Resultat
FørstepladsQatar Qatar
AndenpladsBahrain Bahrain
TredjepladsJapan Japan

Asienmesterskabet i håndbold for mænd 2016 var den 17. udgave af Asienmesterskabet i håndbold for mænd. Turneringen blev afholdt i Isa Town i Bahrain, som var værtsland for mesterskabet for tredje gang. De to første gange var i 1993 og 2014. Oprindeligt var de Forenede Arabiske Emirater blevet tildelt værtskabet, men efter at emiraterne havde trukket sig, udpegede AHF den 3. november 2015 Bahrain som erstatning.

Mesterskabet blev vundet af de forsvarende mestre fra Qatar, som i finalen besejrede værtslandet Bahrain med 27-22, og som dermed vandt asienmesterskabet for anden gang. Bronzemedaljerne gik til Japan, som i bronzekampen vandt med 25-16 over Saudi-Arabien.

Turneringen fungerede også som den asiatiske del af kvalifikationen til VM 2017, og holdene spillede om tre pladser pladser ved VM-slutrunden i Frankrig, hvortil Qatar som viceverdensmestre, allerede var kvalificeret, samt én plads i den interkontinentale VM-kvalifikantionsturnering. De tre ledige pladser ved VM-slutrunden gik til holdene, der sluttede på anden- til fjerdepladsen, Bahrain, Japan og Saudi-Arabien, men Iran sikrede sig Asiens pladse i den interkontinentale kvalifikation ved at besætte femtepladsen ved mesterskabet.

Resultater

Alle kampene blev spillet Khalifa Sports City Hall i Isa Town, Bahrain.

Indledende runde

I den indledende runde var de 12 hold opdelt i to grupper med seks hold. Hver gruppe spillede en enkeltturnering alle-mod-alle, og de to bedst placerede hold i hver gruppe gik videre til semifinalerne. Nr. 3 og 4 i hver gruppe gik videre til placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen, mens de sidste fire hold spillede om placeringerne 9-12.

Medaljekampe

Semifinalerne havde deltagelse af de fire hold, som sluttede blandt de to bedste i deres indledende gruppe.

Placeringskampe om 5.- til 8.-pladsen

Placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen havde deltagelse af de fire hold, som sluttede som nr. 3 eller 4 i deres indledende gruppe.

Placeringskampe om 9.- til 11.-pladsen

Placeringskampene om 9.- til 11.-pladsen havde deltagelse af de tre hold, som sluttede som nr. 5 eller 6 i deres indledende gruppe.

Noter

1. ^ Forenede Arabiske Emirater vandt 5-4 i straffekastkonkurrence.

Medier brugt på denne side

Arrow l.svg

arrow l

A raster version of this image is available. It should be used in place of this vector image when superior.

In general, it is better to use a good SVG version.

Bitmap image
Arrow r.svg

arrow r

Flag of Qatar (3-2).svg
Flag of Qatar. Aspect ratio modified for projects that require an aspect ratio of 3:2.
Flag of Syria.svg
Det er let at give dette billede en kant
Flag of Iran.svg
Flag of Iran. The tricolor flag was introduced in 1906, but after the Islamic Revolution of 1979 the Arabic words 'Allahu akbar' ('God is great'), written in the Kufic script of the Qur'an and repeated 22 times, were added to the red and green strips where they border the white central strip and in the middle is the emblem of Iran (which is a stylized Persian alphabet of the Arabic word Allah ("God")).
The official ISIRI standard (translation at FotW) gives two slightly different methods of construction for the flag: a compass-and-straightedge construction used for File:Flag of Iran (official).svg, and a "simplified" construction sheet with rational numbers used for this file.
Flag of the United Arab Emirates (3-2).svg
Flag of the United Arab Emirates. Aspect ratio modified for projects that require an aspect ratio of 3:2.