Danmarks fodboldlandshold

Denne artikel omhandler Danmarks herrefodboldlandshold, se også Danmarks kvindefodboldlandshold.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Danmark
Shirt badge/Association crest
Kælenavn(e)Danish Dynamite
De Rød-Hvide
Olsen-banden
ForbundDansk Boldspil-Union (DBU)
Kontinentalt forbundUEFA (Europa)
LandstrænerKasper Hjulmand
AnførerSimon Kjær
Flest landskampeSimon Kjær (130)
TopscorerPoul "Tist" Nielsen (52)
Jon Dahl Tomasson (52)
HjemmebaneParken
FIFA-kodeDEN
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebanefarver
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebanefarver
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Alternative farver
FIFA-rangering
Nuværende18 (december 2022)
Højeste3 (maj 1997, august 1997)
Laveste51 (april 2017)
Elo-rangering
Nuværende14 (21. december 2022)
Højeste1 (april 1914, April 1920)
Laveste65 (maj 1967)
Første kamp
 Danmark 9–0 Frankrig B 
(London, England; 19. oktober 1908)
Største sejr
 Danmark 17–1 Frankrig A 
(London, England; 22. oktober 1908)
Største nederlag
 Tyskland 8-0 Danmark 
(Breslau, Tyskland; 16. maj 1937)
Verdensmesterskabet
Deltagelser6 (Første gang i 1986)
Bedste resultatKvartfinale, 1998
EM
Deltagelser9 (Første gang i 1964)
Bedste resultatMestre, 1992
Confederations Cup
Deltagelser1 (Første gang i 1995)
Bedste resultatMestre, 1995

Danmarks herre-fodboldlandshold eller herrelandsholdet er et hold under Dansk Boldspil-Union (DBU), udvalgt blandt alle danske herre-fodboldspillere til at repræsentere Danmark i internationale fodboldturneringer arrangeret af FIFA og UEFA samt i venskabskampe mod andre nationale fodboldforbunds udvalgte hold.

Historie 1908-1983

Danmarks fodboldhold ved OL 1912, fra venstre Anthon Olsen, Sophus Nielsen, Harald Hansen, Paul Berth, Poul "Tist" Nielsen, Sophus Hansen, Nils Middelboe, Charles Buchwald, Oskar Nielsen, Emil Jørgensen, Vilhelm Wolfhagen.
Eigil Nielsen i det danske mål mod Sverige i OL semifinalen 1948 på Wembley

Den første danske herrefodboldlandskamp blev spillet 19. oktober 1908 under de Olympiske Lege i London. Danmark slog Frankrigs andethold 9-0 i turneringens kvartfinale. Danmark besejrede derpå det franske førstehold med hele 17-1, og den danske angriber Sophus Nielsen scorede 10 mål. Danmark vandt sølv både i 1908 og i 1912.

Det danske landshold bestod i mange år udelukkende af amatørspillere, og de olympiske lege blev hovedfokus i de første mange år, hvor hele nationen i mange år fulgte Gunnar "Nu" Hansens radioreportager fra holdets kampe. Holdet blev også udtaget af en udtagelseskomite. I 1948 vandt Danmark bronze ved OL i London, mens det blev til sølv ved OL i Rom i 1960. VM og EM var uden for holdets rækkevidde, bortset fra EM i1964, hvor holdet som følge af et utroligt lodtrækningsheld kvalificerede sig til slutrunden. I kvalifikationen mødte Danmark efter tur Malta, Albanien og Luxembourg. Slutrunden bestod blot af fire hold, og Danmark var dermed automatisk i semifinalen. Her blev det til nederlag mod Sovjetunionen med 3-0, og i bronzekampen tabte Danmark til Ungarn med 3-1 efter forlænget spilletid.

