gibraltar.svg Gibraltar (E)8008331−2801–60–60–12–3
Kilde: UEFA
(A) Avanceret til næste runde; (E) Elimineret.

Kvalifikation til VM 2022

PosHoldKVUTM+M-MFPKvalifikationDanmarkSkotlandIsraelØstrigFærøerneMoldova
1Flag of Denmark.svg Danmark10901303+2727Kvalifikation til VM i fodbold 20222–05–01–03–18–0
2Flag of Scotland.svg Skotland10721177+1023Går videre til anden runde2–03–22–24–01–0
3Flag of Israel.svg Israel105142321+2160–21–15–23–22–1
4Flag of Austria.svg Østrig105141917+216Går videre til play-offs via Nations League0–40–14–23–14–1
5Flag of the Faroe Islands.svg Færøerne10118723−1640–10–10–40–22–1
6Flag of Moldova.svg Moldova10019530−2510–40–21–40–21–1
Kilde: FIFA
Regler for placeringsinddeling: Tiebreakers

Rekorder

Seneste resultater og kommende kampe

2020

2021

2022

Aktuel trup

Følgende spillere blev indkaldt til truppen til VM-kval kampene mod henholdsvis Moldova og Østrig den 9. og 12. oktober 2021.[4]
Antal kampe og mål er opdateret pr. 12. oktober 2021 efter kampen mod Østrig.

NummerPositionSpillerFødselsdag/AlderLandskampeMålKlub
11Kasper Schmeichel (viceanfører)5. november 1986 (35 år)760England Leicester City
161Jesper Hansen31. marts 1985 (37 år)00Danmark AGF
221Frederik Rønnow4. august 1992 (29 år)80Tyskland Union Berlin

22FOJoachim Andersen31. maj 1996 (25 år)110England Crystal Palace
32FOJannik Vestergaard3. august 1992 (29 år)301England Leicester City
42FOSimon Kjær (anfører)26. marts 1989 (33 år)1175Italien Milan
52FOJoakim Mæhle20. maj 1997 (24 år)238Italien Atalanta
62FOAndreas Christensen10. april 1996 (26 år)522England Chelsea
132FORasmus Nissen11. juli 1997 (24 år)10Østrig Red Bull Salzburg
172FOJens Stryger Larsen21. februar 1991 (31 år)472Italien Udinese

73MIMathias Jensen1. januar 1996 (26 år)151England Brentford
83MIThomas Delaney3. september 1991 (30 år)647Spanien Sevilla
143MIMikkel Damsgaard3. juli 2000 (21 år)134Italien Sampdoria
153MIChristian Nørgaard10. marts 1994 (28 år)141England Brentford
183MIDaniel Wass31. maj 1989 (32 år)391Spanien Valencia
233MIPierre-Emile Højbjerg5. august 1995 (26 år)524England Tottenham Hotspur

94ANMohamed Daramy7. januar 2002 (20 år)30Holland Ajax
104ANJacob Bruun Larsen19. september 1998 (23 år)20Tyskland 1899 Hoffenheim
114ANAndreas Skov Olsen29. december 1999 (22 år)135Belgien Club Brugge
124ANKasper Dolberg6. oktober 1997 (24 år)3210Frankrig Nice
194ANJonas Wind7. februar 1999 (23 år)124Danmark København
204ANYussuf Poulsen15. juni 1994 (27 år)6411Tyskland RB Leipzig
214ANAndreas Cornelius16. marts 1993 (29 år)347Tyrkiet Trabzonspor

Nylige indkald

Følgende liste over aktive spillere blev ikke indkaldt til den seneste landskamp, men er blevet indkaldt til en A-landskamp indenfor de seneste 12 måneder.