I 1921 blev Carl "Skomager" Hansen som den første dansker professionel i udlandet, da han skiftede fra Boldklubben 1903 til Rangers FC. Forskellige profiler på de danske OL-hold som fx Jørgen Sørensen og Carl Aage Præst blev ligeledes professionelle i udlandet. Da DBU ikke ville benytte professionelle fodboldspillere på landsholdet, betød det, at en lang række af dansk fodbolds bedste spillere, som fx Harald Nielsen, kun spillede relativt få landskampe, og at landsholdet konstant blev åreladet. Når spillere som Ulrik le Fevre og Johnny Hansen blev gode i den danske første division eller på landsholdet, blev de købt af udenlandske klubber og kunne herefter ikke længere spille for Danmark. Landsholdets resultater var derfor middelmådige frem til 1971, hvor DBU ophævede udelukkelsen af professionelle spillere.

Dette gav i første omgang en forventning om markante forbedringer af landsholdets præstationer, men resultaterne blev i første omgang ikke meget bedre. Fra 1971 og frem til 1984 lykkedes det ikke det danske landshold at kvalificere sig til EM eller VM i fodbold. Generelt brugte de danske professionelle spillere landsholdssamlingerne som hyggelejre på afstand af deres hårde daglige klubtilværelse. Landstræner Kurt Nielsen (1976-79) lagde heller ikke skjul på sin støtte til det sociale samvær på bekostning af resultaterne.

Denne holdning blev ændret, da Sepp Piontek i 1979 blev landstræner. Den tidligere tyske forsvarsspiller indførte den disciplin og vindermentalitet, der længe havde manglet på det danske herrelandshold. Samtidig slog en ny generation af unge spillere som Preben Elkjær, Søren Lerby, Frank Arnesen og senere Michael Laudrup i begyndelsen af 1980'erne igennem på landsholdet. Holdet viste i glimt klasse, bl.a. da Danmark i 1981 besejrede de senere italienske verdensmestre 3-1 i Parken i kvalifikationen til VM i 1982.

Internationale slutrunder 1984-2018

Et væld af mennesker på Rådhuspladsen i København ser EM-kampen 2004 mellem Danmark og Sverige, kampen sluttede 2-2 og begge hold gik videre, mens Italien med dette resultat blev slået ud.

Det danske herrefodboldlandshold kvalificerede sig til slutrunden om EM i 1984 ved bl.a. at slå England 1-0. Under slutrunden i Frankrig forbløffede Danmark den internationale fodboldverden med kreativt spil og blev først slået ud i semifinalen. Her tabte Danmark efter straffesparkskonkurrence til Spanien. Holdet blev med ét slag ufatteligt populært i hele Danmark, og publikum strømmede til for at se Danmark spille. Den danske roliganbevægelse blev grundlagt i disse år.

Danmark kvalificerede sig også til VM i Mexico to år senere, og holdets slagsang "Re-Sepp-ten" blev en landeplage. Landsholdet vandt sympati over hele verden ved at vinde sin indledende pulje med maksimumpoint med sejr over Skotland, Uruguay og Vesttyskland. I ottendedelsfinalen gik det dog galt, da holdet tabte 5-1 til Spanien.

EM i 1988 blev afdansningsballet for Danish Dynamite-holdet. Selv om Danmark kvalificerede sig til slutrunden i Vesttyskland, tabte holdet alle sine indledende kampe, og slutrunden blev endestationen for flere af 1980'ernes bærende spillere som Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen og Søren Lerby.

I den efterfølgende opbygningsfase missede landsholdet lige akkurat kvalifikationen til VM i 1990, da holdet ude tabte til Rumænien. Også kvalifikationen til EM i 1992 glippede, da holdet sluttede efter Jugoslavien i kvalifikationsgruppen. På grund af krigen i Jugoslavien besluttede det internationale samfund imidlertid at iværksætte en sportslig boykot af Jugoslavien, og Danmark kom med kort varsel med til slutrunden i Sverige som reserve.

Denne sene adgang kom bag på spillere og træner Richard Møller Nielsen, og forventningerne var små. Således udtalte Flemming Povlsen på forhånd ironisk, at han ikke så nogen problemer i at holde 90 minutter: 30 minutter mod hver af modstanderne i den indledende runde![1]. Men stik mod alle lave forventninger resulterede slutrunden i Danmarks første internationale titel nogensinde, da holdet blev Europamester ved at slå Tyskland 2-0 i finalen. Peter Schmeichel, Mogens Krogh Brian Laudrup, John "Faxe" Jensen og anfører Lars Olsen var nogle af de spillere fra holdet, der vandt EM 92.