PositionSpillerFødselsdato (alder)LandskampeMålKlubSeneste indkaldelse
Jonas Lössl1. februar 1989 (33 år)10Danmark Midtjyllandv. Flag of Scotland.svg Skotland, 1. september 2021

FOVictor Nelsson14. oktober 1998 (23 år)20Tyrkiet Galatasarayv. Flag of Israel.svg Israel, 7. september 2021
FOAndreas Maxsø18. marts 1994 (28 år)10Danmark Brøndbyv. Flag of Israel.svg Israel, 7. september 2021
FONicolai Boilesen16. februar 1992 (30 år)211Danmark F.C. Københavnv. Flag of Scotland.svg Skotland, 1. september 2021
FOMathias Jørgensen23. april 1990 (31 år)352England BrentfordUEFA Euro 2020
FOHenrik Dalsgaard27. juli 1989 (32 år)261Danmark Midtjyllandv. Flag of Moldova.svg Moldova, 28. marts 2021

MIJesper Lindstrøm29. februar 2000 (22 år)20Tyskland Eintracht Frankfurtv. Flag of Israel.svg Israel, 7. september 2021
MIAnders Christiansen8. juni 1990 (31 år)50Sverige Malmö FFv. Flag of the Faroe Islands.svg Færøerne, 4. september 2021
MIRasmus Falk15. januar 1992 (30 år)20Danmark F.C. Københavnv. Flag of Scotland.svg Skotland, 1. september 2021INJ
MIPhilip Billing11. juni 1996 (25 år)10England AFC Bournemouthv. Flag of Scotland.svg Skotland, 1. september 2021INJ
MIChristian Eriksen14. februar 1992 (30 år)10936England Brentford F.C.UEFA Euro 2020
MIJens Jønsson10. januar 1993 (29 år)30Spanien Cádizv. Flag of Austria.svg Østrig, 31. marts 2021
MILasse Schöne27. maj 1986 (35 år)513Holland NECv. Flag of Moldova.svg Moldova, 28. marts 2021RET

ANMartin Braithwaite5. juni 1991 (30 år)5610Spanien Barcelonav. Flag of Scotland.svg Skotland, 1. september 2021INJ
ANRobert Skov20. maj 1996 (25 år)105Tyskland 1899 HoffenheimUEFA Euro 2020

  • INJ = Skadet eller kommer sig efter operation
  • PRE = Foreløbig trup
  • RET = Pensioneret fra landsholdet

Tidligere trupper

Landsholdsspillere

Flest kampe

Peter Schmeichel er med 129 landskampe den spiller som har spillet flest kampe.
Oversigten er opdateret til og med 10. oktober 2021

Spillere skrevet med fed er stadige aktive på landsholdet

RangeringNavnKampeMålPeriode
1Peter Schmeichel12911987–2001
2Dennis Rommedahl126212000–2013
3Simon Kjær11652009–nu
4Jon Dahl Tomasson112521997–2010
5Christian Eriksen111382010–nu
6Thomas Helveg10821994–2007
7Michael Laudrup104371982–1998
8Martin Jørgensen102121998–2011
Morten Olsen10241970–1989
10Thomas Sørensen10101999–2012

Topscorer

Oversigten er opdateret til og med 10. oktober 2021

Spillere skrevet med fed er stadige aktive på landsholdet

Jon Dahl Tomasson er delt topscorer for Danmark med 52 mål.
RangeringNavnMålKampeGennemsnitPeriode
1Jon Dahl Tomasson521120,461997–2010
Poul "Tist" Nielsen52381,371910–1925
3Pauli Jørgensen44470,941925–1939
4Ole Madsen42500,841958–1969
5Preben Elkjær Larsen38690,551977–1988
6Christian Eriksen381110,342010–nu
7Michael Laudrup371040,361982–1998
8Nicklas Bendtner30810,372006–2018
9Henning Enoksen29540,541958–1966
10Ebbe Sand22660,331998–2004
Michael Rohde22400,551915–1931