Richard Møller Nielsen stod også i spidsen for det hold, der efterfølgende vandt FIFA Confederations Cup 1995, efter at det ikke var lykkedes for landsholdet at kvalificere sig til VM i USA 1994. Da holdet skulle forsvare EM-titlen ved slutrunden i England i 1996, måtte man tage hjem efter de indledende puljekampe – dog efter at man faktisk havde opnået et samlet puljeresultat som i europamesteråret 1992 med én vundet, én uafgjort og én tabt kamp og samlet med en lige målscore.

Ved VM i 1998 i Frankrig viste det danske landshold med svenskeren Bo Johansson som landstræner, at Danmark stadig havde et godt hold. Her opnåede man det bedste danske VM-resultat nogen sinde, da holdet nåede kvartfinalen. En sejr over Nigeria i ottendedelfinalen gav adgang til kvartfinalen, hvor Danmark efter en medrivende kamp blev besejret 3-2 af Brasilien.

Ved EM i 2000 i Belgien/Holland skuffede Danmark igen, da holdet tabte alle sine indledende kampe med samlet 0-8.

Herefter overtog de to gamle landsholdsanførere Morten Olsen og Michael Laudrup ledelsen af landsholdet som hhv. landstræner og assistenttræner. Det lykkedes at vinde kvalifikation til VM i 2002 i Japan/Sydkorea, og holdet nåede her ottendedelsfinalen ved bl.a. at besejre de regerende verdensmestre fra Frankrig i den indledende pulje. I ottendedelsfinalen tabte holdet dog klart 3-0 til England.

Det lykkedes også Morten Olsens tropper at sikre Danmark en plads ved EM-slutrunden i 2004 i Portugal. Her blev kvartfinalen endestationen, da holdet blev slået 3-0 af Tjekkiet.

Det lykkedes ikke Danmark at kvalificere sig til VM i 2006 i Tyskland, da holdet sluttede på tredjepladsen i kvalifikationspuljen efter Ukraine og Tyrkiet, og holdet måtte også undvære deltagelse i EM i 2008 efter blandt andet at have tabt kampen mod Sverige i Parken på en skrivebordsafgørelse efter en tilskuers indtrængen på banen.

Efter to mislykkede kvalifikationer var kritikken af landsholdet hård, og mange krævede Morten Olsens afgang. Men Dansk Boldspil-Union holdt fast i landstræneren, og under Olsens ledelse kvalificerede Danmark sig til VM 2010, efter en 1-0 sejr over Sverige 10. oktober 2009. Sejrsmålet blev scoret af AGF's Jakob Poulsen i det 79. minut.

Ved VM 2010 var Danmark i gruppe med Japan, Cameroun og Holland. Danmark lagde ud med at tabe 2-0 til Holland, bl.a. på et selvmål af Daniel Agger, da bolden ramte ham i ryggen på vej mod målet. I anden gruppekamp slog Danmark Cameroun 2-1 hvilket muliggjorde videre avancement – kravet var en sejr over Japan, men efter en skuffende præstation tabte Danmark 3-1, og måtte således for første gang se sig elimineret fra en VM-slutrunde allerede i den indledende runde.

I 2012 havde Danmark kvalificeret sig til EM for første gang siden 2004 ved at toppe sin kvalifikations gruppe foran blandt andet Portugal, som danskerne formåede at slå med 2-1 i Parken. Til slutrunden blev Danmark trukket i en svær gruppe bestående af Tyskland, Portugal og Holland. Trods en 1-0 sejr mod Holland i den første kamp og 2 mål scoret mod Portugal i den anden, måtte Danmark se sig slået i de to resterende kampe og endte på 3. Pladsen i deres gruppe.