Landstrænere

Danmarks placering i de største turneringer

Landskampsstatistik

Nøgle til forkortelser
Nr. = NummerHold = ModstanderKp. = KampeV = Vundet (3 point)U = Uafgjort (1 point)T = Tabt (0 point)
Mål = Antal mål scoret og lukket indP = PointKvotient = Antal point pr. kampStatus = Antal point multipliceret med kvotientSeneste kamp = Seneste møde med modstanderen
Oversigt over hvilke lande Danmarks A-landshold har spillet imod samt de samlede resultater mod disse:
Nr.HoldKp.VUNMålPKvotientStatusSeneste kamp
1Flag of Norway.svg Norge88531421225 - 1051731,966340,1006.09.2011 i København, EM-kval. 2-0
2Flag of Finland.svg Finland60391010153 - 581272,153273,3715.11.2011 i Esbjerg, venskabs 2-1
3Flag of Sweden.svg Sverige107412046174 - 186143??11.11.2020 i Brøndby, venskabs 2-0
4Flag of Iceland.svg Island25214078 - 1567??15.11.2020 i København, NL 2-1
5Flag of Poland.svg Polen26143953 - 3845??01.09.2017 i København, VM-kval. 4-0
6Flag of Greece.svg Grækenland18114343 - 18372,05676,0611.02.2009 i Athen, venskabs 1-1
7Flag of Luxembourg.svg Luxembourg1192033 - 829??15.10.2019 i Aalborg, venskabs 4-0
8Flag of Albania.svg Albanien1063118 - 3212,10044,1013.06.2015 i København, EM-kval. 0-0
9Flag of Israel.svg Israel870118 - 4212,62555,1301.03.2006 i Tel Aviv, venskabs 2-0
10Flag of Malta.svg Malta770024 - 3213,00063,0028.03.2009 i Valletta, VM-kval. 3-0
11Flag of Cyprus.svg Cypern651021 - 3162,66742,6707.10.2011 i Nicosia, EM-kval. 4-1
12Flag of the Netherlands.svg Holland308101241 - 58341,13338,5309.06.2012 i Kharkiv, EM-slut 1-0
13Flag of Romania.svg Rumænien2084837 - 3527??08.10.2017 i København, VM-kval 1-1
14Flag of Armenia.svg Armenien861113 - 719??04.09.2017 i Yerevan, VM-kval. 4-1
15Flag of Germany.svg Tyskland30941740 - 57311,03332,0306.06.2017 i Brøndby, venskabs 1-1
16Flag of France.svg Frankrig1662837 - 2020??26.06.2018 i Moskva, VM-slut 0-0
17Flag of Belgium (civil).svg Belgien1554625 - 2819??18.11.2020 i Leuven, Nations League 2-4
18Flag of Scotland.svg Skotland1870916 - 2024??39.03.2016 i Glasgow, venskabs 0-1
19Flag of Slovenia.svg Slovenien440011 - 1123,00036,0006.02.2008 i Nova Gorica, venskabs 2-1
20Flag of Saudi Arabia.svg Saudi-Arabien33004 - 093,00027,0013.02.2002 i Riyad, venskabs 1-0
21Ulster banner.svg Nordirland1145214 - 9171,54526,2717.11.2007 i Belfast, EM-kval. 1-2
22Flag of Latvia.svg Letland43107 - 1102,50025,0017.10.2007 i København, EM-kval. 3-1
23Flag of Switzerland.svg Schweiz1456322 - 1621??12.10.2019 i København, EM-kval. 1-0
24Flag of Turkey.svg Tyrkiet934211 - 8131,62521,1303.09.2014 i Odense, venskabs. 1-2
25Flag of England.svg England25751329 - 4326??14.10.2020 i London, NL 1-0