VM 2014 blev uden dansk deltagelse efter at Danmark endte bag Italien ved kvalifikationen, og da Danmark ikke havde skrabet nok point sammen (10 point) endte de som det værste andenpladshold, og deltog derfor ikke i playoff runden med de otte bedste toer.

Kvalifikationen til EM 2016 endte igen i skuffelse da man sluttede bag Portugal og Albanien hvilket betød at Danmark skulle ud i playoff kamp som blev mod Sverige. Sverige endte med at vinde 4-3 over de to kampe (2-1, 2-2) og Danmark havde derfor ikke nået en slutrunde for anden gang i træk. Efterfølgende stoppede Morten Olsen som landstræner efter 15 år på posten.

DBU ansatte i slutningen af 2015 daværende Malmö FF træner Åge Hereide som landsholdstræner. Den nye æra for dansk landsholdsfodbold fik dog langt fra den perfekte start, især efter nederlag på 1-0 til Montenegro i Parken var der stor kritik af landsholdet og spillestilen, og der var en frygt for en gentagelse af kvalifikationen til EM 16'. Heldigvis begyndte Danmark at spille godt igen, og med en kolossal 4-0 sejr over Polen (gruppens førerhold) og andre gode resultater blev andenpladsen en realitet. Efter sejr i playoff kampen mod Irland med hele 5-1 i Dublin så var Danmark klar til sin første slutrunde i 3 forsøg. til VM 2018 i Rusland fik Danmark en fornuftig gruppe bestående af Frankrig, Peru og Australien. Det blev til en andenplads efter en sejr på 1-0 over Peru, og så to uafgjorte mod australierne (1-1) og franskmændene (0-0). I 1/8 dels finalen ventede Kroatien som man spillede 1-1 med efter ordinær spilletid. Kroatien endte dog med avancementet da de vandt i straffesparks konkurrencen med 3-2.

Rekorder

Slutrundeslagsange

En Landsholdssang er en sang komponeret eller dedikeret til det danske herre-fodboldhold i forbindelse med et Europamesterskab eller Verdensmesterskab.

Siden Europamesterskabet i fodbold 1984 har Danmarks fodboldlandshold ved hver slutrunde lavet en slagsang også kaldet en Slutrundesang med kendte danske kunstnere. Eneste undtagelse var ved Europamesterskabet i fodbold 1992, hvor man ikke nåede at lave en slagsang pga. den korte responstid. Derfor valgte man Monty Pythons Always look on the bright side of life fra filmen Life of Brian.

Den mest kendte og populære landsholdssang er Re-Sepp-ten, der var slagsang for Danmarks fodboldlandshold ved VM-slutrunden i 1986 i Mexico[2].[3]

Slutrundesange:

Se også

Aktuel trup

Følgende spillere blev udtaget til den endelige trup ved VM i fodbold 2022 i Qatar.[4]


Antal kampe og mål er opdateret pr. 30. november 2022

NummerPositionSpillerFødselsdag/AlderLandskampeMålKlub
11Kasper Schmeichel (viceanfører)5. november 1986 (37 år)990Frankrig Nice
161Oliver Christensen22. marts 1999 (24 år)10Italien ACF Fiorentina
221Frederik Rønnow4. august 1992 (31 år)80Tyskland Union Berlin

22FOJoachim Andersen31. maj 1996 (27 år)220England Crystal Palace
32FOVictor Nelsson14. oktober 1998 (25 år)80Tyrkiet Galatasaray
42FOSimon Kjær (anfører)26. marts 1989 (34 år)1305Italien Milan
52FOJoakim Mæhle20. maj 1997 (26 år)349Tyskland VFL Wolfsburg
62FOAndreas Christensen10. april 1996 (27 år)613Spanien Barcelona
132FORasmus Nissen Kristensen11. juli 1997 (26 år)130England Leeds United
172FOJens Stryger Larsen21. februar 1991 (33 år)493Tyrkiet Trabzonspor
182FODaniel Wass31. maj 1989 (34 år)441Danmark Brøndby
262FOAlexander Bah9. december 1997 (26 år)61Portugal Benfica

73MIMathias Jensen1. januar 1996 (28 år)221England Brentford
83MIThomas Delaney3. september 1991 (32 år)727Belgien RSC Anderlecht
103MIChristian Eriksen (3. anfører)14. februar 1992 (32 år)12640England Manchester United
153MIChristian Nørgaard10. april 1994 (29 år)181England Brentford
233MIPierre-Emile Højbjerg5. august 1995 (28 år)635England Tottenham Hotspur
243MIRobert Skov20. maj 1996 (27 år)125Tyskland 1899 Hoffenheim
253MIJesper Lindstrøm29. februar 2000 (23 år)91Tyskland Eintracht Frankfurt

94ANMartin Braithwaite5. juni 1991 (32 år)6410Spanien Espanyol
114ANAndreas Skov Olsen29. december 1999 (24 år)258Belgien Club Brugge
124ANKasper Dolberg6. oktober 1997 (26 år)4011Belgien RSC Anderlecht
144ANMikkel Damsgaard3. juli 2000 (23 år)214England Brentford
194ANJonas Wind7. februar 1999 (25 år)155Tyskland VfL Wolfsburg
204ANYussuf Poulsen15. juni 1994 (29 år)6811Tyskland RB Leipzig
214ANAndreas Cornelius16. marts 1993 (30 år)449Danmark F.C. København

Tidligere trupper

Landsholdsspillere

Flest kampe

(c) Football.ua, CC BY-SA 3.0
Simon Kjær er den spiller, som har spillet flest kampe på det mandlige landshold.
Oversigten er opdateret til og med 18. oktober 2023

Spillere skrevet med fed er stadige aktive på landsholdet

RangeringNavnKampeMålPeriode
1Simon Kjær13052009–nu
2Peter Schmeichel12911987–2001
3Dennis Rommedahl126212000–2013
Christian Eriksen126402010–nu
5Jon Dahl Tomasson112521997–2010
6Thomas Helveg10821994–2007
7Michael Laudrup104371982–1998
8Martin Jørgensen102121998–2011
Morten Olsen10241970–1989
10Thomas Sørensen10101999–2012

Topscorer

Oversigten er opdateret til og med 2. september 2021

Spillere skrevet med fed er stadige aktive på landsholdet

Jon Dahl Tomasson er delt topscorer for Danmark med 52 mål.
RangeringNavnMålKampeGennemsnitPeriode
1Jon Dahl Tomasson521120,461997–2010
Poul "Tist" Nielsen52381,371910–1925
3Pauli Jørgensen44470,941925–1939
4Ole Madsen42500,841958–1969
5Christian Eriksen401260,312010–nu
6Preben Elkjær Larsen38690,551977–1988
7Michael Laudrup371040,361982–1998
8Nicklas Bendtner30810,372006–2018
9Henning Enoksen29540,541958–1966
10Ebbe Sand22660,331998–2004
Michael Rohde22400,551915–1931

Landstrænere

Danmarks placering i de største turneringer

Landskampsstatistik

Nøgle til forkortelser
Nr. = NummerHold = ModstanderKp. = KampeV = Vundet (3 point)U = Uafgjort (1 point)T = Tabt (0 point)
Mål = Antal mål scoret og lukket indP = PointKvotient = Antal point pr. kampStatus = Antal point multipliceret med kvotientSeneste kamp = Seneste møde med modstanderen
Top10 over hvilke lande Danmarks A-landshold har spillet flest gange imod samt de samlede resultater mod disse
Nr.HoldKp.VUNMålPKvotientStatusSeneste kamp
1 Sverige107412046174 - 186143??11.11.2020 i Brøndby, venskabs 2-0
2 Norge88531421225 - 1051731,966340,1006.09.2011 i København, EM-kval. 2-0
3 Finland60391010153 - 581272,153273,3715.11.2011 i Esbjerg, venskabs 2-1
4 Holland308101241 - 58341,13338,5309.06.2012 i Kharkiv, EM-slut 1-0
5 Tyskland30941740 - 57311,03332,0306.06.2017 i Brøndby, venskabs 1-1
6 Polen26143953 - 3845??01.09.2017 i København, VM-kval. 4-0
7 Island25214078 - 1567??15.11.2020 i København, NL 2-1
8 Polen26143953 - 3845??01.09.2017 i København, VM-kval. 4-0
9 England25751329 - 4326??14.10.2020 i London, NL 1-0
10 Rumænien2084837 - 3527??08.10.2017 i København, VM-kval 1-1
Rest
Total7973681522751468 - 111912561,5751979,34
  • Status = point * kvotient
  • Senest opdateret 09-02-2021