26Flag of Hungary.svg Ungarn1753917 - 38181,05919,0614.10.2009 i Ungarn, VM-kval. 0-1
27Flag of the Faroe Islands.svg Færøerne440014 - 112??07.10.2020 i Herning, Venskabs 4-0
28Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein330013 - 093,00027,0031.08.2016 i Horsens, venskabs. 5-0
29Flag of Uruguay.svg Uruguay22008 - 263,00018,0001.06.2002 i Ulsan, VM-slut 2-1
30Flag of Bermuda.svg Bermuda220011 - 163,00018,0001.07.1969 i Aalborg, venskabs 6-0
31Flag of Kazakhstan.svg Kasakhstan22005 - 163,00018,0012.10.2005 i Alamaty, VM-kval 2-1
32Flag of the Netherlands Antilles.svg Nederlandske Antiller22006 - 363,00018,0011.09.1962 i Odense, venskabs 3-1
33Flag of Tunisia.svg Tunesien22005 - 263,00018,0026.05.2002 i Wakayama, venskabs 2-1
34Flag of Wales (1959–present).svg Wales1060412 - 918??16.11.2018 i Cardiff, Nations League 2-1
35Flag of Bulgaria.svg Bulgarien1446419 - 1818??07.06.2004 i Osaka, venskabs 4-0
36Flag of Egypt.svg Egypten32107 - 272,33316,3312.02.2003 i Cairo, venskabs 4-1
37Flag of Argentina.svg Argentina32106 - 372,33316,3313.01.1995 i Riyad, intercon. 2-0
-Flag of Senegal.svg Senegal32106 - 372,33316,3327.05.2010 i Aalborg, venskabs 2-0
39Flag of Ireland.svg Irland19410523 - 2322??18.11.2019 i Dublin, EM-kval 1-1
40Flag of Austria.svg Østrig941415 - 1413??16.10.2018 i Herning, venskabs 2-0
41Flag of Mexico.svg Mexico53119 - 510??09.06.2018 i Brøndby, venskabs 2-0
42Flag of Serbia.svg Serbien22005 - 162,00012,0013.06.2015 i København, Em-Kval 2-0
43Flag of Australia.svg Australien42116 - 37??21.06.2018 i Samara, VM-slut 1-1
44Flag of Cameroon.svg Cameroun32015 - 462,00012,0019.06.2010 i Pretoria, VM-slut 2-1
45Flag of Croatia.svg Kroatien62227 - 88??01.07.2018 i Rusland, VM-slut 1-1
46Flag of Portugal.svg Portugal15321018 - 31110,7338,0608.10.2015 i Braga, EM-kval 0-1
47Flag of Italy.svg Italien1131713 - 19100,9099,0914.06.2004 i Guimaraes, EM-slut 0-0
48Flag of Indonesia.svg Indonesien11009 - 033,0009,0003.09.1979 i København, venskabs 9-0
49Flag of The Gambia.svg Gambia11004 - 133,0009,0030.01.1977 i Banjul, venskabs 4-1
-Flag of Nigeria.svg Nigeria11004 - 133,0009,0028.06.1998 i St. Denis, VM-slut 4-1
51Flag of Morocco.svg Marokko11003 - 133,0009,0005.09.1972 i Passau, OL-slut 3-1
52Flag of Canada (Pantone).svg Canada11002 - 033,0009,0012.04.1989 i Aalborg, venskabs 2-0
-Flag of Togo.svg Togo11002 - 033,0009,0006.03.1974 i Lomé, venskabs 2-0
54Flag of Slovakia.svg Slovakiet21012 - 43??05.09.2011 i Trnava, venskabs 0-3
55Flag of Ghana.svg Ghana11001 - 033,0009,0002.06.1996 i København, venskabs 1-0
56Montenegro32013 - 23??05.10.2017 i Podgorica, VM-kval. 1-0