Kilde: http://www.haslund.info/danmark/akovs/oversigt.asp Arkiveret 18. februar 2012 hos Wayback Machine

Slutrundetrupper

Slutrundeslagsange

Siden Europamesterskabet i fodbold 1984 har Danmarks fodboldlandshold ved hver slutrunde lavet en slagsang med kendte danske kunstnere. Eneste undtagelse var ved Europamesterskabet i fodbold 1992, hvor man ikke nåede at lave en slagsang pga. den korte responstid. Derfor valgte man Monty Pythons Always look on the bright side of life fra filmen Life of Brian.

Se også

Noter

  1. ^ Monty Python's Always look on the bright side of life blev dog valgt

Referencer

  1. ^ "Landsholdet 100 år 1908-2008: #3, Danmark-Tyskland 26. juni 1992" Arkiveret 15. juni 2009 hos Wayback Machine, dbu.dk, læst 1. april 2009
  2. ^ Recepten på den perfekte landsholdssang, DR [1]
  3. ^ Nu skal det afgøres: Hvilken landsholdssang er bedst?, Se&Hør, 4. juni 2021[2]
  4. ^ "De første spillere til VM-truppen er fundet". Dansk Boldspil-Union. 7. november 2022. Hentet 22. december 2022.

Kilder/Eksterne henvisninger

Medier brugt på denne side

Gnome globe current event.svg
Forfatter/Opretter: David Vignoni (globe, clock face/ring), Anomie (clock hands), David Göthberg (making the clock red, shadows). Anomie and David G (putting all the parts together)., Licens: LGPL
Globe with clock to represent a "current event"
Clockimportant.svg
Forfatter/Opretter:

The original uploader was Yzmo at engelsk Wikipedia.

Later versions were uploaded by Tene at en.wikipedia., Licens: LGPL
This image is combined from the following two images.
Kit left arm.svg
Part of football kit based on Kit body.svg.
Kit socks long.svg
Football kit template socks
Silver medal icon (S initial).svg
A silver medal icon with an "S" inscribed on it.
Bronze medal icon (B initial).svg
A bronze medal icon with a "B" inscribed on it.
Flag of Portugal.svg
Flag of Portugal, created by Columbano Bordalo Pinheiro (1857–1929), officially adopted by Portuguese government in June 30th 1911 (in use since about November 1910). Color shades matching the RGB values officially reccomended here. (PMS values should be used for direct ink or textile; CMYK for 4-color offset printing on paper; this is an image for screen display, RGB should be used.)
Flag of Austria.svg
Flag of Austria with the red in the Austrian national colours which was official ordered within the Austrian Armed Forces (Bundesheer) in the characteristic “Pantone 032 C” (since May 2018 the Red is ordered in the characteristic “Pantone 186 C”.)
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg
Flag of the Socialist Federal Republic of Yugoslavia (1946-1992).
The design (blazon) is defined in Article 4 of the Constitution for the Republic of Yugoslavia (1946). [1]
Flag of Europe.svg
The Flag of Europe is the flag and emblem of the European Union (EU) and Council of Europe (CoE). It consists of a circle of 12 golden (yellow) stars on a blue background. It was created in 1955 by the CoE and adopted by the EU, then the European Communities, in the 1980s.

The CoE and EU are distinct in membership and nature. The CoE is a 47-member international organisation dealing with human rights and rule of law, while the EU is a quasi-federal union of 27 states focused on economic integration and political cooperation. Today, the flag is mostly associated with the latter.