57Flag of Georgia.svg Georgien422013 - 48??08.09.2019 i Georgien, EM-kval. 0-0
58Flag of Iran.svg Iran21104 - 042,0008,0010.10.1999 i København, venskabs 0-0
-Flag of Lithuania.svg Litauen21104 - 042,0008,0025.08.1993 i København, VM-kval. 4-0
60Flag of the United States.svg USA32108 - 572,33316,3325.03.2015 i Århus, venskabs 3-2
61Flag of North Macedonia.svg Nordmakedonien21102 - 142,0008,0026.04.1995 i København, EM-kval. 1-0
62Flag of Belarus.svg Hviderusland21101 - 042,0008,0005.06.1999 i København, EM-kval. 1-0
63Flag of East Germany.svg DDR822411 - 1681,0008,0010.09.1986 i Leipzig, venskabs 1-0
64Flag of the Czech Republic.svg Tjekkiet91535 - 108??15.11.2016 i Mladá Boleslav, venskabs 1-1
65Flag of Ukraine.svg Ukraine31112 - 241,3335,3330.03.2005 i Kiev, VM-kval. 0-1
66Flag of Spain.svg Spanien17231215 - 3490,5294,7620.08.2008 i København, venskabs 0-3
67Flag of Japan.svg Japan21014 - 531,5004,5024.06.2010 i Rustenborg, VM-slut 1-3
68Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnien-Hercegovina51225 - 85??03.06.2016 i Nagoya, venskabs 2-2
69Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Jugoslavien920715 - 2460,6674,0001.05.1991 i Beograd, EM-kval. 2-1
70Flag of the United Kingdom.svg Storbritannien31027 - 931,0003,0013.08.1948 i London, OL-slut 5-3
71Flag of Brazil.svg Brasilien420210 - 861,509,0026.05.2012 i Hamburg, venskabs 1-3
72Flag of the Czech Republic.svg Tjekkoslovakiet140598 - 3150,3571,7901.06.1988 i København, venskabs 0-1
73Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen1111910 - 3440,3641,4525.09.1985 i Moskva, VM-kval. 0-1
74Flag of South Africa.svg Sydafrika30212 - 320,6661,3305.06.2010 i Attrodgeville, venskabs 0-1
75Flag of Estonia.svg Estland10102 - 211,0001,0030.05.2004 i Tallinn, venskabs 2-2
76Flag of the United Arab Emirates.svg Forenede Arabiske Emirater10101 - 111,0001,0005.02.1990 i Dubai, venskabs 1-1
-Flag of Paraguay.svg Paraguay10101 - 111,0001,0027.05.2006 i Aarhus, venskabs. 1-1
78Flag of Algeria.svg Algeriet10100 - 011,0001,0012.02.1989 i Valetta, 4-nat.cup 0-0
-Flag of South Korea.svg Sydkorea10100 - 011,0001,0014.11.2009 i Esbjerg, venskabs 0-0
80Flag of Chile.svg Chile20111 - 21??27.03.2018 i Aalborg, venskabs 0-0
-Flag of Suriname.svg Surinam10011 - 200,0000,0015.01.1969 i Paramaribo, venskabs 1-2
82Flag of Honduras (darker variant).svg Honduras10010 - 100,0000,0027.01.1985 i Tegucigalpa, venskabs 0-1
83Flag of Benin.svg Benin10010 - 200,0000,0010.03.1974 i Cotonou, venskabs 0-2
-Flag of Russia.svg Rusland10010 - 200,0000,0029.02.2012 i København, venskabs 0-2
Total7973681522751468 - 111912561,5751979,34
  • Status = point * kvotient
  • Senest opdateret 09-02-2021