It was the intention of the CoE that the flag should come to represent Europe as a whole, and since its adoption the membership of the CoE covers nearly the entire continent. This is why the EU adopted the same flag. The flag has been used to represent Europe in sporting events and as a pro-democracy banner outside the Union.
Flag of Chile.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of South Africa.svg

Sydafrikas flag

Used color: National flag | South African Government and Pantone Color Picker

     grøn rendered as RGB 000 119 073Pantone 3415 C
     gul rendered as RGB 255 184 028Pantone 1235 C
     rød rendered as RGB 224 060 049Pantone 179 C
     blå rendered as RGB 000 020 137Pantone Reflex Blue C
     hvid rendered as RGB 255 255 255
     sort rendered as RGB 000 000 000
Flag of Finland.svg
Finlands flag
Flag of Canada (Pantone).svg
Flag of Canada introduced in 1965, using Pantone colors. This design replaced the Canadian Red Ensign design.
Kit right arm den22a.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit body den22h.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit left arm den22t.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit left arm den22a.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Jon Dahl Tomasson.jpg
Forfatter/Opretter: Sjaakpeppel, Licens: CC BY-SA 4.0
Jon Dahl Tomasson
Flag of Italy (1861-1946).svg
Forfatter/Opretter: F l a n k e r, Licens: CC BY-SA 2.5
Flag of the Kingdom of Sardinia (1851-1861) and of the Kingdom of Italy (1861-1946). Use: Civil flag and ensign. In a governmental or a military context, the crowned version (see Crowned version) was always used (as State flag and naval ensign).
Kit right arm den22t.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Simon Kjær in 2015.jpg
(c) Football.ua, CC BY-SA 3.0
Simon Kjær, 5 Ağustos 2015 tarihindeki Şahtar Donetsk karşılaşmasında, Fenerbahçe formasıyla.
Football at the 1912 Summer Olympics - Denmark squad.JPG
Denmark national football team at the 1912 Summer Olympics. From left to right: Olsen, S. Nielsen, H. Hansen, Berth, P. Nielsen, S. Hansen, Middelboe, Buchwald, O. Nielsen, Jørgensen, Wolfhagen.
Dansk boldspil union logo.svg

Dette er logoet på: Dansk Boldspil-Union – Ledelsesorgan for organiseret fodbold i Danmark

As per KBs logo, Carlsberg betaler, Nyt design trækker Carlsberg-logo tilbage til originalen and 'En del af det største' by Lars Berendt (2017; ISBN: 9788711565896), chapter 13 (Drømmeduo), it is presumed that the original logo of the Danish Football Association (DBU) was designed and created by Thorvald Bindesbøll around 1900. The logo has had several aesthetic improvements throughout the years with latest adjustments being implemented in 1999 by the advertising agency Saatchi & Saatchi as part of DBU's new design guidelines and visual identity implementation throughout the central part of the national organization.

As per 'Dansk Boldspil-Union Designmanual 2.0' (2013), section under "DBUs logo - jura", Kommercielle retningslinjer and rettigheder.dk Resultater, the logo of DBU is trademarked (EU varemærke), and hence protected under the Danish Trademark Act.
Kit shorts den22a.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit right arm den22h.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit body den22t.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit shorts den22t.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit body den22a.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Kit shorts den22h.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Flag of German Reich (1935–1945).svg
National flag and merchant ensign of Germany from 1935 to 1945.
Soccer crowd Copenhagen.jpg
Forfatter/Opretter: Felix Andrews (Floybix), Licens: CC BY-SA 3.0
A crowd of people in the main square of Copenhagen (in front of the town hall) watching a soccer game (Denmark v Sweden) on a big screen. I think Denmark just scored a goal.
Olympicsemifinal1948.jpg
Sweden-Denmark semifinal Olympic Games 1948
Kit left arm den22h.png
Forfatter/Opretter: Mateo sou, Licens: CC BY-SA 4.0
Selección danesa 2022
Flag of Greece (1822-1978).svg
Flag af Grækenland (1822-1970 og 1974-1978)
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg
Nationalsocialistiske Tyske Arbejderpartis flag, fra 1935 til 1935 (mit) Tysklands flag.