Kilde: http://www.haslund.info/danmark/akovs/oversigt.asp Arkiveret 18. februar 2012 hos Wayback Machine

Slutrundetrupper


Slutrundeslagsange

Siden Europamesterskabet i fodbold 1984 har Danmarks fodboldlandshold ved hver slutrunde lavet en slagsang med kendte danske kunstnere. Eneste undtagelse var ved Europamesterskabet i fodbold 1992, hvor man ikke nåede at lave en slagsang pga. den korte responstid. Derfor valgte man Monty Pythons Always look on the bright side of life fra filmen Life of Brian.

Se også

Noter

  1. ^ Monty Python's Always look on the bright side of life blev dog valgt

Referencer

  1. ^ "Landsholdet 100 år 1908-2008: #3, Danmark-Tyskland 26. juni 1992" Arkiveret 15. juni 2009 hos Wayback Machine, dbu.dk, læst 1. april 2009
  2. ^ https://sports.walla.co.il/item/3425962
  3. ^ Kampen blev spillet bag lukkede døre pga. Coronaviruspandemien.
  4. ^ "STÆRK TRUP KAN SPILLE DANMARK TIL VM". Danish Football Association. 27. september 2021. Hentet 27. september 2021.

Kilder/Eksterne henvisninger

Medier brugt på denne side

Kit left arm.svg
Part of football kit based on Kit body.svg.
Kit socks long.svg
Football kit template socks
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg
Nationalsocialistiske Tyske Arbejderpartis flag, fra 1935 til 1935 (mit) Tysklands flag.
Silver medal icon (S initial).svg
A silver medal icon with an "S" inscribed on it.
Flag of Gibraltar.svg
Flag of Gibraltar
Flag of Austria.svg
Flag of Austria with the red in the Austrian national colours which was official ordered within the Austrian Armed Forces (Bundesheer) in the characteristic “Pantone 032 C” (since May 2018 the Red is ordered in the characteristic “Pantone 186 C”.)
Soccerball shade.svg
Forfatter/Opretter: Derived from image:soccer ball.svg, this version made by User:Ed g2s., Licens: CC0
A soccer ball with shade.
Flag of Finland.svg
Finlands flag
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg
Flag of the Socialist Federal Republic of Yugoslavia (1946-1992).
The design (blazon) is defined in Article 4 of the Constitution for the Republic of Yugoslavia (1946). [1]
Flag of Portugal.svg
Flag of Portugal, created by Columbano Bordalo Pinheiro (1857-1929), officially adopted by Portuguese government in June 30th 1911 (in use since about November 1910). Color shades matching the RGB values officially reccomended here. (PMS values should be used for direct ink or textile; CMYK for 4-color offset printing on paper; this is an image for screen display, RGB should be used.)
Flag of Europe.svg
The Flag of Europe is the flag and emblem of the European Union (EU) and Council of Europe (CoE). It consists of a circle of 12 golden (yellow) stars on a blue background. It was created in 1955 by the CoE and adopted by the EU, then the European Communities, in the 1980s.

The CoE and EU are distinct in membership and nature. The CoE is a 47-member international organisation dealing with human rights and rule of law, while the EU is a quasi-federal union of 27 states focused on economic integration and political cooperation. Today, the flag is mostly associated with the latter.

It was the intention of the CoE that the flag should come to represent Europe as a whole, and since its adoption the membership of the CoE covers nearly the entire continent. This is why the EU adopted the same flag. The flag has been used to represent Europe in sporting events and as a pro-democracy banner outside the Union.
Flag of Chile.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of German Reich (1935–1945).svg
National flag and merchant ensign of Germany from 1935 to 1945.
Flag of Germany (1935–1945).svg
National flag and merchant ensign of Germany from 1935 to 1945.
Flag of Canada (Pantone).svg
Flag of Canada introduced in 1965, using Pantone colors. This design replaced the Canadian Red Ensign design.
Gnome globe current event.svg
Forfatter/Opretter: David Vignoni (globe, clock face/ring), Anomie (clock hands), David Göthberg (making the clock red, shadows). Anomie and David G (putting all the parts together)., Licens: LGPL
Globe with clock to represent a "current event"
Clockimportant.svg
Forfatter/Opretter:

The original uploader was Yzmo at engelsk Wikipedia.

Later versions were uploaded by Tene at en.wikipedia., Licens: LGPL

This image is combined from the following two images.

The LGPL license of the latter necessitates that this image be licensed under the LGPL.
Flag of Albania.svg
Flag of Albania
Flag of Slovenia.svg
The flag of Slovenia.
"The construction sheet for the coat of arms and flag of the Republic of Slovenia
is issued in the Official Gazette Uradni list Republike Slovenije #67, 27 October 1994
as the addendum to the Law on the coat of arms and flag."
Ulster banner.svg
Ulster Banner is a heraldic banner taken from the former coat of arms of Northern Ireland. It was used by the Northern Ireland government in 1953-1973 with Edwardian crown since coronation of Queen Elizabeth II, based earlier design with Tudor Crown from 1924. Otherwise known as the Ulster Flag, Red Hand of Ulster Flag, Red Hand Flag.
Flag of Northern Ireland (1953–1972).svg
Ulster Banner is a heraldic banner taken from the former coat of arms of Northern Ireland. It was used by the Northern Ireland government in 1953-1973 with Edwardian crown since coronation of Queen Elizabeth II, based earlier design with Tudor Crown from 1924. Otherwise known as the Ulster Flag, Red Hand of Ulster Flag, Red Hand Flag.
Flag of Liechtenstein.svg
Flag of Liechtenstein
Flag of Senegal.svg
Flag of Senegal
Flag of Croatia.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Iran.svg
Flag of Iran. The tricolor flag was introduced in 1906, but after the Islamic Revolution of 1979 the Arabic words 'Allahu akbar' ('God is great'), written in the Kufic script of the Qur'an and repeated 22 times, were added to the red and green strips where they border the white central strip and in the middle is the emblem of Iran (which is a stylized Persian alphabet of the Arabic word Allah ("God")).
The official ISIRI standard (translation at FotW) gives two slightly different methods of construction for the flag: a compass-and-straightedge construction used for File:Flag of Iran (official).svg, and a "simplified" construction sheet with rational numbers used for this file.
Flag of Estonia.svg
Flag of Estonia 7:11, blue PANTONE 285C.
Kit shorts den21a.png
Forfatter/Opretter: JonasBR, Licens: CC BY-SA 4.0
Seleção Dinamarquesa de Futebol
Jon Dahl Tomasson.jpg
Forfatter/Opretter: Sjaakpeppel, Licens: CC BY-SA 4.0
Jon Dahl Tomasson
Flag of Italy (1861-1946).svg
Forfatter/Opretter: F l a n k e r, Licens: CC BY-SA 2.5
Det er let at give dette billede en kant
Kit body den21a.png
Forfatter/Opretter: JonasBR, Licens: CC BY-SA 4.0
Association football kit body
Kit right arm den21h.png
Forfatter/Opretter: JonasBR, Licens: CC BY-SA 4.0
Seleção Dinamarquesa de Futebol
Football at the 1912 Summer Olympics - Denmark squad.JPG
Denmark national football team at the 1912 Summer Olympics. From left to right: Olsen, S. Nielsen, H. Hansen, Berth, P. Nielsen, S. Hansen, Middelboe, Buchwald, O. Nielsen, Jørgensen, Wolfhagen.
Dansk boldspil union logo.svg
Dette er logoet på: Dansk Boldspil-Union – Ledelsesorgan for organiseret fodbold i Danmark
Kit left arm den21h.png
Forfatter/Opretter: JonasBR, Licens: CC BY-SA 4.0
Seleção Dinamarquesa de Futebol
Peter Schmeichel juli 1991.JPG
Peter Schmeichel just days after signing for Man. United in 1991.
Bronze medal icon (B initial).svg
A bronze medal icon with a "B" inscribed on it.
Soccer crowd Copenhagen.jpg
Forfatter/Opretter: Felix Andrews (Floybix), Licens: CC-BY-SA-3.0
A crowd of people in the main square of Copenhagen (in front of the town hall) watching a soccer game (Denmark v Sweden) on a big screen. I think Denmark just scored a goal.
Kit shorts den21h.png
Forfatter/Opretter: JonasBR, Licens: CC BY-SA 4.0
Seleção Dinamarquesa de Futebol
Kit body den21h.png
Forfatter/Opretter: JonasBR, Licens: CC BY-SA 4.0
Seleção Dinamarquesa de Futebol
Olympicsemifinal1948.jpg
Sweden-Denmark semifinal Olympic Games 1948
Flag of Greece (1822-1978).svg
Flag af Grækenland (1822-1970 og 1974-1978)